Quotes voor elk persoonlijk jaargetal
03 december 2020 
4 min. leestijd

Quotes voor elk persoonlijk jaargetal

Numerologen gaan uit van een cyclus van 9 jaar waarin er geleidelijke veranderingen plaatsvinden. In deze jaren zal je denkwijze veranderen, evenals je emotionele en materiële behoeften. Deze cyclus wordt binnen numerologie omschreven als het persoonlijk jaargetal.

Persoonlijk jaargetal

Om het persoonlijk jaargetal uit te rekenen wordt gebruikt gemaakt van jouw geboortedatum i.c.m. je nieuwe levensjaar. De uitkomst hiervan laat bijvoorbeeld zien wanneer je het beste met iets nieuws kunt beginnen, wanneer het de ideale tijd is om ervaringen op te doen, wanneer je jouw financiën onder de loep zou moeten nemen of wanneer het tijd is om zaken af te ronden.

Elk jaar biedt potentiële kansen en mogelijkheden. Je zou het getal kunnen gebruiken als fijn focuspunt. Het persoonlijk jaargetal laat zien waar jouw aandacht gericht naar uit mag gaan. In deze masterclass leer je er meer over.

Uiteraard hoef je niet jouw persoonlijk jaargetal af te wachten om met een bepaald thema aan de slag te gaan. Echter kan ik uit eigen ervaring zeggen dat je door gebruik te maken van het persoonlijk jaargetal wel vele malen makkelijker bepaalde thema’s kunt uitwerken.

Laat je daarom inspireren door uitspraken van beroemde mensen. Deze inspirerende quotes kunnen je net dat extra zetje motivatie geven om met jouw thema aan de slag te gaan


Quote voor persoonlijk jaargetal 1

“A journey of a thousand miles begins with a single step.”
Lao Tzu

In een persoonlijk 1-jaar mag je jezelf klaar maken voor een nieuwe start. Het is een jaar dat in het teken staat van pionieren. Stel jezelf doelen en ga na wat je visie is voor de komende jaren. Het is tijd om kansen te creëren. En onthoud: alles begint met die ene eerste stap…


Quote voor persoonlijk jaargetal 2

“Everything you are comes from your choices.”
Jeff Bezos

Met een 2 als persoonlijk jaargetal ga je de nieuwe weg die je bent ingeslagen verder onderzoeken. Sta open voor ontmoetingen en pas je visie aan daar waar nodig. Maak de keuzes die je hebt te maken, juist dan kun je groeien!


Quote voor persoonlijk jaargetal 3

“Live life as though nobody is watching, and express yourself as though everyone is listening.”
Nelson Mandela

Alle goede dingen bestaan in drieën. Dit gezegde staat centraal als jouw persoonlijk jaargetal een 3 is. Dat wat je hebt gestart in jaar 1, en daar waar je de keuzes hebt gemaakt in jaar 2, zal zich manifesteren in jaar 3. Schuw niet om jezelf te uiten, daar vraagt dit jaar om!


Quote voor persoonlijk jaargetal 4

“You can’t escape the responsibility of tomorrow by evading it today.”
Abraham Lincoln

Persoonlijk jaargetal 4 is de minst makkelijke van alle jaargetallen. Het is een jaar waarin je de verantwoordelijkheid dient te nemen voor alle dingen die je doet. Weet dat hard werken zal worden beloond. Ontdoe je daarom van alles dat niet bij jou hoort en steek je energie in de dingen die juist wel bij jou passen. Zo bouw je aan een krachtig fundament voor je verdere cyclus, waar je later de vruchten van kunt plukken!


Quote voor persoonlijk jaargetal 5

“Experience is the teacher of all things.”
Julius Caesar

Ervaringen opdoen is iets wat centraal staat bij persoonlijk jaargetal 5. Het is een jaar waarin je ervan uit mag gaan dat de dingen juist niet gaan zoals je van tevoren had bedacht. Eigenlijk is verandering paradoxaal genoeg het enige constante thema in dit jaar. Laat daarom de teugels vieren, ga op ontdekking en trek de wijde wereld in. Als je een sprong in het diepe durft te wagen zal je leven zich verrijken met memorabele ervaringen.


Quote voor persoonlijk jaargetal 6

“Love yourself first and everything else falls into line. You really have to love yourself to get anything done in this world.”
Lucille Ball

In een jaar van persoonlijk jaargetal 6 zoek je het liever dicht bij huis. Familie staat centraal. Meer dan ooit wil je tijd doorbrengen met jouw geliefden. Het is een jaar dat vraagt om een goede balans tussen werk en privé. Besef alleen wel dat de relatie met jezelf de allerbelangrijkste in je leven is. Pas dan ben je in staat om onvoorwaardelijke liefde te geven.


Quote voor persoonlijk jaargetal 7

“Life isn’t about finding yourself; it’s about creating yourself. So live the life you imagined.”
Henry David Thoreau

Als persoonlijk jaargetal 7 is aangebroken, betekent het dat het tijd wordt om de verdieping op te zoeken. En dan op een hoger, of misschien wel dieper niveau. Dit is het jaar waarin je naar je ziel afreist om antwoord te zoeken op grote vragen. Gun jezelf de tijd en ruimte om te mogen graven en transformeer jezelf dan naar de persoon die je graag wilt zijn.


Quote voor persoonlijk jaargetal 8

“Acknowledging the good that you already have in your life is the foundation for all abundance.”
Eckhart Tolle

Overvloed staat centraal als persoonlijk jaargetal 8 is aangebroken. Het is een jaar waarin je de rekening gepresenteerd krijgt van jouw daden. Wees daarom dankbaar voor alles wat erop dit moment al in je leven aanwezig is, en wees je bewust waar je aandacht naar toe gaat. Als je uitgaat van het positieve zal je rijkelijk beloond worden.


Quote voor persoonlijk jaargetal 9

“In the process of letting go you will lose many things from the past, but you will find yourself.”
Deepak Chopra

Met een 9 als persoonlijk jaargetal wordt het een jaar om de afgelopen cyclus te reflecteren. Neem even de rust om bewust stil te staan bij al je voorgaande inspanningen. Zet vervolgens je vergaarde kennis en ervaring om in wijsheid, en maak schoon schip. Zo maak jij je klaar voor een gloednieuwe cyclus vol nieuwe kansen en mogelijkheden!


Jouw persoonlijk jaargetal

Ben je benieuwd hoe je jouw persoonlijk jaargetal volgens de officiële numerologische wijze uitrekent? En wil je meer weten over de kansen en mogelijkheden die komend jaar voor jou in het verschiet liggen? Volg dan de masterclass die ik hierover geef. Klik hier voor meer informatie.

Over de schrijver
Mijn naam is Melissa Kamstra en door handleeskunde te combineren met positieve psychologie heb ik al honderden mensen geholpen met hun persoonlijke ontwikkeling. Toch kan ik mij goed voorstellen dat handlezen tal van vragen oproept. Daarom deel ik op mijn nuchtere en enthousiaste wijze meer over dit boeiende onderwerp. Succes en groei heb je zelf in de hand. Benieuwd hoe? Laat je dan door middel van mijn blogs, cursussen en boeken inspireren!
Reactie plaatsen