Je hebt het zelf in de hand

Handlezen als tool voor meer zelfkennis, succes en groei

Bestseller boek

Bestseller boek

In mijn boek 'Je hebt het zelf in de hand' ontdek je hoe handleeskunde in combinatie met positieve psychologie bijdraagt aan meer zelfkennis, succes en groei. Op interessante en toegankelijke wijze laat ik je inzien wat jouw handen zeggen over je karakter. Door te kijken naar je eigen palmen en vingers, maak je als het ware een handleiding voor jezelf (vergelijkbaar met een SWOT-analyse). Oftewel; aan de hand van mijn boek ga je jouw sterkten en zwakten in kaart brengen. 

Bekend van

Bekend van


🙌 Deze handen gingen de lucht in 🙌

"Melissa heeft een prachtig boek geschreven met praktische tools hoe je de lijnen in je handen kunt inzetten om jezelf persoonlijk te ontwikkelen. Hoe meer ik las, hoe nieuwsgieriger ik werd!"
Willemijn Welten
"Bij handlezen denk je misschien al snel aan fortune tellers. Door Melissa weet ik: absoluut niet. Je handen zijn een krachtige tool voor zelfontwikkeling!  Dit boek is lekker praktisch met veel tips."
Steffy Roos du Maine

Ontrafel je karakter

Wat kan ik over mijn karakter leren van de hoofdlijn in mijn handpalm? Is er sprake van een uitzonderlijk talent voor schrijven, leidinggeven of spreken? Welke sterke eigenschappen heb ik volgens het huidpatroon op mijn vingertop? 

    

Aan de hand van mijn boek leer je niet alleen jezelf goed kennen, je krijgt ook inzicht in hoe je kenmerkende eigenschappen beter benut. Zo komt datgene wat je echt wilt binnen handbereik. Met praktijkvoorbeelden, illustraties en waardevolle tips is dit niet alleen een persoonlijke ontdekkingstocht, maar ook een boeiende reis om samen met familie en vrienden te maken!"

Neem jezelf onder de loep en:

👍 Reken af met onzekerheid, getwijfel en zelfkritiek

👍 Ontwikkel meer eigenwaarde

👍 Vergroot je zelfvertrouwen

👍 Omarm een leven vol trots, succes en groei

Reacties van lezers

"Inmiddels ken ik Melissa al langere tijd en ik vind het fantastisch dat zij haar kennis en talent met dit boek nog meer kan verspreiden! Het boek is een ontzettend uitgebreid en praktisch handboek waarbij de lezer niet alleen geïnspireerd wordt, maar ook zichzelf echt beter leert kennen. Wat mij betreft een unieke en zeer interessante tool om meer sturing te kunnen geven aan jouw leven. Ik kan niet wachten om hier verder in te duiken en mijn eigen inzichten uit het boek uit te schrijven."
Merel Teunis

"Met veel plezier heb ik het boek van Melissa gelezen. Het boek heeft mij de mogelijkheid gegeven om nog meer verdieping in mijzelf te ontdekken: al mijn talenten, eigenschappen en valkuilen. De casussen zijn helder, de voorbeelden duidelijk en daarmee wordt het enorm praktisch gemaakt om dit in de praktijk toe te passen: bij jezelf of bij anderen. Ik kijk er dan ook naar uit om dit voor de toekomst mee te nemen, omdat ik nu al weet dat het mij op zoveel vlakken gaat helpen."

Deisy Amelsbeek

Wat een handleiding oplevert

In de video vertel ik jou hoe ik van mijn valkuil mijn grootste kracht maakte. Iets wat ook voor jou is weggelegd, ontdek hoe!

Nog meer enthousiaste lezers

"Ben zeer onder de indruk van je boek! Het is duidelijk opgebouwd en de tone of voice is heel prettig. Niet te zweverig. Ook goede uitleg over wat handleeskunde nu eigenlijk is met stuk geschiedenis er aan toegevoegd."
Gwen

"Leest heerlijk weg en ondertussen herken ik zoveel van mezelf door jouw fijne uitleg en manier van schrijven. Veel ‘aha’ momenten! Dit boek zal ik vaak raadplegen wanneer ik iets in mezelf wil nagaan of bij mijn partner."

Shelley

"Je boek is écht een must-read! Het leest makkelijk weg en geeft veel inzichten! Ik ben na het lezen echt enthousiast geraakt om wat vaker in m’n handen te kijken. Kan niet wachten om straks je boek in handen (ha!) te hebben."

Leanne
"Dit boek is een ware inspiratie en begeleiding om meer bewust te worden van wie je in essentie bent. Ook leuk om met je gezin samen te doen! Ik heb vanmorgen nog met de kinderen een aantal leuke bevindingen uit hun handen mogen lezen. Zo kwam ik er via het boek achter dat mijn oudste zoon Daan een boekenruggetje heeft staan in zijn rechterhand. Ik vertelde dat hij het misschien leuk vindt om te schrijven, en vertelde hij me net dat hij op school zelf een boek aan het schrijven is nu... Dat wist ik niet en what are the odds." 
Merel
"Wat een fijn, praktisch, laagdrempelig toepasbaar boek. Het boek helpt je om jezelf (nog) beter te leren kennen en te vertrouwen op de eigenschappen zoals je die van nature hebt en waar je altijd op terug kunt vallen: jouw unieke persoonlijkheid. D.m.v. het invuldocument kun je je eigen persoonlijke handleiding schrijven. Waardevol om zo een profielschets te maken en zakelijk te gebruiken. Vanuit de opgedane zelfkennis kun je jezelf nog beter ontwikkelen op een manier die je als een handschoen past."
Nanette
"Ben je nieuwsgierig naar welke informatie in jouw handen te vinden is? Dan kan ik je dit boek van harte aanbevelen. De inleiding maakt je al nieuwsgierig naar wat er in je handen te lezen valt. Wat ik ook heel tof vind aan dit boek is dat Melissa haar eigen handafdrukken laat zien. Dit geeft een persoonlijk tintje en maakt het nog interessanter om te lezen dan alleen getekende afbeeldingen. Dat het woord 'hand' in de titels van de hoofdstukken voorkomt is natuurlijk een inkoppertje, maar het is knap dat het niet irritant wordt, ondanks dat het veel voorkomt. Het boek blijft interessant door de stukjes uit de praktijk, leuke quotes en hier en daar een persoonlijke- of een praktijkervaring. Je leert jezelf hier nog beter door kennen. Ik raad dan ook aan om dit boek niet slechts één keer te lezen, maar meerdere keren om er echt alles uit te halen. Hoe leuk zou het zijn om over een paar maanden of zelfs een paar jaar je handen opnieuw te lezen en te ontdekken welke groei je in die tijd hebt doorgemaakt? Ik vind het fascinerend om te weten te komen welke veranderingen er in mijn handen zullen gaan plaatsvinden en kijk er naar uit om dan weer het boek erbij te pakken."
Sharon
"Ik vind je boek gemakkelijk leesbaar en ik vloog er doorheen. Het was leuk om even stil te staan bij een instrument (je handen) die je zo vaak gebruikt, maar eigenlijk nooit van dichtbij bekijkt! Gaaf om mezelf zo te herkennen in de verschillende karaktereigenschappen en dat terwijl ik alleen naar mijn handen kijk. Een fijne toegevoegde waarde is dat je hebt beschreven wat eventuele tips zijn die je kan toepassen bij specifieke karaktereigenschappen. Dat maakt dat je er ook voor kan kiezen om dingen anders te doen (in plaats van je te berusten in het feit 'dat je nu eenmaal zo bent'). Ook heb ik eens even de handen van mijn man goed bekeken, dus ik kan me ook voorstellen dat het voor verbinding met anderen kan zorgen als je daarna met elkaar het gesprek aangaat. Kortom, ik vond het een heel fijn boek om te lezen en om iets te leren over het handlezen. Ik zag je voor het eerst op de Huishoudbeurs en vond het geweldig met hoeveel bezieling en passie je over dit onderwerp spreekt! Ik denk dat je met dit boek mensen een goede eerste aanzet kan geven om naar zichzelf te kijken en zichzelf te ontwikkelen."
Christa
"Wat een prachtig boek! Leuk ook de afwisseling met de ‘opdrachten’. Dit maakt het echt een doeboek, waardoor je de link met jezelf kunt leggen. De voorbeelden uit je praktijk zijn ook top. Ik heb het boek met veel plezier gelezen. Mijn complimenten voor zo'n volledig en vlot te lezen boek."
Christine
"In het boek word ik op een laagdrempelige manier uitgenodigd om mijn handen te bekijken. Hierdoor ben ik al snel geprikkeld om vooral verder te lezen. De praktische voorbeelden en de heldere cases geven kracht aan het verhaal en geven een mooi inzicht in mijn kwaliteiten. Wat mij betreft een boek dat thuishoort bij elk persoon die meer van zichzelf wilt weten."
Suzan

Enthousiast geworden?

Veelgestelde vragen

Boek Je hebt het zelf in de hand

Ga ik met dit boek leren handlezen?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: nee! Mijn boek is er niet om jou te leren hoe je kunt handlezen. Wel ga je aan de hand van je eigen handen ontdekken wat jouw talenten, mogelijkheden en valkuilen zijn. Op het einde van het boek ga je dan ook een eigen handleiding schrijven die vergelijkbaar is met een zogenoemde SWOT-analyse. Hierdoor kun je overzichtelijk jouw sterkten en zwakten in kaart brengen. 

Overigens duurde mijn studie handleeskunde 2,5 jaar en ben ik vandaag de dag nog steeds aan het bijleren. Door dit boek te lezen ben je dus verre van een volleerd handlezer, maar de vraag is ook of je dat moet willen. Focus je nu maar op het vergroten van je zelfvertrouwen, daar heb je pas écht iets aan!

Boek Je hebt het zelf in de hand

Kan ik straks de toekomst voorspellen?

Ik ben van mening dat de toekomst zich niet laat voorspellen. Echter kun je wel de toekomst naar je eigen hand zetten. Want dankzij de waardevolle inzichten die handleeskunde biedt, zal je steviger in je schoenen staan waardoor je weer makkelijker beslissingen kunt nemen. Dit gaat jou enorm veel tijd, energie en frustratie besparen. Alleen al dit feit maakt het boek elke euro waard. Dat je dan ook nog eens gaat leren waarom men toch denkt dat je met handlezen de toekomst kunt voorspellen is een fijne bonus!

Boek Je hebt het zelf in de hand

Ik ben al eens langs geweest voor een handanalyse, is je boek dan nog interessant?

Jazeker! In zowel je linker- als rechterhand kunnen veranderingen ontstaan. Dit hangt samen met emotionele en tastbare ontwikkelingen. Daarom is het goed mogelijk dat je handen in de afgelopen jaren zijn veranderd. Wat dat betreft is mijn boek ook een fijne groeitool voor de komende jaren te noemen. Extra interessant om je oude handafdrukken er nog eens bij te pakken! 

Boek Je hebt het zelf in de hand

Kan ik het boek ook cadeau doen?

Uiteraard. Sterker nog! Eigenlijk geef je niet niet alleen een boek cadeau, maar geef je nog zoveel meer. Want weten wie je werkelijk bent geeft een oervertrouwen om te gaan doen wat je diep van binnen al weet en voelt. De waarde hiervan is niet in geld uit te drukken. Jouw geliefde zal je pinky promise eeuwig dankbaar zijn. Dit maakt mijn boek overigens ook ideaal voor jouw coachee. De inzichten die hij of zij zal opdoen kunnen een mooie verdiepingsslag in het coachingstraject geven.

Wil je meer dan 10 boeken bestellen? Stuur dan een e-mail naar melissa@handcoach.nl om te informeren naar de kortingen en bonusmaterialen die dan geboden kunnen worden.

Boek Je hebt het zelf in de hand

Waar is jouw boek te koop?

Je kunt mijn boek o.a. bestellen bij Bol.com, Managementboek en Boekenwereld. Of informeer bij een boekenwinkel bij jou in de buurt!

Boek Je hebt het zelf in de hand

Waarin verschil jouw boek t.o.v. andere boeken over handleeskunde?

In mijn boek combineer ik de eeuwenoude kennis van het handlezen met positieve psychologie. Dat betekent dat je door het bestuderen van de lijnen in je handpalm en de kenmerken van je vingers niet alleen interessante inzichten over jezelf opdoet, maar ook tips, adviezen en tools ontvangt om deze optimaal te benutten in het dagelijks leven. Daarnaast laat ik zowel weten wat de algemene betekenis van een kenmerk is, als het verschil hiervan tussen je linker- en rechterhand. Bovenal wordt je gestimuleerd een eigen handleiding te schrijven. Dit alles maakt mijn boek uniek in zijn soort!