Handlezen voor beginners, dit zeggen de belangrijkste lijnen over jou
12 juni 2023 
3 min. leestijd

Handlezen voor beginners, dit zeggen de belangrijkste lijnen over jou

Zodra handlezen ter sprake komt zijn mensen geneigd meteen in hun handen te kijken. Maar waar begin je? Het is lastig te bepalen welke lijnen gelezen moeten worden. Toch is handlezen helemaal niet zo ingewikkeld. Als je namelijk begint met de belangrijkste lijnen kom je al een hoop over je persoonlijkheid te weten. 

Belangrijkste lijnen bij handlezen

De levens-, hoofd-, hart- en lotslijn zijn de vier belangrijkste lijnen in je hand. Deze lijnen symboliseren het willen, voelen, denken en je doelstellingen. Hoewel de eerste drie lijnen altijd zichtbaar zullen zijn in de handen is dat bij de laatste lijn niet het geval. Sterker nog: de lotslijn is een vrij lastige lijn om te duiden! Dat komt met name doordat de lijn later in je handen kan ontstaan.

Betekenis van de belangrijkste lijnen in je hand

Al voor je geboorte staan er drie lijnen in je handen die een hoop informatie prijsgeven over jouw persoonlijkheid. Daarom heten deze lijnen de primaire lijnen. De allereerste lijn die in je handen te vinden is, is de levenslijn. Deze lijn laat zien dat je een wil hebt om te leven, vandaar ook dat je levenslijn wilskracht symboliseert. Nadat de wilskracht om te leven is ontstaan, komt er vervolgens ruimte om te voelen. En dat is precies wat de hartlijn symboliseert, daarom is deze lijn onlosmakelijk verbonden met gevoelens en emoties. Na het willen en voelen is er vervolgens ruimte om dingen te gaan beseffen, vandaar dat vervolgens de hoofdlijn in de handen ontstaat.

Je leven lang zullen de primaire lijnen niet meer veranderen in lengte of richting. Wel kan de energie van de primaire lijnen op momenten anders zijn. Tijdens ingrijpende periodes kunnen ze overheersend in je hand zichtbaar zijn.

Hoewel de lotslijn een belangrijke lijn is, hoeft deze niet direct bij het moment van geboorte in je hand zichtbaar te zijn. Zodra jij de verantwoordelijkheid voelt om op eigen benen te gaan staan of de behoefte voelt om richting te geven aan je leven, zal de lijn zich gaan ontwikkelen. De lotslijn is daarom geen primaire lijn, maar wel een hele belangrijke lijn in je handen.

Belangrijkste lijnen in je hand

Krijg het in de vingers

Kijk nu eens naar je handen. Zijn alle belangrijke lijnen in balans of is er een lijn overheersend aanwezig? 

Overheersende levenslijn
Een overheersende levenslijn laat zien dat je op standje overleven staat. Je mist de rust om je emoties en gedachten ruimte te kunnen geven. Misschien heb je wel een heftige periode achter de rug waardoor dit zo is. Ga eens voor jezelf na wat jou energie geeft en ban de energieslurpers zoveel mogelijk uit je leven.

Overheersende hartlijn
Merk je dat jouw hartlijn overheersend is? Dan zal je al snel vanuit emotie op zaken zult reageren. Eigenlijk ben je op dit moment emotioneel te gevoelig, waardoor je extreem begaan bent met alles en iedereen om je heen. Haal daarom eerst eens drie keer bewust adem voordat je reageert op de ander. Zo blijf je dichter bij jezelf.

Overheersende hoofdlijn
Een overheersende hoofdlijn laat zien dat je eerder vanuit ratio op zaken zult reageren. Feitelijkheden geven jou op dit moment meer zekerheid dan het vertrouwen op je onderbuikgevoel. Als je zo doorgaat, raak je het contact met jezelf kwijt. Daarom doe je er goed aan meer open te staan voor de eerste impulsen die in je opkomen. Begin hiermee klein door bijvoorbeeld tijdens de avondmaaltijd voor het gerecht te kiezen dat het eerste in je opkomt. Ook kun je je laten inspireren door een quote, affirmatie of motiverende zin en de tijd nemen om te onderzoeken welk gevoel dit bij je oproept.

Overheersende lotslijn
Het komt wel eens voor dat de lotslijn overheersend aanwezig is. Dat betekent dat je op dit moment in je leven zoekt naar structuur en zekerheid. Je wilt graag weten waar je aan toe bent en zult daarom vrijblijvendheid, open eindjes en onduidelijkheid willen vermijden. Het gevaar bestaat dat deze behoefte kan overslaan in controledrang en krampachtigheid. Blijf daarom relativeren en geniet bovenal van de levensweg die je aflegt. Je hebt heel wat zelf in de hand, maar de wereld is niet maakbaar.

Ontdek meer over handlezen

Het ontdekken van de belangrijke lijnen in je handen is een fijn begin als je je meer wilt verdiepen in handlezen. Alleen houdt het daar niet bij op. Er is nog zoveel meer over deze lijnen te ontdekken. Zo geven de lengte, evenals de ruimte tussen de lijnen en een vertakking of vork aan het einde, meer verdieping in je persoonlijkheid. Wie weet ben jij bijvoorbeeld wel een realistische denker, is het goed als jij vaker dan gemiddeld je horizon verbreed of komt ware voldoening naar boven als je een grote rol van betekenis in het leven van mensen kunt spelen. In mijn boek Je hebt het zelf in de hand kun je jouw handen uitgebreid onder de loep nemen, om dit én meer over je persoonlijkheid te ontdekken. Je koopt mijn boek o.a. hier op Bol.com

Ik ben trouwens wel benieuwd. Is een van jouw belangrijkste lijnen overheersend? Laat het weten in een reactie en ook hoe je de bijpassende tip gaat opvolgen! 

Over de schrijver
Mijn naam is Melissa Kamstra en door handleeskunde te combineren met positieve psychologie heb ik al honderden mensen geholpen met hun persoonlijke ontwikkeling. Toch kan ik mij goed voorstellen dat handlezen tal van vragen oproept. Daarom deel ik op mijn nuchtere en enthousiaste wijze meer over dit boeiende onderwerp. Succes en groei heb je zelf in de hand. Benieuwd hoe? Laat je dan door middel van mijn artikelen, cursussen en boeken inspireren!
Yvonne
Door

Yvonne

op 17 May 2024

goedemiddag, mijn naam is Yvonne. Mijn hartlijn en mijn levenslijn zijn behoorlijk aanwezig terwijl mijn hoofdlijn, die in mijn levenslijn opgaat en lotslijn welliswaar zichtbaar zijn maar vaag

Melissa Kamstra
Door

Melissa Kamstra

op 21 May 2024

Hi Yvonne, dan is jouw ratio momenteel iets meer op de achtergrond aanwezig. Je lichaam en geest iets meer rust gunnen is aan te raden, en vraag ook even om wat meer bedenktijd bij belangrijke zaken. Zo geef je jouw emoties niet de overhand. Interessant om mettertijd nog eens een kijkje in je handen te nemen en zo te ontdekken of de lijnen meer in balans komen.

R
Door

R

op 07 Jun 2024

Hoi Melissa, mijn levenslijn in mijn rechterhand heeft ineens een wondje. Ik merk al een tijd dat het hele vlak er omheen snel droog is (alleen rechts). Het zit precies in het midden ongeveer. Is dit een goed teken of juist niet?

Reactie plaatsen