Personaliseer een sieraad met jouw unieke vingerafdruk
31 augustus 2023 
3 min. leestijd

Personaliseer een sieraad met jouw unieke vingerafdruk

Je kunt een sieraad als een ring, ketting of armband personaliseren door er een vingerafdruk op te laten graveren. Met een vingerafdruk van jezelf of een dierbare creëer je een betekenisvol cadeau. Maar welke vingerafdruk kun je dan het beste gebruiken? Door te ontdekken welke eigenschappen je vingers symboliseren, kom je erachter welke vingerafdruk het meest geschikt is voor het personaliseren van jouw sieraad.

Niets is persoonlijker dan een vingerafdruk

Vingerafdrukken zijn uniek, onveranderlijk en persoonsgebonden. Zelfs al zou je een vingertop beschadigen door bijvoorbeeld verbranding of een schaafwond, dan herstelt de vingertop zich weer naar oorspronkelijke staat. Vandaar dat vingerafdrukken voor politie of andere overheidsinstellingen een handig identificatiemiddel zijn. In feite is je vingerafdruk jouw persoonlijke blauwdruk te noemen. Het vormt een belangrijke basis van jouw karakter.

Versterk je persoonlijkheid

Hoewel er in je handpalm een hoop over je persoonlijkheid valt te ontdekken, laten met name je vingers zien hoe je jouw kwaliteiten benut. Je vingers zijn als het ware jouw antennes die je helpen je doelen te realiseren. Elke vinger symboliseert specifieke eigenschappen. Door erachter te komen wat je duim, wijsvinger, middelvinger, ringvinger en pink als eigenschappen symboliseren, ontdek je hoe je met een vingerafdruk op een sieraad jouw persoonlijkheid kunt versterken. 

Our finger prints don't fade from the lives we touch - Robert Pattinson

Vingerafdruk duim op sieraad

Hoewel alle vingers vernoemd zijn naar goden, is dat bij de duim niet het geval. Als baas van je hand heeft je duim dat ook helemaal niet nodig. Niet voor niets is het je duim waarmee je invloed uitoefent op de buitenwereld. Pak maar eens iets beet, dan zul je merken dat je alleen met je duim grip kunt krijgen. Vandaar dat je met een duim omhoog of omlaag laat zien welk resultaat er verkregen is. Wat dat betreft ergens heel logisch dat de vingerafdruk van een duim op een sieraad jouw wilskracht of daadkracht weerspiegelt. 

Tip! Een duimafdruk is ideaal om de overwinning van een (emotionele) periode af te sluiten. Het laat zien dat je ergens hard voor hebt gewerkt en trots mag zijn wat je daarmee hebt bereikt.

Vingerafdruk wijsvinger op sieraad

De wijsvinger is vernoemd naar de Romeinse god Jupiter, de oppergod die de opdracht kreeg de wereld te veroveren. Iets wat terug te vinden is in de krachten van je wijsvinger. Want met deze vinger vestig je de aandacht op iets of op jezelf. Door bijvoorbeeld je wijsvinger in de lucht te steken, iemand aan te wijzen, of je wijsvinger te buigen om zo iemand naar je toe te wenken. Met je wijsvinger geef je aan wat je wilt in het leven en hoe je jouw autoriteit laat gelden. Vandaar dat je met een vingerafdruk van een wijsvinger op een sieraad eigenschappen als ambitie en leiderschap symboliseert. 

Tip! Een wijsvingerafdruk is ideaal om je authenticiteit te benadrukken. Het laat zien wat je graag wilt in het leven en welke idealen je nastreeft. 

Liever de video kijken 👇? 

Vingerafdruk middelvinger op sieraad

De middelvinger is vernoemd naar de Romeinse god Saturnus: de god van tijd. Saturnus wist dat het leven wordt bepaald door een zekere hoeveelheid tijd, en die tijd maakt het leven waardevol. Tijd en de dood zijn per slot van rekening de twee ultieme beperkingen in het leven. Met de vingerafdruk van een middelvinger op een sieraad laat je zien of je in staat bent de verantwoor­delijkheid voor je leven te nemen. 

Tip! Een middelvingerafdruk is uitermate geschikt om te gebruiken bij een gedenksieraad. Hiermee laat je namelijk een eeuwigdurende indruk achter.  

Vingerafdruk ringvinger op sieraad

De ringvinger is vernoemd naar de Griekse god Apollo. In een gouden wagen sleepte Apollo de zon langs de hemel zodat het zonlicht alles kon laten groeien en stralen. Daar waar Apollo was, werd iets gecreëerd en dat is precies waar je ringvinger voor staat. Je ringvinger laat zien of je je bewust bent van je kwaliteiten en jouw licht voldoende laat schijnen. Vandaar dat je met de vingerafdruk van een ringvinger op een sieraad jouw waardering toont. 

Tip! Een ringvingerafdruk is ideaal om de liefde voor jezelf of een ander te laten zien. Zo benadruk je jouw waardering of datgene wat je waardeert. 

Vingerafdruk pink op sieraad

De pink is vernoemd naar de Romeinse god Mercurius. Als boodschapper van de goden hielp Mercurius de onderlinge communicatie op gang te houden. En het is precies deze eigenschap die jouw pink symboliseert. Met de vingerafdruk van een pink op een sieraad laat je jouw unieke stemgeluid horen. 

Tip! Een pinkafdruk is ideaal om jouw symbolische boodschap kracht mee te geven. 

Als je niet weet welke vingerafdruk je moet kiezen

Soms kun je twijfelen welke vingerafdruk het beste te gebruiken is op een sieraad. Kies dan voor een vingerafdruk van de wijsvinger. Deze vinger is zeer bepalend voor het karakter, en daarom veelzeggend. 

Ook bestaat er nog een verschil tussen een vingerafdruk van je linker- of rechterhand. Doordat je linkerhand jouw innerlijke wereld symboliseert, kun je een vingerafdruk van deze hand gebruiken om je sieraad nog persoonlijker te maken. Je rechterhand symboliseert de buitenwereld. Met een vingerafdruk van deze hand op jouw sieraad geef je extra kracht mee. Door jezelf als het ware een extra boost aan zelfvertrouwen te geven, motiveer je jezelf tot grootse handelingen in het dagelijks leven. 


Nieuwsgierig naar meer informatie?

Wil je meer weten welke inzichten de oeroude wijsheden van het handleeskunde kunnen opleveren? Bestel dan mijn boek 'Je hebt het zelf in de hand' op Bol.com. Of volg mij op Instagram. Abonneren op mijn Youtubekanaal kan natuurlijk ook! 

Over de schrijver
Mijn naam is Melissa Kamstra en door handleeskunde te combineren met positieve psychologie heb ik al honderden mensen geholpen met hun persoonlijke ontwikkeling. Toch kan ik mij goed voorstellen dat handlezen tal van vragen oproept. Daarom deel ik op mijn nuchtere en enthousiaste wijze meer over dit boeiende onderwerp. Succes en groei heb je zelf in de hand. Benieuwd hoe? Laat je dan door middel van mijn artikelen, cursussen en boeken inspireren!
Reactie plaatsen