Ervaringen uit eerste hand: Anouk
13 juli 2023 
6 min. leestijd

Ervaringen uit eerste hand: Anouk

Anouk heeft een grote interesse in spiritualiteit en een hardnekkige wens om jongvolwassenen te gaan coachen. Ze is erg benieuwd of haar handen deze behoeften en verlangens laten zien. En ook waar haar valkuilen zich bevinden. Het komt nog wel eens voor dat ze een te nemen stap voor zich uitschuift. Gelukkig heeft de handanalyse haar veel bevestiging en vertrouwen gegeven. Hierdoor loopt ze vanaf nu niet alleen voor anderen een extra mijl, maar ook voor zichzelf!

De handen van Anouk


Het ware succes schuilt in de bemiddeling

Op de vingertop van de rechterduim bevindt zich het huidpatroon van een dubbele lus. Dit laat een bemiddelende kwaliteit zien. Vanuit een neutrale positie is Anouk goed in staat situaties te observeren en daarin ieders belangen af te wegen. Dat maakt haar in conflicthantering ijzersterk. Iets waar Anouk zich in herkent. “Bij de jongvolwassen die ik tot nu toe geholpen heb gingen de issues vaak over het contact met anderen. Met name vriendjes, vrienden en ouders. Door goed te luisteren en te horen wat ze zeiden kon ik gerichte tips en adviezen meegeven om in verbinding met de ander te blijven. Wat ik vaak terugkreeg was dat ze na een gesprek met de ander echt dichter tot elkaar waren gekomen of elkaar beter begrepen. Er was dus ruimte voor allebei. Het is ook wel grappig dat je dit zegt. In de coachingsopleidingen die ik heb bekeken, heb ik gekeken naar gezinstherapie of mediation. Dit kan een mooie uitbreiding zijn hoor ik zo.” Interesse in de coachende kwaliteiten van Anouk? Volg haar dan via Instagram op: coachingpraktijknouk 

Dubbele lus op duim


Spirituele tekens inzetten als zakelijke tool

Omdat spiritualiteit een grote interesse is van Anouk, vraagt ze zich af of dit terug te zien is in de handen. Hoewel er geen sprake is van hét spirituele teken binnen handleeskunde, zijn er wel een aantal kenmerken die spiritueel benoemd kunnen worden. Zoals het huidpatroon van een pauwenoog. Dit huidpatroon laat bijzondere gaven zien. Doordat er een pauwenoog op de ringvinger van Anouk te vinden is, zal zij een zeer sterke intuïtie bezitten en energetisch werk goed kunnen toepassen. In combinatie met de lotslijnen uit het Plutogebied weet zij al sneller dan een ander wat er daadwerkelijk speelt. “Dit is heel herkenbaar. Gesprekken gaan binnen no-time de diepte in. Het gebeurt echt zo vaak. En ik vraag mij dan wel eens af hoe het kan dat ik met een vreemde zo diep kan gaan. Het gaat ook allemaal zo natuurlijk. Ik snap nu waar dit talent vandaan komt. Ik weet inderdaad dingen, zonder dat ik ze kan uitleggen of verklaren. Hier mag ik op vertrouwen en dit ook inzetten in mijn werk."

Pauwenoog en lotslijn uit Plutogebied


Van bemoeizuchtige valkuil naar liefdevolle ondersteuning

De lus van verantwoordelijkheid zorgt ervoor dat loslaten lastig kan zijn. Gekeken naar de handen van Anouk gaat het dan niet om het loslaten van ‘de rugzak’. Diverse kenmerken laten namelijk zien dat ze het probleem daar kan laten daar waar het hoort. Toch zal Anouk het wel lastig vinden om maat te houden. Ze is geneigd veel te geven. “Haha. Ja dit herken ik helemaal. Nog even een whatsappje sturen dat een bepaalde oefening nuttig kan zijn. Ik ben bijna altijd beschikbaar. Voor zowel mijn kinderen als mijn werk.‘I always go the extra mile’. Soms snijd ik mezelf hiermee in de vingers. Ik leer steeds beter op welke momenten dit is. Ik zie nu ook in dat ik anderen tekort kan doen door hun iets handen te nemen. Die verantwoordelijkheid voelen is een mooie eigenschap, maar ook echt een valkuil. Door te zien dat ik alle dingen vooral doe uit liefde, neem ik het mezelf niet kwalijk als ik dit doe. Mijn kinderen zijn hierin mooie spiegels. Zij geven me regelmatig terug dat ik er niet zo bovenop hoef te zitten of dat ze het prima zelf kunnen. Enorm fijn als ze mij dit teruggeven. Want door er vanuit liefde naar te kijken en er mee om te gaan, kan ik deze momenten zien als waardevolle lessen.”

Lus van verantwoordelijkheid


Gelijkgestemden als bron van motivatie 

Het Vishnuteken is in Anouk haar handen duidelijk zichtbaar. Dit kenmerk wijst op zelfstandig ondernemerschap. Toch zal ze dankzij haar basiselement water samenwerkingen heel belangrijk vinden. “Na het lezen van jouw boek. En vooral het doen. Want je boek is vooral praktisch en dat vind ik helemaal heerlijk. Trok ik dezelfde conclusie als dat je nu zegt. Het zelfstandig ondernemerschap is iets voor mij, maar ik heb wel echt mensen om mij heen nodig. Daarom vind ik mijn huidige werk nu ook zo leuk. Het zijn vooral mijn collega’s die ervoor zorgen dat ik met plezier naar mijn werk ga. Ik snap nu dat ik gelijkgestemden nodig heb om te kunnen blijven sparren en niet volledig zelfstandig aan de slag moet.”

Vishnuteken


Meer zelfkennis door de overlap met Astrologie en Human Design 

Na veel herkenning vanuit de handanalyse vroeg Anouk zich af of er overlappingen zijn met astrologie. Een geboortechart heeft zeker overeenkomsten met de kenmerken uit de handen, maar het hoeft niet zo te zijn dat het sterrenbeeld automatisch overeenkomt met het basiselement. Bij navraag blijkt haar maanteken in dierenriemteken Weegschaal te staan. Het maanteken gaat over het gevoelsleven en de combinatie met dit dierenriemteken laat zien dat Anouk haar emotionele trigger zit op gelijkwaardigheid. Iets wat overeenkomt met de dubbele lus op haar duim. “Deze aanvulling nodigt uit om er iets mee te gaan doen. Met Human Design ben ik ook een aantal maanden bezig. En daarin herken ik mezelf ook terug. Ook hier komt mijn intuïtieve weten sterk naar voren. Het klopt allemaal met elkaar. Er is hierdoor geen ontkomen aan. Het één bevestigt het ander ook allemaal weer. Daarom zijn dit soort tools heel erg belangrijk. Het geeft vertrouwen om te gaan doen.”

Benieuwd naar jouw maanteken en de betekenis ervan? Lees dan mijn E-book ‘Werken met de maan.’  

Een vingervlugge samenvatting

“De handanalyse geeft mij vooral een heel groot stuk bevestiging. Van dingen die ik misschien wel al wist, maar toch niet helemaal voor durfde te gaan. Ik vind het dan ook heel mooi om van jou te horen dat dit allemaal in mijn handen staat. Dat vind ik misschien nog wel meer bevestigend dan een Human Design chart of Astrologische geboortechart. Dit is echt zo van mij, het zit ook aan mij vast en in mij. Dat maakt het echter. De valkuilen herken ik ook onmiddellijk. Vooral het stukje bevestiging geeft me het vertrouwen dat ik op de goede weg zit, en dat dit de juiste dingen zijn voor mij om op te gaan pakken en mij daarin verder te ontwikkelen. Niet meer treuzelen, maar gewoon gaan doen.”

Je hebt het zelf in de hand 

De titel van mijn boek is 'Je hebt het zelf in de hand', Anouk kijkt daar als volgt naar: "Je boek is een fijne handreiking en handleiding. Voor mij is het een mooie bevestiging dat ik goud in handen heb zoals jij dat zo vaak zegt. Ik vind het een superleuke speurtocht zo lekker praktisch door je boek heen. Ik kan helemaal mee in de titel ‘Je hebt het zelf in de hand’, zeker als je weet wat je in je handen hebt staan. Daar zal je in het dagelijks leven niet zo vaak over nadenken, maar met dit boek wordt je jezelf heel erg bewust dat je veel meer kan of hebt, dan je denkt. Door het zo terug te zien in mijn handen en het zelf te onderzoeken vind ik heel erg leuk. Ik kan dan ook niet anders zeggen dan dat je boek een absolute aanrader is. Het feit dat ik het allemaal zelf kan doen en opzoeken maakt het een super praktisch boek. Soort van spelenderwijs ga je zo door het boek heen. Ik neem het boek ook mee op vakantie om eens een kijkje in de handen van mijn dochters te nemen. Interessant om zo op onderzoek naar elkaar te gaan. En wie weet kan ik hen dan ook dingen meegeven.” 

Wil jij ook op onderzoek en ontdekken welke kwaliteiten en valkuilen zich in jouw handen bevinden? Neem jezelf dan via mijn boek 'Je hebt het zelf in de hand' onder de loep. Zo leer je niet alleen jezelf beter kennen, maar kom je ook te weten hoe je die eigenschappen vervolgens beter benut. Mijn boek bestel je o.a. op Bol.com Een afspraak voor een 1-op-1 handanalyse kan natuurlijk ook. Dit is een ideale manier om op een snelle en doeltreffende wijze jezelf en je business te laten groeien.

Over de schrijver
Mijn naam is Melissa Kamstra en door handleeskunde te combineren met positieve psychologie heb ik al honderden mensen geholpen met hun persoonlijke ontwikkeling. Toch kan ik mij goed voorstellen dat handlezen tal van vragen oproept. Daarom deel ik op mijn nuchtere en enthousiaste wijze meer over dit boeiende onderwerp. Succes en groei heb je zelf in de hand. Benieuwd hoe? Laat je dan door middel van mijn artikelen, cursussen en boeken inspireren!
Reactie plaatsen