Numerologie: playlist jaarthema 2022
24 december 2021 
8 min. leestijd

Numerologie: playlist jaarthema 2022

Volgens de eeuwenoude studie numerologie zullen in 2022 de thema's liefde, selfcare, schoonheid en verbinding centraal staan. In deze blog lees je daar meer over. En ben je benieuwd hoe de jaarenergie van 2022 klinkt? Beluister dan onderstaande playlist en zet je volume lekker hoog! 


Vision of Love - Mariah Carey

Heel fijn dat Mariah zingt wat ik voorzie voor 2022.

"I had a vision of love
And it was all that you've given to me"


Love Is In The Air - John Paul Young

Wist je dat verliefd zijn ervoor zorgt dat je dopamine aanmaakt? Door de aanmaak van dopamine voel je je vrolijk, geniet je meer van het leven en voel je je lichamelijk fijn. Onderneem daarom komend jaar activiteiten waarbij je wellicht een nieuwe partner kunt ontmoeten, of zorg voor wat romantiek en wordt weer opnieuw verliefd op je huidige partner. Niets leukers dan in zijn of haar ogen te kijken en pure liefde te ervaren!

"Love is in the air, everywhere I look around
Love is in the air, every sight and every sound
And I don't know if I'm being foolish
Don't know if I'm being wise
But it's something that I must believe in
And it's there when I look in your eyes"


Good Thing - Zedd, Kehlani

Dankbaar zijn is in feite het ervaren van pure liefde. Juist door oog en oor te hebben voor alles wat er al is open je jouw hart. Daarom is het aan te raden komend jaar elke dag stil te staan bij dingen waar je dankbaar voor bent. Kun je hier wel een helpende hand bij gebruiken? Het Dankbaarheid Dagboek van Mark Verhees of het Dankbaarheidsdagboek van Vertellis zijn enorme aanraders. 

"'Cause I already got a good thing with me
Yeah, I already got everything I need
The best things in life are already mine"


All You Need Is Love - The Beatles

Het liedje is van The Beatles, maar de eerste gedachte die in mij opkomt bij dit nummer is mr. Love Robert ten Brink met zijn kerstspecial. Bijzonder genoeg is Robert nu 66 jaar oud!

"All you need is love
All you need is love
All you need is love, love
Love is all you need"


Lovely Day - Bill Withers 

Elke dag is een liefdevolle dag, het is maar hoe je tegen je dag aankijkt. Bill Withers weet er mooi over te zingen. 

"Just one look at you
And I know it's gonna be
A lovely day (lovely day, lovely day, lovely day, lovely day)"


Home - Dotan

Thuiskomen bij je hart. Dat is waar 2022 om draait. Daarom ook dat huis en haard een centrale rol komend jaar zullen innemen. En wist je dat jouw huisnummer veel informatie prijsgeeft over de sfeer en energie van je huis? Wie weet woon jij wel in een huis waarin je de lekkerste gerechten in eigen keuken klaarmaakt, is er alleen thuis tussen de lakens behoorlijk wat chemie te vinden of lukt het je om juist enkel in je huis de meeste creatieve spinsels op papier te krijgen. In mijn E-book over het berekenen van je huisnummer vertel ik je hier meer over. Het E-book is niet in mijn webshop te koop en bied ik ook niet actief aan. Dus als jij voor slechts €6,- wilt weten hoe jouw thuis zich manifesteert hoef je alleen maar hier te klikken. 

"The sound of the wind is whispering in your head
Can you feel it coming back?
Through the warmth, through the cold, keep running till we're there
We're coming home now, we're coming home now"


L O V E - Michael Bublé

Romantisch idee! Spel eens de naam van jouw geliefde en laat elke letter een nieuwe zin zijn waarin je iets liefs over hem of haar zegt. 

"L is for the way you look at me
O is for the only one I see
V is very, very extraordinary
E is even more than anyone that you adore"


Love Is Everywhere - Alain Clark

Alain Clark zingt mooi dat liefde overal te vinden is. Iets waar Hannah Fry onderzoek naar heeft gedaan. In haar boek 'Liefde volgens de wiskunde' neemt ze jou mee op een fascinerende reis door de patronen die onze liefdeslevens laten zien en past ze wiskundige formules toe op de meest voorkomende en toch complexe vragen over de liefde: wat is de kans op het vinden van een nieuwe liefde? Hoe waarschijnlijk is het dat het een blijvende liefde zal zijn? Hoe werken online-dating-algoritmes precies? Kunnen we op basis van speltheorie bepalen wie we in een café moeten aanspreken? Op welk punt in je datingbestaan zou je je moeten settelen? Klik hier voor het boek.

"Love is everywhere you are
Everywhere around
Everywhere you go"


Can't Get Enough of Myself - Santigold, BC Unidos

Wist je dat vrouwen gemiddeld 55 minuten per dag naar zichzelf kijken in de spiegel? Wat dat betreft kunnen vrouwen maar geen genoeg van zichzelf krijgen. Alleen is het wel jammer dat vrouwen veelal met een kritische blik naar zichzelf kijken. Vergeet daarom niet minstens drie mooie dingen over jezelf op te noemen als je jezelf hierop betrapt. 

"I can't get enough
All there's said it's true
I can't get enough of myself"


Selfcare - Louis The Child, COIN

Als ondernemer ben je het gezicht van jouw bedrijf. Zit je niet goed in je vel, dan heeft dit invloed op de prestaties in je onderneming. Daarom is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Iets waar mijn selfcare kaartendeck jou op praktische wijze bij kan ondersteunen. 

"I do it for myself
I'm dancing for no one else
I do it for myself, baby (ahh)"


Love Is All Around - Wet Wet Wet

Wist je dat wetenschappers jarenlang in de veronderstelling waren dat eeuwige verliefdheid niet bestond? Toch kan het voorkomen en dit wordt ook wel 'zwanenliefde' genoemd.

"You know I love you, I always will
My mind's made up by the way that I feel
There's no beginning, there'll be no end
'Cause on my love you can depend"


I Love Me - Meghan Trainor, LunchMoney Lewis

Opvallend vaak slaat iedereen zichzelf over als er wordt gevraagd wie of wat je lief hebt. Maar je kunt pas liefde geven, als je eerst jezelf lief hebt. Dit nummer van Meghan Trainor helpt je gegarandeerd in de eerste plaats van jezelf te houden.

"I love me, hey
I love me, hey
I don't know about you, but baby, I love me"


(You Make Me Feel Like) A Natural Woman- Aretha Franklin

Ware schoonheid komt van binnenuit. Vandaar dat puur natuur komend jaar de aandacht gaat vragen. Terug naar de basis en koken zonder pakjes en zakjes. Minder vlees. Zo natuurlijk mogelijke verzorgingsproducten. Kortom; hoe beter jij voor jezelf zorgt komend jaar, hoe mooier jij voor de dag komt!    

"'Cause you make me feel
You make me feel
You make me feel like a natural woman (woman)"


Love Myself - Hailee Steinfeld

Volume op 10 en lekker meezingen met dit nummer van Hailee Steinfeld. Want je hebt niemand anders nodig om van jezelf te houden. Sterker nog. Als je meer van jezelf houdt trek je vanzelf ook meer loved ones aan!

"Gonna love myself, no, I don't need anybody else (hey)
 Gonna love myself, no, I don't need anybody else (I love me)
 Can't help myself, no, I don't need anybody else
 Anytime, day or night
 (I love me)"


Imperfections - Celine Dion

We hebben allemaal gebreken. En in plaats van deze gebreken te vrezen, is het de kunst ze te omarmen. Imperfecties maken je namelijk niet alleen echt, ze maken je bovenal speciaal. Hierin schuilt je grootste kracht. Juist door te durven afwijken en anders te zijn, kun je voor velen een grote inspiratiebron zijn. Luister eens goed naar dit liedje van Celine Dion en leer ook van je imperfecties te houden. 

"'Cause I got my own imperfections
I got my own set of scars to hide
I got my own imperfections
I can't hold your heart when I'm fixing mine"


This Is Me - Kesha

Van jezelf houden. Het klinkt zo makkelijk, maar in de praktijk vinden we het maar wat lastig. De volgende oefening is misschien een beetje vreemd, maar hij helpt wel enorm. Ga eens voor een spiegel staan en kijk jezelf in de ogen. Zeg dan hardop tegen jezelf: "Ik hou van je en accepteer je zoals je bent." Herhaal dit net zo vaak totdat het heel natuurlijk aanvoelt. Voor mezelf heb ik hier een variant op bedacht. Vlak voor ik de deur uit loop zeg ik altijd tegen mezelf: "Je bent een lekker wijf en mooi van binnen en buiten." Met een big smile loop ik dan vervolgens over straat. Probeer deze oefening daarom zeker eens uit, en dit nummer van Kesha brengt je alvast in de juiste energie. 

"When the sharpest words wanna cut me down
I'm gonna send a flood, gonna drown 'em out
I am brave, I am bruised
I am who I'm meant to be, this is me
Look out 'cause here I come
And I'm marching on to the beat I drum
I'm not scared to be seen
I make no apologies, this is me"


Earth My Body - Maggie Clifford

In deze blog kun je o.a. lezen dat getal 6 overeenkomt met dierenriemteken Stier. Een Stier is een aards teken dat zintuigelijk is ingesteld. Mooi hoe Maggie Clifford in dit nummer over de elementen zingt. 

"Earth, my Body
Water, my Blood
Air, my Breath and
Fire, my Spirit"


I Am - Fia

Een fijn boek dat gaat over de essentie van jezelf houden is het boek 'Dan ga ik nu maar eens lekker van mezelf zitten houden' van Lianne Sanders. Het is een verhaal over het aankijken van eenzaamheid, de moed vinden om weer iets van je dag te maken terwijl je het liefst zou willen gillen, ongegeneerd zoenen op straat en het loslaten van een grote liefde. Je shopt hem hier. Extra fijn om het boek te lezen met dit liedje van Fia op de achtergrond. 

"No, I am not who you think I am
I am so much more, I am one with source
I am limitless, infinite, powerful
Abundant, complete from the start, creator of all
I am that I am
Oh yes, I am that I am"


Me, Myself and I - Beyoncé

Ken je die speech van Snoop Dog op het moment dat hij een ster op Hollywood ontvangt? Kijk anders even onderstaand filmpje. Want dit is niet alleen waar het nummer van Beyoncé over gaat, het is ook zeker het thema van komend jaar! 

"Me, myself and I
That's all I got in the end
That's what I found out
And it ain't no need to cry
I took a vow that from now on
I'm gon' be my own best friend"


Greatest Love of All - Whitney Houston

Hoewel Whitney Houston in haar dagelijks leven het lastig vond om voor zichzelf op te komen, kon ze er wel prachtig mooi over zingen. Luister maar naar dit nummer.

"I found the greatest love of all
 Inside of me
 The greatest love of all
 Is easy to achieve
 Learning to love yourself
 It is the greatest love of all"


What A Wonderful World - Louis Armstrong 

Dit jaar hoef je voor de liefde eigenlijk niet ver te zoeken. De liefde zal vooral zitten in de kleine dingen. Heb daarom eens goed oog en oor voor al het moois dat de wereld te bieden heeft. 

"I hear baby's cry, and I watched them grow
They'll learn much more than I'll ever know
And I think to myself what a wonderful world"


Alles is Liefde - Blof

Als je de playlist hebt beluisterd en tot het einde bent gekomen, dan mag ik toch hopen dat je nu wel doorhebt dat het dit jaar een jaar is waarin liefde centraal staat. Alles is liefde! 

"Alles is liefde..
Voor wie denkt dat het te laat is
Ergens om de hoek wacht soms geluk"


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wist je dat ik alle nummers in een playlist op Spotify voor je klaar heb staan? Zo kun jij je komend jaar elke dag laten inspireren en motiveren om meer liefde te ervaren. Klik hier voor de playlist of beluister de nummers direct hieronder. En laat ook zeker in een reactie weten wat jouw favoriete nummer is, of als je graag nog een nummer wilt toevoegen!
Over de schrijver
Mijn naam is Melissa Kamstra en door handleeskunde te combineren met positieve psychologie heb ik al honderden mensen geholpen met hun persoonlijke ontwikkeling. Toch kan ik mij goed voorstellen dat handlezen tal van vragen oproept. Daarom deel ik op mijn nuchtere en enthousiaste wijze meer over dit boeiende onderwerp. Succes en groei heb je zelf in de hand. Benieuwd hoe? Laat je dan door middel van mijn artikelen, cursussen en boeken inspireren!
Reactie plaatsen