Numerologie en muziek
28 juni 2020 
3 min. leestijd

Numerologie en muziek

Numerologie is een berekeningsmethode die uitgaat van de betekenis van getallen. Elk getal heeft een eigen unieke trilling en biedt inzicht in jouw levensdoel, lotsbestemming en levensweg.

De methode is gebaseerd op op de leer van Pythagoras. Hij ontdekte dat getallen niet alleen een kwantiteit, maar ook een kwaliteit zijn. Daarom worden er aan de getallen 1 tot en met 9, en de meestergetallen 11, 22 en 33, specifieke en kenmerkende eigenschappen toegekend.Ondersteuning met muziek

Er zijn tal van manieren waarmee je deze getallen kunt ondersteunen. Zo is er een duidelijk verband tussen de getallen en de planeten. En door het geven van bepaalde bloemen versterk je de numerologische betekenis van de getallen.

Ook zijn er bepaalde muzieksoorten waarmee je de getallen kunt ondersteunen. Zo past klassieke muziek goed bij de rustige 7 en vrolijke muziek bij de altijd goed gemutste 3.

Ik vond het zelf wel interessant om voor elk getal een kenmerkend nummer op te zoeken. Zo is nog beter te begrijpen waar het getal nou precies voor staat. Kijk hieronder naar de betekenis van de getallen. En op Spotify heb ik hiervan zelfs een speciale playlist aangemaakt. Klik hier voor de playlist.1. Rene Froger – The number one

Getal 1 is een geboren leider die recht op zijn doel afgaat. Het is een moedig getal dat niet zal opgeven. Geen beter lied die dit beschrijft.

“And we won’t give up, till we have won
 For we will be, the number one”2. Bill Withers – Just the two of us

Getal 2 is het getal van dualisme. Het staat voor tegenstellingen en aanvullingen. Het motto van getal 2: met zijn tweeën sta je sterker. Dit liedje is dan ook zeer passend.

“Just the two of us, You and I3. Madonna – Express yourself

Getal 3 is een getal dat zich graag wil uiten. Misschien komt de tekst van het lied niet helemaal overeen, de titel zegt alles.

“Express yourself4. Ariana Grande – Focus

Getal 4 is het werkpaard van de getallen. Het doet wat het moet doen en laat zich niet zo snel uit het veld slaan. Gedisciplineerd gaat het te werk. En daar is focus voor nodig.

“I know what I came to do
 And that ain’t gonna change5. Bee Gees – Words

Getal 5 is een getal dat continu in verandering is. Het wil nieuwe indrukken en ervaringen opdoen, om daar vervolgens zeer geanimeerd over te spreken. Als ik je zeg dat Johan Cruyff een bekende 5 is, dan weet jij hoop ik al genoeg!

“It’s only words and words are all I have6. Sister Sledge – We are family

Getal 6 staat voor de liefde, het gezin en huiselijk geluk. Het is een getal dat ervoor wil zorgen dat alles pais en vree is. We are family zegt het allemaal.

“We are family (oh, I can hear you now)
 Get up everybody and sing7. John Lennon – Imagine

Getal 7 wordt in vele volken als een heilig getal beschouwd. Het is een getal dat tijd vrij maakt voor bezinning. Lied Imagine en getal 7 gaan daarom hand in hand.

“Imagine there’s no heaven8. Abba – Money, Money, Money

Getal 8 is het getal van succes. Het is het meest ambitieuze getal van alle getallen. Met de juiste mindset zal het zeker slagen. Vandaar dat geld en status een belangrijk iets voor getal 8 zijn.

“Money, money, money
 Must be funny
 In the rich man’s world9. R. Kelly – The world’s greatest

Getal 9 heeft alles in huis van de andere getallen, daardoor is het een ware inspirator. Iedereen herkent wel iets van zichzelf in getal 9 terug. Het is een getal dat tot grote geestelijke of spirituele activiteiten in staat is. I rest my case als je onderstaande tekst van dit passende lied leest.

“I’m that star up in the sky
 I’m that mountain peak up high
 Hey I made it, hmm
 I’m the worlds greatest”Meestergetallen 11, 22 en 33
Michael Jackson – Heal the world

De meestergetallen 11, 22 en 33 hebben elk een belangrijke les in zich. Het zijn getallen die dienstbaarheid aan de mensheid in zich hebben. Het zal even duren voordat de lessen zijn geleerd, maar zodra dat het geval is kan er van de wereld een mooiere plek worden gemaakt. Geen beter lied dan Heal the world die dit beschrijft.

“Heal the world
 Make it a better place
 For you and for me
 And the entire human race”Hoe zit dat bij jou?

Herken jij het getal? Zie je overeenkomsten? Laat het vooral weten in een reactie. Vind ik leuk! En als je meer zou willen leren over numerologie en jouw persoonlijke getallen, dan is mijn numerologiecursus misschien iets voor jou. Kijk hier voor meer informatie.

Over de schrijver
Mijn naam is Melissa Kamstra en door handleeskunde te combineren met positieve psychologie heb ik al honderden mensen geholpen met hun persoonlijke ontwikkeling. Toch kan ik mij goed voorstellen dat handlezen tal van vragen oproept. Daarom deel ik op mijn nuchtere en enthousiaste wijze meer over dit boeiende onderwerp. Succes en groei heb je zelf in de hand. Benieuwd hoe? Laat je dan door middel van mijn artikelen, cursussen en boeken inspireren!
Reactie plaatsen