Numerologie: 2022 is een 6-jaar en dit is wat het betekent
11 december 2021 
4 min. leestijd

Numerologie: 2022 is een 6-jaar en dit is wat het betekent

2022 is het jaar van getal 6. Dit getal symboliseert thema's als liefde, verzorging en selfcare. Ontdek met behulp van numerologie welke kansen en uitdagingen het jaar 2022 brengt.

Terugblik 2021

2021 stond in het teken van verandering en het verwerven van nieuwe vrijheden. Iets wat ik in deze blog al voorspelde. Het was een jaar van telkens een nieuwe aanpassing maken. Want net op het moment dat je dacht dat alles op de rit was kwam er een nieuwe maatregel de hoek om kijken. En hoe vaak is het wel niet voorgekomen dat je kinderen onverwachts thuis moesten blijven vanwege een corona-uitbraak op school? Het jaar vroeg een hoop flexibiliteit. Toch hebben deze veranderingen er wel voor gezorgd dat men uit bestaande routines is wakker geschud.

Ik weet nog wel dat ik tijdens mijn laatste baan in loondienst vroeg of er ook een mogelijkheid bestond om een dag in de week thuis te werken. Dan kon ik mij veel beter concentreren en was ik in staat sneller grotere slagen te maken. Mijn leidinggevende lachte mij nog net niet vierkant uit, maar gaf wel aan dat ik niet kon verwachten een bedrijfscultuur van 25 jaar te kunnen veranderen. De kans dat thuiswerken ooit zou worden toegestaan was nihil. Fast forward naar 5 jaar later. Volgens oud collega's is thuiswerken binnen dit bedrijf tegenwoordig de norm. In de huidige samenleving is er geen andere keus.

Juist doordat afgelopen jaar heeft laten zien hoe het ook anders kan, zijn mensen hun grenzen gaan verleggen. De meesten hebben hier ook echt plezier in gekregen. De opmerking: “nooit geweten dat Nederland zo leuk kan zijn” heb ik afgelopen jaar regelmatig voorbij horen komen. Nieuwe plekken en activiteiten werden massaal ontdekt. En tegenwoordig is een late lunch het nieuwe uit eten geworden. Voor velen een relaxte ontwikkeling. Oppas is vele malen makkelijker geregeld en in plaats van half 10 gapend achter een bord eten door te brengen kun je op dat tijdstip al lang en breed weer in je gespreide bedje liggen.

Universeel jaarthema 2022

2022 zal in het teken staan van harmonie en verbinding. Nu al die nieuwe wegen zijn verkend komt er de behoefte aan rust en het creëren van een veilige thuishaven. Een plek om lief te hebben en gekoesterd te worden.

Deze wijsheid kom niet zomaar uit de lucht vallen. Met behulp van de eeuwenoude studie numerologie is te achterhalen welke energetische invloed een kalenderjaar heeft. Dit wordt het universeel jaarthema genoemd. Het jaarthema loopt van 1 januari tot 31 december en zal voor iedereen op aarde voelbaar zijn. Vandaar ook dat het jaarthema laat zien waar wereldwijd de kansen, mogelijkheden en uitdagingen liggen.

Het universeel jaarthema wordt berekend door de getallen van het kalenderjaar bij elkaar op te tellen en vervolgens te verkleinen naar een getal in de cyclus van 1 t-m 9. Dat maakt van 2022 is een 6-jaar, want 2+0+2+2=6. Getal 6 symboliseert thema’s als liefde, verzorging, schoonheid, harmonie, selfcare en verbinding.

Getal 6 en astrologie

Interessant weetje is dat getal 6 binnen astrologie samenhangt met planeet Venus. Jawel, de planeet van de liefde en schoonheid. En als we daar wat dieper op in gaan is het interessant om te weten dat Venus over twee dierenriemtekens heerst, namelijk Stier en Weegschaal.

Stier is een teken wat goed voor zichzelf wil zorgen en zijn zaken graag op orde heeft. Anderen zien dit soms aan voor materialisme. Zonde. Want deze ultieme vorm van zelfliefde zorgt er juist voor dat een Stier het allerbeste van zichzelf kan geven. Je kunt immers pas liefde geven als je eerst jezelf lief hebt.

Weegschaal is een teken dat in alles zoekt naar harmonie en balans. Als een ware vredesstichter wil het teken ieders belangen behartigen. Het is geen jij of ik, maar wij voor een Weegschaal.

Bijzonder hoe zowel Venus, als de dierenriemtekens Stier en Weegschaal overeenkomen met de thema’s van getal 6.

Kansen en uitdagingen van 2022

Hoewel numerologie geen toekomstvoorspelling is, laat de eeuwenoude studie wel zien welke kansen en mogelijkheden er in het verschiet liggen.

As je komend jaar bereid bent komend jaar het grotere plaatje te zien en hierin je verantwoordelijkheid te nemen, ligt succes binnen handbereik. “Think globally, but act locally” zeggen ze zo mooi in het Engels. Wat kun jij op kleine schaal doen om van de wereld een mooiere plek te maken? Is dat bijvoorbeeld minder vlees eten zodat de broeikasgassenuitstoot verlaagd kan worden? Kun je een extra tas met boodschappen kopen en aan de voedselbank doneren? Of kun je op een school bij jou in de buurt een gastcollege over jouw expertise geven?

Dit proces brengt tegelijkertijd een belangrijke uitdaging met zich mee. Want de invloed van getal 6 kan ervoor zorgen dat de aandacht eerder naar de ander, dan naar jezelf uitgaat. Het gevaar bestaat dat je het gemeenschappelijke belang zo hoog in het vaandel hebt staan dat je jezelf kunt wegcijferen. Tegenstrijdig genoeg zal je de wereld hierdoor eerder een probleem dan een dienst bezorgen. Niemand heeft er iets aan als jij uitgeschakeld bent. Vandaar ook dat selfcare prioriteit nummer één in 2022 zal zijn.

Nu zal ik niet beweren dat iedereen komend jaar in een burn-out terecht zal komen. Toch vrees ik het ergste. De meesten van ons lopen al twee jaar te buffelen en te ploeteren. Fantastisch dat we het afgelopen jaar mee zijn gegaan in alle veranderingen, alleen is er ook rust en ruimte nodig. En als jij die dit jaar niet voor jezelf pakt is de kans groot dat je vroeg of laat jezelf tegen gaat komen. Komend jaar gaat het dan ook om het herstellen van balans in je relaties. Zowel in werk als privé.

Kansen van 2022 benutten

Ik kan mij goed voorstellen dat je als hardwerkende ondernemer niet goed weet hoe je komend jaar naast het runnen van je eigen onderneming en het al dan niet zorgen voor je gezin, een praktische invulling geeft aan zelfzorg.

Daarom is de kennis van jouw persoonlijk jaargetal ook zo ontzettend waardevol. Dit getal laat namelijk zien waar jij komend jaar je focus en aandacht naar uit mag laten gaan. Hierdoor krijg je antwoord op de vraag wat je hebt te doen om succes te behalen, zonder jezelf voorbij te hollen. In deze masterclass kun je jouw persoonlijk jaargetal ontdekken. Ook leer je direct meer over numerologie.


En laat vooral weten hoe jij jezelf komend jaar lief zal hebben. Het opschrijven van je intentie als reactie op deze blog is een fijne stok achter de deur!

Over de schrijver
Mijn naam is Melissa Kamstra en door handleeskunde te combineren met positieve psychologie heb ik al honderden mensen geholpen met hun persoonlijke ontwikkeling. Toch kan ik mij goed voorstellen dat handlezen tal van vragen oproept. Daarom deel ik op mijn nuchtere en enthousiaste wijze meer over dit boeiende onderwerp. Succes en groei heb je zelf in de hand. Benieuwd hoe? Laat je dan door middel van mijn artikelen, cursussen en boeken inspireren!
Reactie plaatsen