De numerologische kansen voor 2021
18 december 2020 
2 min. leestijd

De numerologische kansen voor 2021

Vanuit numerologie bezien wordt 2021 een jaar waarin je uitgedaagd wordt uit je comfortzone te stappen. Door dingen te doen die je nog nooit eerder hebt gedaan. Of plekken te bezoeken waar je nog niet eerder bent geweest. Want juist door het verkennen van nieuwe wegen is ware groei mogelijk. Het advies is dan ook om in 2021 zoveel mogelijk ervaringen op te doen om je leven in verschillende opzichten te kunnen verrijken. De oeroude inzichten vanuit numerologie biedt hierin een fijne ondersteuning.

Numerologie

Numerologie is een eeuwenoude studie gebaseerd op het ritme van getallen. Het was de Griekse filosoof en wiskundige Pythagoras die in de zesde eeuw voor Christus ontdekte dat bepaalde getallen niet alleen een kwantiteit, maar ook een kwaliteit in zich hebben.

Binnen numerologie worden getallen verkleind naar de getallen 1 t-m 9, tenzij er sprake is van zogenaamde Meestergetallen. Deze getallen (11, 22 en 33) worden niet verkleind omdat ze een belangrijke levensles in zich hebben waarmee meesterschap is te verkrijgen.

Elk getal heeft een eigen energie en kenmerkende betekenis. Vandaar ook dat numerologen ervan uitgaan dat jouw geboorte geen toeval is. In jouw geboortedatum zit een boodschap verborgen. Aan jou om de lessen van deze boodschap te leren, om zo jouw specifieke mogelijkheden ten volle te benutten. Meer hierover kun je leren in mijn online cursus numerologie.

Daarnaast kun je met behulp van numerologie bijvoorbeeld ook uitrekenen wat een huisnummer zegt over het huis waar je woont, wat de boodschap is van een specifieke reeks getallen en zelfs wat het thema is van het jaar waarin je leeft.

Universeel jaarthema 2021

In numerologie heeft elk kalenderjaar een unieke energetische invloed. Dit wordt het universeel jaarthema genoemd. Het jaarthema loopt van 1 januari tot 31 december en zal voor iedereen op aarde voelbaar zijn. Vandaar ook dat het jaarthema laat zien waar wereldwijd de kansen en mogelijkheden liggen.

Het universeel jaarthema wordt berekend door de getallen van het kalenderjaar bij elkaar op te tellen. 2021 is een 5-jaar, want 2+0+2+1=5.

De invloed van getal 5

Getal 5 laat binnen de numerologie veelal een doorbraak en een verschuiving zien. Dat komt doordat getal 5 zich midden in de cyclus van 1 tot en met 9 bevindt. En zoals al eerder vermeld worden binnen numerologie getallen altijd naar deze cyclus verkleind.

De invloed van getal 5 maakt van 2021 een jaar waarin je ervan uit kunt gaan dat niets gaat zoals zou moeten gaan. Pythagoras ontdekte dat de eigenschappen van getal 5 samenhangen met de thema’s als: avontuur, grenzen verleggen, onafhankelijkheid, verandering en vrijheid. Het advies is dan ook om erop uit te gaan en nieuwe wegen te verkennen.

“Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan”

Pippi Langkous (of althans ze zou het gezegd kunnen hebben)

Niemand weet of internationaal reizen weer gangbaar is in 2021, echter zijn er ook andere manieren om je grenzen te verleggen. Door bijvoorbeeld een andere taal te leren, via een netwerkbijeenkomst nieuwe contacten op te doen of een plek in Nederland te bezoeken waar je nog nooit bent geweest. Juist door komend jaar een risico te nemen is ware groei mogelijk.

5 tips om uit je comfortzone te stappen

Uit je comfortzone stappen is niet altijd even makkelijk. Het vergt moed. Om je een handje op weg te helpen zijn hierbij 5 tips waarbij je uit je comfortzone stapt zonder direct een levensgrote verandering te veroorzaken:
1.     Loop een andere route naar je werk
2.     Geef iemand die je totaal niet kent een compliment
3.     Bestel of maak een gerecht dat je nog nooit eerder hebt gegeten
4.     Ga ergens in je eentje naar toe
5.     Begroet iedereen die je op straat tegenkomt

Ondersteuning in 2021

Door te kijken naar de thema’s waarmee 2021 samenhangt heb ik een fijne playlist samengesteld. Het zijn 21 nummers die jou ondersteunen om verandering door te voeren, grenzen te verleggen en je vrijheid te omarmen. Je kunt de playlist hier direct op Spotify luisteren. Maar ik raad je ook aan de blog die ik hiervoor heb geschreven te lezen. Dan weet je waarom de nummers in de playlist zijn vermeld, lees je fijne achtergrondinformatie en ontvang je praktische tips en adviezen.

En laat vooral in een reactie weten welke sprong jij in het diepe gaat nemen komend jaar. Het hardop uitspreken of opschrijven van je intenties is een fijne stok achter de deur!

Over de schrijver
Mijn naam is Melissa Kamstra en door handleeskunde te combineren met positieve psychologie heb ik al honderden mensen geholpen met hun persoonlijke ontwikkeling. Toch kan ik mij goed voorstellen dat handlezen tal van vragen oproept. Daarom deel ik op mijn nuchtere en enthousiaste wijze meer over dit boeiende onderwerp. Succes en groei heb je zelf in de hand. Benieuwd hoe? Laat je dan door middel van mijn artikelen, cursussen en boeken inspireren!
Reactie plaatsen