De magie van het jaar 2020
11 december 2019 
1 min. leestijd

De magie van het jaar 2020

2020 heeft iets magisch in zich. Het wordt in de numerologie gezien als een zeer bijzonder jaartal. Dat komt doordat het getal 22 een meestergetal is. Dubbele getallen brengen hogere energieën met zich mee. 

Betekenis 2020 in numerologie

In de numerologie gaat men echter uit van een cyclus van negen jaar. Alles start bij getal 1 en voltooit zich bij getal 9. Dat maakt dat 22 als getal nog verkleind wordt tot één cijfer. Door 2020 bij elkaar op te tellen en te verkleinen kom je uit op getal 4 (2+0+2+0). En met het cijfer 4 wacht ons een jaar waarin er gevraagd wordt verantwoordelijkheid te nemen over ons leven.

Getal 4 staat voor orde, verantwoordelijkheid, stabiliteit, veiligheid en praktische oplossingen. Universeel gezien vraagt het jaar om een basis voor langdurig succes te creëren. Iets waarop we terug kunnen vallen. Dat van onschatbare waarde is en de tand des tijds zal doorstaan. Persoonlijk denk ik dan ook dat het thema klimaat een zeer belangrijke rol komend jaar zal gaan spelen.

Nu is getal 4 het ‘werkpaard’ in de cyclus. Discipline, vastberadenheid en focus zijn belangrijk komend jaar. Het zal niet altijd even makkelijk komend jaar worden. De kans is groot dat iedereen collectief een aantal pittige lessen staat te wachten. Uiteindelijk wacht er wel een waardevolle beloning. Hard work pays off zullen we maar zeggen. Want door jezelf te ontdoen van alles dat niet bij jou hoort, bouw je aan een fundament dat bij jou past. En dat fundament kan deuren openen voor immens succes, geluk en rijkdom.

Dit vind ik zelf een hele mooie en toepasselijke tekst voor komend jaar:

“Het leven heeft een begin en een eind. Ik bepaal hoe ik mijn leven leef. Welke keuzes ik maak. Daar draag ik volle verantwoordelijkheid voor. Elke dag opnieuw maak ik er het beste van. Door mijn leven te eren kan ik dankbaar zijn. En vanuit dankbaarheid komen grootste dingen op mijn pad.”

Meer weten?

Wil je meer ontdekken over jouw persoonlijk jaargetal? Benieuwd wat andere getallen zoals je Zielsgetal of Geboortegetal jou te vertellen hebben? Doe dan mee met de online cursus numerologie. De praktische cursus geeft je fijne handvatten voor in het dagelijks leven. Lees er hier alles over.

Over de schrijver
Mijn naam is Melissa Kamstra en door handleeskunde te combineren met positieve psychologie heb ik al honderden mensen geholpen met hun persoonlijke ontwikkeling. Toch kan ik mij goed voorstellen dat handlezen tal van vragen oproept. Daarom deel ik op mijn nuchtere en enthousiaste wijze meer over dit boeiende onderwerp. Succes en groei heb je zelf in de hand. Benieuwd hoe? Laat je dan door middel van mijn artikelen, cursussen en boeken inspireren!
Marieke
Door

Marieke

op 22 Dec 2019

Wauw. Dankjewel!

Annelies
Door

Annelies

op 25 Dec 2019

Dankjewel voor deze uitleg! De toon was idd al eerder ingezet. En er komen nog meer veranderingen aan, daar ben ik me bewust van. Nu in mijn kracht (blijven) staan en meegaan met de stroom die dit allemaal aanzet... Bij mezelf blijven is mijn Affirmatie voor het komende jaar.

dehandcoach
Door

dehandcoach

op 27 Dec 2019

Mooi affirmatie! Je zou hem nog krachtiger kunnen maken door te beginnen met ik. Iets als: Ik blijf altijd dicht bij mezelf, Ik ben in elke situatie mezelf, etc. Succes! Maak er een mooi jaar van.

Christi Knoef
Door

Christi Knoef

op 08 Jan 2020

Inspirerend!

Irmgard
Door

Irmgard

op 02 Feb 2020

heel mooi. Mijn jaargetal is 8 en dan mag ik nog wel wat werk verzetten.

dehandcoach
Door

dehandcoach

op 03 Feb 2020

Nou eerder vooral zo positief mogelijk in het leven staan komend jaar. Altijd belangrijk, maar 8 is echt wet van aantrekking; dus wat wil je aantrekken komend jaar lieve Irmgard?

Ans
Door

Ans

op 17 Feb 2020

14-02-2020 geboren kunt u mij hiervan de betekenis weergeven en voor de komende dag 22-02-2020 ik zou heel graag een uitdraai van willen ik werk nl. in de kraam dit zou ik graag aan mijn valentijns kindje willen geven. hartelijke dankVriendelijke groetAns

dehandcoach
Door

dehandcoach

op 18 Feb 2020

Hoi Ans, dat is prima. Ik zet er nu een downloadlink in en mail je even!

Christy
Door

Christy

op 29 Mar 2020

Heel inspirerend. Nr. 3 (21) en 4 (13). Werk aan de winkel. Dankjewel!?

dehandcoach
Door

dehandcoach

op 30 Mar 2020

Graag gedaan Christy, een veel wijsheid gewenst komend jaar. Liefs!

Enrico Koenen
Door

Enrico Koenen

op 29 Dec 2020

Beste handcoach, als je nu terugleest op wat je geschreven hebt is het meeste uitgekomen. Dat het echter in deze hevigheid zou plaatsvinden had niemand verwacht. Deze teksten zijn nu meer waard dan ooit. Universele dank ?

dehandcoach
Door

dehandcoach

op 29 Dec 2020

Bijzonder he. Ik zou dan ook zeker mijn blog over 2021 lezen. Komt een meer luchtigere energie aan (gelukkig!)

Reactie plaatsen