2019 in de numerologie
28 december 2018 
1 min. leestijd

2019 in de numerologie

In de numerologie heeft 2019 universeel gezien de energie en vibraties van het getal 3. Door 2019 bij elkaar op te tellen en te verkleinen tot één cijfer kom je uit op dit getal (2+0+1+9). En met het cijfer 3 wacht ons een zeer creatief en transformerend jaar.

Loop jij al langer rond met de gedachten om je werk, relatie of thuissituatie te veranderen? Voel je dat je klaar bent om zaken grootser aan te pakken? Dan wordt 2019 hét jaar waarin je verlangens vorm kunnen gaan krijgen. Get ready and shine baby!


Eigenschappen van numerologisch jaargetal 3

Het universele jaargetal geeft inzicht in de energie en vibraties die het hele jaar door gevoeld kunnen worden. Hoe je vervolgens met deze energie aan de slag gaat hangt af van jouw persoonlijke jaar, maar daarover later meer.

Het getal 3 gaat in de numerologie over plezier, creativiteit, communicatie, emotionele gevoeligheid, expressie en samenhang. Stonden we de afgelopen twee jaren stil bij het maken van een nieuwe start en het maken van keuzes, dit jaar willen we die samenbrengen tot een drie-eenheid. Net zoals het verleden, heden en toekomst bij elkaar horen. Of de zon, maan en de aarde. Zo ga jij dat wat je hebt gedaan, of daar waar je klaar voor bent, laten zien in de buitenwereld.

En het mooie van 2019 is dat je daar eigenlijk niet zoveel moeite voor hoeft te doen. Op de meest onverwachtse momenten zal jouw licht gaan schijnen. Maak daarom vooral plezier en geniet van de dingen die op je pad komen. Loop niet te hard van stapel en geef niet direct al je energie. Leun juist een beetje achterover en beweeg je licht en vrij richting alles wat op je pad komt. Dan worden vanzelf je geest, lichaam en ziel een eenheid.

Natuurlijk gaat het niet altijd over rozen. Er zullen vast momenten met tegenslag zijn. Door het verbinden van de drie-eenheid zal jouw schaduwkant ook worden belicht. En is dat erg? Als je het mij vraagt niet. Die kant hoort ook bij jou. En juist komend jaar kun je daar creatieve oplossingen voor verwachten.


Ikigai passend bij 2019

Passend bij het universele jaargetal 3 is het Japanse woord ‘ikigai’. ‘Ikigai’ is je reden om te zijn, je ware aard, je unieke passies, je roeping, je doel. Oftewel alles wat jou drijft om in de wereld de dingen te doen die je doet en het waarom hiervan. Verwacht dus komend jaar een opschudding om je eigen persoonlijke ‘ikigai’ te zoeken. Voel de vrijheid om deze te mogen vinden. Ontwikkel jezelf tot de beste versie die je wilt zijn. En houd jezelf daarna niet tegen om je ware zelf aan de buitenwereld te laten zien.

Over de schrijver
Mijn naam is Melissa Kamstra en door handleeskunde te combineren met positieve psychologie heb ik al honderden mensen geholpen met hun persoonlijke ontwikkeling. Toch kan ik mij goed voorstellen dat handlezen tal van vragen oproept. Daarom deel ik op mijn nuchtere en enthousiaste wijze meer over dit boeiende onderwerp. Succes en groei heb je zelf in de hand. Benieuwd hoe? Laat je dan door middel van mijn artikelen, cursussen en boeken inspireren!
Reactie plaatsen