Elementen in de liefde
14 juli 2019 
2 min. leestijd

Elementen in de liefde

Ieder van ons heeft één element dat sterk aanwezig is. Dat kan aarde, lucht, vuur of water zijn. Dit element heeft specifieke eigenschappen. Zo is aarde realistisch en nuchter, is lucht altijd aan het denken, wil vuur actief bezig zijn en is het belangrijk voor water om gevoelens te laten stromen.

Nu ben ik van mening dat elk element in relatie met elkaar kan samengaan. Het is de kunst om te weten hoe je elkaar kunt uitdagen en aanvullen. Toch zijn sommige combinaties in relatie met elkaar geslaagder dan de ander.

Aarde en aarde

Veiligheid en rust. Aarde samen met aarde zijn in relatie heel steady. Dit zijn twee mensen in relatie die weten dat ze op elkaar kunnen bouwen. Tikkeltje saai wordt het misschien wel, want met een flinke dosis realiteitszin is er niet veel leven in de brouwerij.

Aarde en lucht

Daar waar aarde aan onze voeten ligt, daar zweeft lucht hoog boven in de wolken. In relatie met elkaar zorgt lucht voor wat beweeglijkheid in de aarde. En aarde zorgt ervoor dat lucht met beide voeten op de grond terecht komt. Toch is het lastig voor beide elementen een goede verbinding met elkaar te maken doordat ieder in een eigen wereld leeft.

Aarde en water

In relatie is aarde met water een combinatie die elkaar echt aanvult. Water heeft aarde nodig voor stabiliteit, anders wordt het een stuurloze massa die alle kanten op gaat. En aarde heeft water nodig om niet uit te drogen. In relatie zorgen aarde en water voor een vruchtbare bodem waar mooie dingen op kunnen groeien.

Lucht en lucht

Een luchtbel, dat vormt lucht in combinatie met lucht. Er is weinig diepgang en de oppervlakkige gesprekken zorgen veelal voor gebakken lucht. Relaties gaan daarom vaak net zo snel over als dat ze begonnen zijn.

Lucht en vuur

Tussen lucht en vuur is een bepaalde chemie. Lucht zorgt ervoor dat vuur blijft branden en lucht wordt minder koel en afstandelijk door de opwarming van vuur. In relatie zijn dit dan ook twee mensen die elkaar telkens opnieuw blijven stimuleren.

Lucht en water

Het lukt water en lucht niet echt om met elkaar verbinding te maken. Dit zijn twee mensen die ieder in hun eigen wereld leven. Lucht heeft een beredenerende kijk op het leven en water voelt van alles aan. Ga dat maar eens aan elkaar uitleggen.

Vuur en aarde

Vuur wil creëren en al snel tot actie overgaan. Aarde zorgt ervoor dat dit gecontroleerd en beheersbaar gebeurt. Hoewel dit soms heel fijn kan zijn, is dit op lange termijn niet altijd even succesvol. Vuur zal het idee hebben dat aarde teveel dooft en aarde zal het idee hebben dat vuur te hard van stapel loopt.

Vuur en vuur

Ontvlambaar zo beschrijft de relatie tussen twee vuurtekens zich het best. Beide elementen zitten vol passie en staan in vuur en vlam. Er kan strijd zijn wie het grootste vlammetje heeft met uiteindelijk knallende ruzies tot gevolg. Maar doordat vuur nog lang blijft na smeulen kan het zo maar zijn dat het onderlinge vuur toch weer oplaait.

Water en vuur

Elkaar niet kunnen verdragen dat is water en vuur in spreekwoordelijke zin. Water blust het enthousiasme van vuur, maar soms is dit ook echt wel nodig. Het zorgt voor verzachting. En hoewel vuur soms niet zo goed begrijpt waar water zo emotioneel over kan doen, zorgt vuur er wel voor dat water kan koken.

Water en water

Elkaar aanvoelen is wat watertekens in relatie met elkaar uitstekend kunnen. Zonder veel woorden er aan vuil te maken zijn dit twee mensen die weten wat er bij elkaar speelt.


Test welk element je bent

Ben je benieuwd welk element jij bent? Of welk element je partner heeft? Doe dan hier de gratis elementenquiz. En laat mij ook vooral weten in een reactie of je jullie relatie herkent in de elementen. Vind ik heul interessant!!

Over de schrijver
Mijn naam is Melissa Kamstra en door handleeskunde te combineren met positieve psychologie heb ik al honderden mensen geholpen met hun persoonlijke ontwikkeling. Toch kan ik mij goed voorstellen dat handlezen tal van vragen oproept. Daarom deel ik op mijn nuchtere en enthousiaste wijze meer over dit boeiende onderwerp. Succes en groei heb je zelf in de hand. Benieuwd hoe? Laat je dan door middel van mijn artikelen, cursussen en boeken inspireren!
Reactie plaatsen