Hoe handel jij in een vriendschap?
07 november 2018 
2 min. leestijd

Hoe handel jij in een vriendschap?

Vriendschap is er in alle soorten en maten. Zo is er die ene vriendin die begripvol al je verhalen aanhoort over je verbroken relatie, maar bij een ander hoef je hier niet mee aan te komen. Die is er juist weer voor het beleven van de wildste avonturen. Hoe het kan dat de ene vriendin anders reageert op situaties dan de ander heeft alles te maken met het element dat zij bezit.

Element aarde in de vriendschap

Iemand met aarde is praktisch ingesteld en zal zich in vriendschappen ook zo gedragen. Heb je de griep? Praktisch gezien heb je dan vitaminen nodig om beter te worden. Iets waar iemand met aarde je dan ook al snel mee zal helpen. Zij staat voor je deur met een pan soep of een vers geperste juice. Daarnaast worden afspraken en regels door iemand met aarde letterlijk opgevolgd. Spreek je af om 10 uur, dan is diegene er om 10 uur. Verwacht geen gekke spontane uitstapjes, wel een betrouwbare vriendin voor het leven. In een vriendschap met een aardetype is het belangrijk dat je de ander laat weten wat je precies je wilt.

Element lucht in de vriendschap

Iemand met lucht heeft een reden nodig om iets te gaan doen. Je krijgt daarom al snel de waarom-vraag terug als je iets aan iemand met lucht vraagt. Daarom is het in een vriendschap met een luchttype belangrijk dat je de ander laat weten waarom je iets wilt. Wees ook zo concreet mogelijk zodat er geen eigen interpretaties kunnen ontstaan. Ben je ziek? Dan is de vraag wat je precies hebt en welke hulp je nodig hebt om beter te worden. Iemand met lucht gaat op zoek naar de allerbeste specialist en stopt niet voordat die gevonden is. En in luchtigere tijden is dit de vriendin met wie je diepgaande gesprekken kunt voeren tot diep in de nacht, want praten is iets wat iemand met lucht heel graag doet.

Element vuur in de vriendschap

Iemand met vuur heeft continue nieuwe ideeën. Zij is het die telkens met de wildste plannen aankomt. Stilzitten is er in deze vriendschap dan ook niet echt bij. Zie je het even niet meer zitten? Dit is de vriendin die samen met jou zoekt naar nieuwe kansen en mogelijkheden, al snel bedenkt zij tal van oplossingen. Verwacht alleen geen ellenlange gesprekken, daar heeft zij het geduld niet voor. Houd je boodschap daarom ook zo kort en bondig mogelijk. En zeg vooral niet dat ze iets voor je moet doen, dan gaat ze met haar hakken in het zand. Geef je haar daarentegen vrijheid en uitdaging, dan gaat deze vriendin voor je door het vuur.

Element water in de vriendschap

Iemand met water heeft een groot inlevingsvermogen en is ontzettend flexibel en meegaand. Dit is de vriendin die geneigd is zichzelf weg te cijferen om jou de hulp te geven die je nodig hebt. Is je relatie net verbroken? Zij laat al snel alles uit handen vallen en komt direct naar je toe. Urenlang luistert ze geduldig naar je verhalen en door haar sensitiviteit zal ze samen met jou het verdriet weg huilen. Door haar meegaandheid is dit ook de vriendin die een stok achter de deur nodig heeft. Wil je iets van haar gedaan krijgen? Geef dan vooral aan wanneer je iets nodig hebt.

Test welk element je bent

Ben je benieuwd welk element jij bent? Of welk element je vriend of vriendin bezit? Doe dan hier de gratis elementenquiz.

Over de schrijver
Mijn naam is Melissa Kamstra en door handleeskunde te combineren met positieve psychologie heb ik al honderden mensen geholpen met hun persoonlijke ontwikkeling. Toch kan ik mij goed voorstellen dat handlezen tal van vragen oproept. Daarom deel ik op mijn nuchtere en enthousiaste wijze meer over dit boeiende onderwerp. Succes en groei heb je zelf in de hand. Benieuwd hoe? Laat je dan door middel van mijn artikelen, cursussen en boeken inspireren!
Reactie plaatsen