Waarom het Coronavirus in 2020 uitbreekt
13 maart 2020 
2 min. leestijd

Waarom het Coronavirus in 2020 uitbreekt

Toen eind 2019 in China de eerste persoon met het Coronavirus besmet raakte had niemand kunnen bedenken dat het virus een wereldwijde pandemie zou veroorzaken. In de eerste plaats vind ik het verschrikkelijk dat iedereen op aarde hiermee te maken krijgt. Want het gaat niet alleen om de ziekte, ook treft het onze economie hard. Heel hard. Toch snap ik ergens wel waarom wij er juist nú mee geconfronteerd worden.


2020 in de numerologie

Ik schreef al eerder over de betekenis van het jaar 2020 in de numerologie. In de numerologie gaat men uit van een cyclus van negen jaar. Jaargetallen worden daarom bij elkaar opgeteld en verkleind tot een getal tussen de 1 en 9. Door 2020 bij elkaar op te tellen en te verkleinen kom je uit op getal 4 (2+0+2+0).

Het is een jaar waarin verantwoordelijkheid, orde, stabiliteit en veiligheid centraal staan. Universeel gezien vraagt het jaar om een basis voor langdurig succes te creëren. Iets waarop we terug kunnen vallen. Dat van onschatbare waarde is en de tand des tijds zal doorstaan. En dat is niet altijd even makkelijk. Want verantwoordelijkheid vraagt om zelfreflectie.De gevolgen voor Moeder Aarde

Als je het mij vraagt is dit wat het Coronavirus ons wil laten leren. De afgelopen jaren was het lang leve de lol. Niets was te gek. Zonder echt stil te staan bij de gevolgen. En dan al helemaal de gevolgen voor Moeder Aarde. Aarde is onze voedingsbron. Het zorgt ervoor dat alles kan groeien en bloeien. Maar hoe goed hebben we háár verzorgt de afgelopen jaren?

De getallen 1 t/m 4 zijn ook nog te koppelen aan de elementen.
1. Vuur
2. Water
3. Lucht
4. Aarde

Ik kan het nergens wetenschappelijk aan staven. Doe dit puur op gevoel en de kennis die ik weet over numerologie en elementenleer. Maar ik denk oprecht dat Moeder Aarde nu zelf in opstand komt en ons allemaal in wil laten zien waar het omgaat.Angstcultuur

Momenteel heerst er ontzettend veel angst. Er is zover we op dit moment weten nog geen medicijn voor het Coronavirus. Dat maakt ouderen en zieke mensen kwetsbaar. Het advies is om zo min mogelijk menselijk contact met deze personen te hebben. En nu gaan bij meesten de ogen open. Want met wie hebben deze personen überhaupt contact in het dagelijks leven? Er ontstaan momenteel mooie burgerinitiatieven om ouderen te helpen. Iets waarvan ik hoop dat er structurele oplossingen uit zullen komen. Het gaat niet alleen om nu, maar om altijd.

Ik liep gisteren de supermarkt nietsvermoedend de supermarkt binnen en wist niet wat ik zag. Het hele pastaschap was leeg. Net als al het brood en de ingeblikte etenswaren. Flessen water ging rap de deur uit, samen met het toiletpapier. Even off-topic, maar over toiletpapier verbaas ik mij echt nog het meest. Sinds wanneer is toiletpapier basisbehoefte nummer 1? Massaal is iedereen aan het hamsteren geslagen. Allemaal vanwege angst.2020: een uitnodiging tot zelfreflectie

Persoonlijk zou ik al deze mensen willen uitnodigen eens even stil te staan. Want wat veroorzaakt nou de angst? Waar maak je jezelf het meeste druk om? En dat lieve allemaal is als je het mij vraagt de les. Dit is de zelfreflectie waar 2020 om vraagt. Waar gaat het nou precies om? Stop met het handelen uit angst. Vraag jezelf liever af waarin jij de verantwoordelijkheid kunt nemen om beter voor jezelf én voor de wereld te zorgen. Welke verandering is daarvoor nodig? En ben je bereid het vanaf nu anders te doen dan je voorheen deed? Als we met zijn allen nú gaan bouwen aan een stevig fundament voor later, zullen we uiteindelijk beloond worden.

Over de schrijver
Mijn naam is Melissa Kamstra en door handleeskunde te combineren met positieve psychologie heb ik al honderden mensen geholpen met hun persoonlijke ontwikkeling. Toch kan ik mij goed voorstellen dat handlezen tal van vragen oproept. Daarom deel ik op mijn nuchtere en enthousiaste wijze meer over dit boeiende onderwerp. Succes en groei heb je zelf in de hand. Benieuwd hoe? Laat je dan door middel van mijn artikelen, cursussen en boeken inspireren!
Samantha Van IJselmuijden
Door

Samantha Van IJselmuijden

op 15 Mar 2020

Wouw wat een super mooi artikel. “Wanneer is toiletpapier babisbehoefte nummer 1 geworden” precies ik snap er ook niets van. In heel azie en nog meer landen doen ze het ook met een bakkie water. Het is een mooi jaar om wakker te worden en te kijken wat nu echt belangrijk is en waar onze purpose of life ligt.. dat is precies waar ik de afgelopen 2 jaar op gefocused ben. Fijn om bevestiging te voelen dat ik op het goede pad ben.. Lieve groetjes Samantha van IJselmuijden Www.yoga11.com

dehandcoach
Door

dehandcoach

op 16 Mar 2020

Dankjewel Samantha voor je compliment. Mooi dat je uit dit alles een wijze les haalt en je jouw purpose of life aan het vinden bent. Take care, liefs!

Carrie
Door

Carrie

op 15 Mar 2020

Hey Melissa, Fantastische blog, dank je wel! Laten we alsjeblieft rustig blijven met z’n allen...Mooie “bonus” van dit alles is inderdaad, bedenk voor jezelf:”Wat is nu echt belangrijk is het leven”? “Take care of yourself and others??☘️❤️☀️ Schep orde, maak voorbereidingen m.b.t. je toekomst? Is wat ik zelf doe..in ieder geval...Dankbaar voor de rust in mezelf??‍♀️ Hele fijne zondag...succes met alles!

dehandcoach
Door

dehandcoach

op 16 Mar 2020

Dankjewel Carrie! Blijf idd rustig en kalm, meer kunnen we momenteel niet doen. Take care!

Jamescoilk
Door

Jamescoilk

op 25 Apr 2020

I adore this website - its so usefull and helpfull.

Reactie plaatsen