Chinees nieuwjaar - jaar van de Rat
22 januari 2020 
1 min. leestijd

Chinees nieuwjaar - jaar van de Rat

Het Chinees nieuwjaar wordt gevierd op de tweede nieuwemaan na de winterwende. Er zijn nogal wat tradities bij het vieren van het Chinees nieuwjaar. Zo zijn er drakendansen en leeuwendansen om boze geesten te verjagen. Dit wordt kracht bij gezet door veel geluid te maken.


Chinees nieuwjaar

Bijzondere weetjes zijn dat feestvierders op de dag van het Chinees nieuwjaar volledig in het nieuw gekleed gaan, alle schulden hebben afbetaald en het huis van tevoren grondig hebben schoongemaakt. Op de feestdag eten families uitgebreid samen en worden cadeaus in rood inpakpapier gegeven.

Dit alles is niet zonder reden. Volgens legenden was Nian (het Chinese woord voor jaar) een mensetend roofdier in het oude China, dat ongemerkt huizen kon binnendringen. Heel het jaar verbleef Nian in de diepe zee en kwam alleen tijdens de overgang van Oud- op Nieuwjaar tevoorschijn. Al gauw leerden de Chinezen dat Nian gevoelig was voor hard lawaai en de kleur rood. Hierdoor ontstonden de nieuwjaarsvieringen met de kleur rood, explosies, vuurwerk leeuwen en draken. Jaar van de rat

Elk jaar staat het Chinees nieuwjaar in een ander dierenteken. Op 25 februari 2020 start het jaar van de Rat. De Rat is het eerste teken binnen de 12 Chinese sterrenbeelden. Daarom wordt het jaar gezien als een jaar van een nieuw begin.

Het jaar van de Rat wordt als een sterk, voorspoedig en gelukkig jaar gezien. Door vastberadenheid te tonen zal een Rat zijn doelen en ambities waarmaken. Als je van plan bent dit jaar onroerend goed te kopen, een bedrijf te starten of geld te investeren in een lange termijn project, zal je rijkelijk beloond worden. Maar opgepast! Dit soort plannen zullen alleen succesvol zijn als ze nauwkeurig en zorgvuldig worden voorbereid.Overeenkomst met jaargetal 2020

Het jaar van de Rat heeft dan ook sterke overeenkomst met het jaar 2020. Een jaar van verantwoordelijkheid in eigen hand nemen en werken aan een sterk fundament voor de komende jaren. Ik heb al eens eerder geschreven over de magie van het jaar 2020.

Prachtig mooi voorbeeld zijn overigens prins Harry en Meghan Markle die besloten hebben een andere invulling in het Britse koningshuis te geven. Ze willen een andere toekomst tegemoet. Laat je door hun inspireren. Maak ook van 2020 een jaar waarin je de basis legt voor een toekomst op jouw voorwaarden!

Over de schrijver
Mijn naam is Melissa Kamstra en door handleeskunde te combineren met positieve psychologie heb ik al honderden mensen geholpen met hun persoonlijke ontwikkeling. Toch kan ik mij goed voorstellen dat handlezen tal van vragen oproept. Daarom deel ik op mijn nuchtere en enthousiaste wijze meer over dit boeiende onderwerp. Succes en groei heb je zelf in de hand. Benieuwd hoe? Laat je dan door middel van mijn artikelen, cursussen en boeken inspireren!
Reactie plaatsen