Cadeautips voor 2022
30 november 2021 
5 min. leestijd

Cadeautips voor 2022

Geen inspiratie? Vind je het lastig om een passend cadeau voor jouw geliefde te kopen? Of ben je gewoon erg benieuwd welke producten goed samengaan met de jaarenergie van 2022? Laat je dan inspireren met de praktische tips die ik in deze blog met je deel.

Numerologisch jaarthema

Hoewel numerologie geen toekomstvoorspelling is, kun je wel veel inzichten krijgen over de kansen en uitdagingen die in het verschiet liggen. Door het persoonlijk jaargetal te berekenen kun je erachter komen waar je het beste jouw persoonlijke focus en aandacht naar uit mag laten gaan. En het jaarthema laat zien met welk thema iedereen op de wereld collectief te maken krijgt. 

En voordat je denkt; “wat een onzin”, verwijs ik je graag naar de blogs die ik hierover deelde. Zo liet ik eerder weten dat 2019 een jaar zou zijn van creatieve ontwikkeling, 2020 een niet al te makkelijk jaar zou worden en in 2021 het thema verandering en vrijheid centraal gingen staan. I rest my case.

Jaarthema 2022

Met behulp van numerologie is te achterhalen wat het thema van 2022 zal worden, iets waar ik in deze blog dieper op in ga. In ieder geval wordt komend jaar een 6-jaar (2+0+2+2=6). Getal 6 symboliseert thema's als liefde, harmonie, schoonheid en verzorging. Met die thema's in het achterhoofd zijn er een aantal passende cadeautips te bedenken. 

Cadeautip jaarthema 2022: Selfcare items

"Alles is liefde". Blof zong het als themanummer voor de gelijknamige film. En cliché maar waar, het is echt zo. Alleen begint die liefde wel in de eerste plaats bij jezelf. Je kunt anderen pas lief hebben, als je eerst jezelf lief hebt. Daarom wordt selfcare hot topic in 2022. Cadeautjes die hier goed mee samen gaan zijn bijvoorbeeld mijn selfcare kaartendeck. De 33 kaarten laten zien hoe je als hardwerkende ondernemer goed voor jezelf kunt zorgen. Maar ook boeken over het thema selfcare zijn een prachtig cadeau. Ik vind Self Love Talk van Merel Theunis een prettig en toegankelijk boek over dit onderwerp. Ook het boek Self care van Nadia Narain staat boordevol praktische tips op het gebied van zelfzorg. Zin om jezelf of een ander eens echt te verwennen met allerlei fijne selfcare producten? Neem dan eens een kijkje in de shop van Rock Your World. Ook fijn is de selflove giftbox van Daily Loua. Een box met fijne producten die jou laat inzien hoe je een moment van zelfliefde voor jezelf creëert.

Cadeautip jaarthema 2022: Schoonheid

In het Engels hebben ze een prachtig mooi woord om alles in het leven aangenamer en mooier te maken: beautify. En je kunt je lol op als het gaat om deze tip. Zo kun je kiezen om jezelf mooier te maken door middel van make-up of sieraden. Voor dat laatste kan ik de jewelry box van A Catchers aanraden. Elk seizoen ontvang je een prachtig mooie set sieraden in huis. Van een ketting tot oorbellen en alles er tussen in. Je voelt de liefde die in dit product wordt gestopt. En dat maakt de jewelry box de ideale combinatie voor 2022! 

A Cathchers jewelry box


Een ander bijzonder sieraad is het 'horloge' van The Watch Now. Het laat je inzien dat het NU de tijd is waarom het om draait. Een mooie reminder, zeker in een jaar als 2022. Je shopt het sieraad hier

En laten we eerlijk zijn; ware schoonheid komt van binnenuit. Vandaar dat puur eten en koken in 2022 meer de aandacht zal vragen. Geef daarom jouw geliefde een fijn kookboek met kookaccessoires of een natuurlijk ingrediënt cadeau. Wil je verzekerd zijn van succes? Geef dan pure cacao. Niet alleen vele malen gezonder, het wekt ook nog eens liefde op!  Ook de adaptogenenblends van High Vibeology zijn aanraders. Ze helpen je om je lichaam en geest op een natuurlijke manier terug in balans te brengen en je weerbaarheid tegen stress te verhogen. De blends zijn er in 4 soorten als toevoeging aan je eten en drinken: Ontspanning, Focus, Energie en Huid & Immuunsysteem. Je shopt de blends hier.

Ook kun je ervoor kiezen om je huis of het huis van een ander van meer schoonheid te voorzien. Door bijvoorbeeld in kunst te investeren. Of maak het knusser door middel van woonaccessoires als kussens, vazen en kaarsen. Planten en bloemen zijn altijd goed, en in 2022 al helemaal. En doordat rozenkwarts het passende kristal voor 2022 is, kun je er ook voor kiezen om een waxinelichthouder in rozenkwarts aan iemand cadeau te geven. Je shopt bij Moonspice een hele mooie en met kortingscode: handcoach10 krijg je 10% korting. Altijd mooi meegenomen! 

Cadeautip jaarthema 2022: Harmonie

Gezelschapsspellen namen het afgelopen jaar al in populariteit toe en dat zal het in 2022 alleen nog maar meer doen. Het gaat in 2022 om kwalitatief samenzijn. Écht even de tijd voor elkaar nemen. Iets wat goed gaat met het spelen van een bordspel. En wil je de energie van 2022 hierin helemaal tot een goed einde brengen? Ga dan van te voren met elkaar koken! 

Om ware harmonie te creëren is het belangrijk dankbaar te zijn. Vandaar dat dankbaarheidsdagboeken ook hele passende cadeautips zijn. De Correspondent heeft een fijn Dankboek. Ook het Vertellis dankbaarheidsdagboek en Het 6 minuten dagboek zijn aanraders.

Het boek De dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt van Haemin Sunim is misschien niet direct een dankbaarheidsdagboek, wel is het een hele fijne boekentip die in lijn ligt met de jaarenergie van 2022. Dat geldt ook voor de pas verschenen gedichtenbundel Dichterbij met illustraties van Revlie Schuit. Fijne teksten om als volwassene dichterbij je kind te komen en dus meer in harmonie met je gezin te leven. Je bestelt de gedichtenbundel hier


Cadeautip jaarthema 2022: Verzorging

Op het gebied van verzorging is het verstandig zo natuurlijk mogelijke gezichtsproducten te gebruiken. Want als je recht wilt doen aan de energie van 2022 kun je beter een paar euro meer uitgeven en kiezen voor een product dat niet alleen goed voor jou is, maar ook voor het milieu. Persoonlijk ben ik enorme fan van de producten van Anas. De beste man heeft enorm veel tijd, liefde en aandacht aan al zijn producten besteed. En in alles zit bergkristal verwerkt om geest, lichaam en ziel met elkaar in balans te brengen. Ik heb zelf de handcrème  en zeep van Anas en mijn handen hebben nog nooit zo zacht aangevoeld. Ook in hartje winter! Ook zijn merken als Naïf en Dr. Hauschka aanraders.  

Naast verzorgingsproducten kun je er ook voor kiezen om een beautybehandeling cadeau te geven. Meeliftend op de trend is een bindweefselmassage echt ideaal. Bij de Bindweefselbar in Amsterdam geven ze hele fijne behandelingen. Overigens verkopen ze hier ook een Guasha stone waarbij je thuis je gezicht en hals een fijne treatment kunt geven.

Nog een laatste cadeautip voor 2022! 

Vaak gaat de aandacht uit naar partners, kinderen, ouders en vrienden. Maar vergeet je kleine dierenvriend niet. Het gaat in 2022 om huisje, boompje én beestje.

Aanvullende cadeautips

Heb jij nog een fijne aanvulling op de cadeautips voor 2022? Laat ze dan weten in een reactie op deze blog. Alleen maar mooi als we elkaar kunnen inspireren. Love makes the world go round. Op naar een liefdevol 2022!   

Sommige van deze links zijn affiliatelinks. Wanneer jij iets koopt door op deze link te klikken kost het jou niets meer, maar ontvang ik een kleine commissie. Hierdoor kan ik je blijven inspireren. En laten we eerlijk zijn; ook wel mooi passend bij de energie van 2022.

Over de schrijver
Mijn naam is Melissa Kamstra en door handleeskunde te combineren met positieve psychologie heb ik al honderden mensen geholpen met hun persoonlijke ontwikkeling. Toch kan ik mij goed voorstellen dat handlezen tal van vragen oproept. Daarom deel ik op mijn nuchtere en enthousiaste wijze meer over dit boeiende onderwerp. Succes en groei heb je zelf in de hand. Benieuwd hoe? Laat je dan door middel van mijn artikelen, cursussen en boeken inspireren!
Reactie plaatsen