Boekentips voor elk persoonlijk jaargetal
02 februari 2021 
5 min. leestijd

Boekentips voor elk persoonlijk jaargetal


Boeken lezen is een van mijn favoriete hobby’s. Als ware boekennerd heb ik zelfs nog een abonnement op de bibliotheek. Ik kan een vreugdedansje maken als ik zie  ik dat het nieuwe boek van mijn favoriete schrijver te leen is. Het meest houd ik van een goede thriller. Even lekker verstand op nul en mezelf mee laten vervoeren in een spannend verhaal. Toch weet ik een persoonlijk ontwikkelingsboek op zijn tijd ook te waarderen. Opvallend vaak als de maan in Boogschutter of Waterman staat. Beide dierenriemtekens zijn zeer leergierig en willen graag nieuwe kennis tot zich nemen.

En ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat het heel interessant is om te kijken welke boeken passend zijn bij het persoonlijk jaargetal. Het persoonlijk jaargetal wordt berekend met behulp van numerologie en laat zien welke kansen en mogelijkheden er in je nieuwe levensjaar in het verschiet liggen. Onderstaande boeken zullen jou pinky promise ondersteunen en helpen om die kansen zo goed mogelijk te benutten.

Boekentips persoonlijk jaargetal 1

Een 1 staat voor een nieuw begin. Doordat je aan het begin staat van een nieuwe 9-jarige cyclus doe je er goed aan niet alleen doelen voor komend jaar, maar ook voor je gehele cyclus op te schrijven. Een doelenboek kan jou hierbij goed helpen. De juiste vraagstellingen zorgen ervoor dat je jouw doelen zo goed mogelijk formuleert. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de Dromenplanner van Sanna Sporrong, het Essentialiving Focus Book of de Dromen en doelenplanner van Judith Noordzij. Overigens zei Napoleon Hill ooit eens: Een doel is een droom met een deadline. Zijn boek Think and Grow Rich is een megabestseller en neemt je stapsgewijs mee in de strategie die miljoenen mensen een fortuin heeft opgeleverd. Ideaal om je nieuwe cyclus mee te beginnen!

Boekentips persoonlijk jaargetal 2

Het getal 2 zorgt ervoor dat je hart als het ware wordt geopend. Hierdoor kun je in een 2-jaar gevoeliger en sensitiever zijn. Emoties en gevoelens van jezelf, maar ook van anderen worden al snel gevoeld. Een aanrader is om je gedachten en gevoelens van je af te schrijven. Journallen zoals dat tegenwoordig hip genoemd wordt. Hierbij een aantal fijne tips:

Vertellis mindfullness dagboek Een boek vol met fijne reflectievragen die je helpen stil te staan bij wat goed voelt voor jou!
Het 6-minuten dagboek van Domink Spenst waarbij je in enkele minuten de dag van je afschrijft en zo de waarde ervan leert te ontdekken.
Elke dag een vraag In dit boek ga je vijf jaar lang elk jaar op dezelfde dag jezelf een vraag stellen. Zo heb je naderhand een prachtig mooi naslagwerk.

Boekentips persoonlijk jaargetal 3

Het zonnetje in huis. Zo wordt het getal 3 ook wel eens genoemd. De vrolijke energie zorgt ervoor dat je meer de behoefte kunt hebben om er op uit te gaan en plezier te maken in het leven. Het Happiness project van Gretchen Rubin is daarom een interessant boek om jezelf cadeau te doen. In dit boek ontdek je op een laagdrempelige manier hoe je meer geluk en plezier in je leven kunt ervaren. Ook het boek Happy Life 365 van Kelly Weekers is aan te raden. Zij leert je namelijk om te denken en elke dag met een gouden randje af te sluiten. En omdat je je in een 3-jaar wat minder druk kan maken om wat andere mensen denken is het boek: Nice girls don’t the the corner office van Lois P. Frankel aan te raden. Om zo je carrière een boost te geven van heb ik jou daar.

Boekentips persoonlijk jaargetal 4

Orde op zaken stellen en structuur aanbrengen staan centraal als jouw persoonlijk jaargetal 4 is. Niet voor niets wordt getal 4 ook wel omschreven als de werkmier van alle getallen. Structuurplanners zijn daarom ideaal. Structuurjunkie Cynthia Schultz heeft allemaal fijne planners en andere hulpmiddelen ontworpen om meer structuur aan te brengen in je leven. En het boek Focus AAN/UIT van Mark Tigchelaar helpt je een betere focus aan te brengen in je leven. Dat doet het boek Grip van Rick Pastoor trouwens ook.

Boekentips persoonlijk jaargetal 5

Als jouw persoonlijk jaargetal 5 is, dan kun je ervan uitgaan dat de constante factor verandering zal zijn. Vaak gaan de zaken net iets anders dan je van tevoren had bedacht. Wat dat betreft hebben de controlfreaks het niet makkelijk in een 5-jaar. Maar aan de andere kant ligt daar ook de kans. Door jezelf flexibel op te stellen en het onverwachte te verwachte, zal je leven zich verrijken. Laat die teugels daarom lekker varen. Overigens is het boek: De vier vragen die je leven veranderen van Byron Katie een interessante om jezelf dit jaar cadeau te doen. Juist omdat het boek je helpt in te laten zien luchtiger naar problemen te kijken.

Boekentips persoonlijk jaargetal 6

De liefde staat centraal in een 6-jaar. Het gaat met name om koesteren en gekoesterd worden. Wat heb je nodig in de liefde? Hoe ontvankelijk ben je voor liefde? Op welke wijze toon jij je liefde naar anderen? En nog wel het meest belangrijk: geef je jezelf wel genoeg liefdevolle aandacht? Boeken over selfcare zijn daarom zeer aan te raden. Inspirerend leven schreef een fijn boek over selfcare en rituelen, Rock Your World heeft een fijne selfcare journal en Nadia Narain schreef een complete gids over selfcare. Ook het boek Handboek voor mindere dagen van Eveline Helmink vind ik een aanrader. Juist omdat het in laat zien dat het leven niet altijd rozengeur en maneschijn is, waardoor je milder en liever naar jezelf kunt zijn. En Ongetemd leven heb ik zelf nog niet gelezen, maar zangeres Adele was hier lyrisch over en heeft aangegeven vele malen beter in haar vel te zitten na het lezen van dit boek. Tot slot is het boek Self Love Talk van  Merel Teunis een prachtig boek waarin je leert jezelf liefdevolle aandacht te geven.

Boekentips persoonlijk jaargetal 7

Getal 7 staat binnen de numerologie voor spiritualiteit. Het gaat om de verbinding tussen ziel en geest. Juist door open te staan voor het onbekende kom je dichter bij jezelf. Vaak wordt er behoorlijk wat innerlijk werk verzet in een 7-jaar. Eigenlijk is elk boek over spiritualiteit aan te raden in een 7-jaar, zeker de boeken die jou iets leren over jezelf. Hierbij een aantal van mijn favorieten:

De jongen, de mol, de vos en het paard van Charlie Mackesy. Dit boek zou je standaard op je nachtkastje hebben moeten liggen. Een prachtig en ontroerend boek over vriendschap, liefde en jezelf zijn.
Heksen, een handboek voor een magisch leven van Joyce van Nispen. Een prachtig mooi vormgegeven boek dat laat inzien hoe je spiritualiteit op een zeer toegankelijke manier toelaat in je leven. Leuke funfact; het was Joyce die voor het allereerst mijn handen heeft gelezen!
De dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt van Haemin Sunim. Deze boeddhistische monnik schreef deze Koreaanse megabesteller over het belang van rust vinden in een drukke wereld. Zeer passend in een jaar waarin je zelf op zoek wilt naar rust.
De kracht van het nu van Eckhart Tolle. Een fijn boek dat je helpt antwoord te geven op belangrijke levensvragen én tegelijkertijd laat inzien waar het in het leven nou werkelijk om draait.

Boekentips persoonlijk jaargetal 8

Als jouw persoonlijk jaargetal 8 is, dan kun je ervan uitgaan dat je een aantal karmische lessen te leren krijgt. Misschien door zaken uit het verleden een plekje te geven. Als eens gehoord van een familieopstelling? Dit is een techniek om bepaalde systemen in je familie bloot te leggen. Els Steijn schreef de bestseller: De fontein, vind je plek en vind ik persoonlijk echt een aanrader. Juist omdat het heel toegankelijk met zeer praktische handvatten is geschreven. En omdat het principe ‘je krijgt wat je geeft’ centraal staat in een 8-jaar is het boek Leven in overvloed van Deepak Chopra ook een leestip. In dit boek leer dat je overvloed meer is dan geld alleen. En om overvloed te creëren in je leven is het belangrijk stil te staan bij dat wat er al is. Het Dankbaarheid dagboek van Mark Verhees kan jou hierin een fijne ondersteuning bieden.

Boekentips persoonlijk jaargetal 9

In een 9-jaar staat de afronding centraal. Het is tijd om de losse eindjes aan elkaar te knopen zodat je jezelf klaar kunt maken voor een nieuw begin. Het jaar erop start immers een nieuwe cyclus en aan jou om jezelf daarop voor te bereiden. Nu kun je letterlijk de boel op ruimen en net als Marie Kondo afscheid nemen van een hoop overbodige spullen. Haar boek heet ook niet voor niets Opgeruimd! Of je kunt je bezighouden met begrippen als zingeving en vergeving. Concentratiekampoverlevende Viktor E. Frankl schreef een prachtig boek over zingeving en vergeving, het heet: De zin van het bestaan.

Bereken jouw persoonlijk jaargetal

Als je jouw persoonlijk jaargetal nog niet weet, dan kun je daar in deze masterclass achter komen. 

Over de schrijver
Mijn naam is Melissa Kamstra en door handleeskunde te combineren met positieve psychologie heb ik al honderden mensen geholpen met hun persoonlijke ontwikkeling. Toch kan ik mij goed voorstellen dat handlezen tal van vragen oproept. Daarom deel ik op mijn nuchtere en enthousiaste wijze meer over dit boeiende onderwerp. Succes en groei heb je zelf in de hand. Benieuwd hoe? Laat je dan door middel van mijn artikelen, cursussen en boeken inspireren!
Reactie plaatsen