Astrologie en handleeskunde
18 april 2023 
2 min. leestijd

Astrologie en handleeskunde

Wat velen niet weten is dat handleeskunde een hoop gemeen heeft met astrologie. Kennis van de verschillende planeten in het zonnestelsel zal het duiden van de lijnen in je handen stukken makkelijker maken.

Astrologie

De studie astrologie laat zich het beste omschrijven als de invloed van het zonnestelstel op het leven van de mensen op aarde. Dankzij een astrologische analyse kun je de plaatsing van de zon, maan en andere planeten ten tijde van jouw geboorte zien. Deze informatie is enorm handig, want het geeft verheldering in diverse karaktereigenschappen. Zo snapte ik na het ontdekken van mijn maanteken veel beter waarom ik emotioneel heftiger reageer als iemand mijn ambities dwarsboomt. Als je overigens benieuwd bent naar jouw grootste emotionele trigger is mijn E-book ‘Werken met de maan’ een enorme aanrader. Je leest hem hier.

Handleeskunde

Het doel van handlezen is het analyseren van de karaktereigenschappen door je handen te bestuderen. Door deze kennis te combineren met psychologisch inzicht en mensen­kennis, kun je meer inzicht krijgen in je persoonlijkheid. Iets wat op zich al overeen komt met astrologie. Echter zijn er nog meer overeenkomsten te vinden.

Gebieden in je handpalm

De binnenzijde van je hand is onder te verdelen in tien verschillende gebieden. Elk van deze gebieden is vernoemd naar een planeet, daarom is een verdieping in astrologie geen overbodige luxe. Want hoe meer kennis je over de kenmerkende eigenschappen van elke planneet opdoet, hoe makkelijker het duiden van de lijnen in je handen wordt. Door te analyseren vanuit welk gebied een lijn ontstaat of eindigt, ontdek je wat deze lijn over jouw persoonlijkheid zegt. De gebieden zijn in je linkerhand hetzelfde als in je rechterhand.

Tien gebieden in de handpalm

Venusgebied
Pplaneet Venus staat in verbinding met harmonie, schoonheid en liefde. En dan niet alleen de liefde voor anderen, ook die voor jezelf! Vandaar dat het masseren van dit gebied je weer even in verbinding laat komen met je eigen gevoelswereld.

Apollogebied
Het zogenoemde Apollogebied hangt samen met de eigenschappen van de zon. Zonder licht kan er niets groeien, vandaar dat een lijn op dit gebied laat zien of je je bewust bent van je kwaliteiten en in hoeverre jij jezelf op waarde schat. Dit gebied geeft dus aan of jij van jezelf net zo mag stralen als de zon dat doet.

Plutogebied
Een zeer interessante achtergrond heeft het Plutogebied in je handen. Sinds augustus 2006 mag Pluto officieel geen planeet meer genoemd worden. Astronomen uit de hele wereld besloten toen de hemellichamen in te delen in drie categorieën: planeten, dwergplaneten en kleine hemellichamen. Door deze indeling bleven er acht ‘echte’ planeten over en werd Pluto als dwergplaneet gecategoriseerd. Wel of geen planeet? Het blijft misschien een mysterie. En dat is precies waar het Plutogebied in je hand over gaat. Pluto brengt aan het licht wat je misschien liever verborgen had gehouden.

Meer lezen?

Benieuwd wat de overige gebieden in je handen over je persoonlijkheid prijsgeven? Lees dan mijn boek dat 24 mei uitkomt. Zie www.handcoach.nl/boek voor meer informatie

Over de schrijver
Mijn naam is Melissa Kamstra en door handleeskunde te combineren met positieve psychologie heb ik al honderden mensen geholpen met hun persoonlijke ontwikkeling. Toch kan ik mij goed voorstellen dat handlezen tal van vragen oproept. Daarom deel ik op mijn nuchtere en enthousiaste wijze meer over dit boeiende onderwerp. Succes en groei heb je zelf in de hand. Benieuwd hoe? Laat je dan door middel van mijn artikelen, cursussen en boeken inspireren!
Reactie plaatsen