2023 is een 7-jaar en volgens numerologie is dit de betekenis
29 november 2022 
3 min. leestijd

2023 is een 7-jaar en volgens numerologie is dit de betekenis

Met behulp van de eeuwenoude studie numerologie is te achterhalen welke energetische invloed een kalenderjaar heeft. Dit wordt het universeel jaarthema genoemd. Volgens de berekeningen wordt 2023 niet alleen een 7-jaar, bovenal wordt het heel magisch!

De invloed van het universeel jaarthema

Het universeel jaarthema loopt van 1 januari t-m 31 december en zal voor iedereen op aarde voelbaar zijn. Vandaar ook dat het jaarthema laat zien waar wereldwijd de kansen, mogelijkheden en uitdagingen liggen.

Voor 2023 staat de invloed van getal 7 centraal. Dit is te achterhalen via de berekening van het jaarthema. Door de getallen van het kalenderjaar 2023 bij elkaar op te tellen en vervolgens te verkleinen naar een getal in de cyclus van 1 t-m 9, is komend jaar een 7-jaar te noemen. Want 2+0+2+3 is immers 7.

Hoewel numerologie geen toekomstvoorspelling is, laat de invloed van getal 7 wel zien welke punten van aandacht er komend jaar collectief zullen zijn. Grote kans dat thema’s als rust, bezinning, spiritualiteit en innerlijke vrede hot topic zullen zijn.

Terugblik op voorgaande jaren

Misschien denk je nu: ‘wat een zweverig verhaal, ik weet niet zo goed of ik dit moet geloven’. Dan wil ik je graag wijzen op deze blog, waarin ik aangaf dat 2020 niet bepaald een makkelijk jaar zou worden. Vooruit: de pandemie had ik nooit zien aankomen, maar dat het een pittig jaar zou worden wel.

Voor 2021 gaf ik aan dat het thema vrijheid hot topic zou zijn. Wellicht staat het niet meer helemaal op je netvlies, maar dit was hét jaar van de vele demonstraties tegen coronavaccinaties en het coronapaspoort. Hierbij viel het woord vrijheid regelmatig. Ook 'Unmute us' was met tienduizenden demonstranten een duidelijk voorbeeld om de ‘vrijheid’ in de festival- en evenementenbranche onder de aandacht te brengen.

Voor het jaar 2022 gaf ik hier aan dat de liefde centraal zou staan. In de eerste plaats de liefde naar jezelf, maar ook de liefde naar de samenleving. Het ging er vooral om het stil staan van je footprint. ‘Wat kun jij vandaag de dag doen om van de wereld een mooiere plek te maken?’ De vele crises, waar met name jongeren voor in opstand kwamen, geven goed weer wat ik hiermee bedoeld heb. Denk maar eens aan de protesten tegen het klimaat, de woningmarkt of de inflatie. Ook had ik aangegeven dat het burnoutpercentage een vogelvlucht zou nemen. I rest my case als je het volgende recent verschenen artikel leest: ‘We gaan gewoon iets te hard’.

Kansen en uitdagingen van 2023

Gekeken naar de thema’s waar getal 7 mee samenhangt zou je kunnen zeggen dat 2023 een uitnodiging is om je te verdiepen in de 'zin des levens'. Maar dat klinkt nogal dramatisch en zwaar. Het toelaten van spiritualiteit is wat dat betreft veel toegankelijker. Echter kleeft er nogal een negatief imago aan spiritualiteit. Want doordat spiritualiteit niet tastbaar is of wetenschappelijk kan worden aangetoond, is het moeilijk te definiëren. Hierdoor is het lastig uit te legen wat spiritualiteit precies betekent. Hopelijk geeft deze blog je wat meer duidelijkheid. Want ten eerste is spiritualiteit verre van zweverig, en ten tweede ligt in het omarmen van spiritualiteit in 2023 jouw grootste groei!

In mijn E-book ‘De jaarenergie van 2023’ vertel ik je veel meer over de kansen en mogelijkheden van 2023. De vele praktische tips en adviezen maken dit een fijn naslagwerk. Iets wat Susan beaamt: "Dankzij het E-book heb ik nu een duidelijk beeld van de kansen en uitdagingen die in 2023 liggen. Het is fijn om een soort 'handleiding' te hebben voor het nieuwe jaar. Het staat vol informatie en praktische tips om van 2023 een fantastisch jaar te maken. Ik kan het iedereen aanraden om te lezen als je graag wat meer 'inside information' wilt over wat 2023 te bieden heeft! Je hebt met dit boek een staaltje vakwerk in handen 🙂"

Belangrijkste les van 2023

De energie van getal 7 vraagt komend jaar om een collectieve pauze. Het is tijd voor rust en bezinning. Even een pas op de plaats om de verdieping op te zoeken. Keer naar binnen en reflecteer. Wie ben jij? Wat zijn je normen en waarden? Wat is belangrijk voor jou?

Maar ook: waar houd je jezelf momenteel tegen? Zijn er misschien beperkende overtuigingen of nare gebeurtenissen uit het verleden die jou in het hier-en-nu in de weg zitten? Gun jezelf komend jaar de tijd en ruimte om alles wat niet bij jou hoort los te laten. En loslaten mag misschien angstig klinken, afscheid nemen is wel een deur naar de toekomst.

Overigens wordt loslaten vele malen makkelijker als je jezelf meer op waarde schat en steviger in je schoenen staat. Iets waar met name spirituele tools als handleeskunde, astrologie en numerologie jou komend jaar heel fijn bij kunnen ondersteunen.

Wist je dat in mei 2023 mijn langverwachte boek zal verschijnen? Aan de hand (ha!) van mijn boek zal je leren hoe handleeskunde bijdraagt aan meer zelfkennis, succes en groei. Je begrijpt dat dit nu al dé mustread van 2023 is:). Wil je toegang krijgen tot exclusieve bonussen tijdens de pre-sale? Meld je dan hier aan.

Leuk als je mij in een reactie laat weten hoe jij in 2023 (meer) spiritualiteit gaat toelaten in je leven. En weet dat je in mijn E-book ‘De Jaarenergie van 2023’ nog veel meer waardevolle tips voor komend jaar zal ontvangen. Mijn 'voorspellingen' van afgelopen jaren waren steevast goed. Dus doe je voordeel met al mijn kennis en ontdek hier hoe jij komend jaar naar je hand zet!

Over de schrijver
Mijn naam is Melissa Kamstra en door handleeskunde te combineren met positieve psychologie heb ik al honderden mensen geholpen met hun persoonlijke ontwikkeling. Toch kan ik mij goed voorstellen dat handlezen tal van vragen oproept. Daarom deel ik op mijn nuchtere en enthousiaste wijze meer over dit boeiende onderwerp. Succes en groei heb je zelf in de hand. Benieuwd hoe? Laat je dan door middel van mijn artikelen, cursussen en boeken inspireren!
Lux Aeterna
Door

Lux Aeterna

op 15 Jul 2023

Ik lees net met veel interesse het stuk 'belangrijkste les voor 2023'. Ik ben dit jaar door een persoonlijke 'hel' aan het gaan (wordt al beter, ik voel het veranderen) die te maken heeft mijn verleden en boosheid op de mensheid. Zinnige info, dat helpt!

Reactie plaatsen