Wat betekenen de getallen 11 en 22 in Wie is de mol?
06 januari 2022 
4 min. leestijd

Wat betekenen de getallen 11 en 22 in Wie is de mol?

Een molloot zal ik mezelf niet noemen. Ik ben geen fan vanaf het eerste uur en ik ga ook niet elk detail tot in den treure analyseren. Toch kijk ik met veel plezier naar elke aflevering van 'Wie is de Mol?' En dat is dit seizoen dankzij de bijzondere getallencombinaties al helemaal. Benieuwd waarom de 11 en 22 in dit seizoen zo bijzonder zijn? Lees dan snel verder…

Seizoen 22 van 'Wie is de Mol?'

In 1999 ging het eerste seizoen van Wie is de Mol van start. Toen nog met onbekende kandidaten. Inmiddels is sinds zaterdag 1 januari het tweeëntwintigste seizoen op de buis en doordat (relatief) bekende Nederlanders mee doen zit er een ander soort dynamiek in het programma. Normaal gesproken doen er 10 kandidaten mee en dat zijn er dit seizoen 11 geworden.

Getallen 11 en 22 regelmatig te zien

Als je het programma kijkt zal je opvallen dat de getallen 11 en 22 regelmatig terug komen. Zo moest bijvoorbeeld in de eerste aflevering een timer exact om 22:11 uur gestopt worden. En het huidige seizoen en kandidaten laten ook de getallen 22 en 11 zien. En dan wordt dit seizoen ook nog eens in het jaar 2022 uitgezonden.

De getallen 11 en 22 hebben een bijzondere betekenis. Want volgens de eeuwenoude studie numerologie zijn de getallen 11 en 22 meestergetallen. Deze getallen hebben een belangrijke spirituele levensles in zich en zodra je deze in de vingers (ha!) hebt kun je waar meesterschap verkrijgen. Misschien doet dit een wenkbrauw fronsen, maar het is wijsheid die niet zomaar uit de lucht is komen vallen.

Numerologie volgens Pythagoras

Zo’n 9.000 jaar geleden ontstond het allereerste getallensysteem. Er was toen de behoefte om het aantal stuks vee op het land in kaart te brengen. Een mobiel, rekenmachine of laat staan pen en papier was er in die tijd helemaal nog niet. Wel hadden de mensen takjes en scherpe voorwerpen tot hun beschikking. En door streepjes in de takjes te kerven wist men hoeveel stuks vee men bezat.

Diverse volkoren als de Israëlieten, Babyloniërs en Chaldeeën borduurde hier op voort en zo kwamen er andere getallensystemen in omloop. De bekende Griekse filosoof en wiskundige Pythagoras deed in de zesde eeuw voor Christus onderzoek naar deze verschillende getallensystemen. Hij kwam erachter dat bepaalde getallen niet alleen een kwantiteit in zich hebben, maar ook een kwaliteit. Oftewel getallen kunnen niet alleen vermenigvuldigt, opgeteld of afgetrokken worden, ook dragen deze getallen een bepaalde trilling. En door de getallen te gebruiken komt er een bepaalde energie vrij.

Ik kan mij goed voorstellen dat dit ietwat zweverig klinkt, maar lees anders even deze blog waarin ik meer vertel over de Wet van Aantrekkingskracht bij het waarnemen van dubbele getallen. Dat moet dit verhaal vast en zeker verduidelijken.

Bijzondere eigenschappen van getallen

De leer van Pythagoras heeft aangetoond dat de getallen 1 tot en met 9 en de meestergetallen 11, 22 en 33 specifieke en kenmerkende eigenschappen bezitten. Daarom worden binnen numerologie getallen altijd naar de cyclus van 1 tot en met 9 verkleind, mits dus de uitkomst 11, 22 of 33 is. Zowel de getallen 1 tot en met 9 als de getallen 11, 22 en 33 bezitten zowel positieve als negatieve eigenschappen. Hierbij is geen sprake van goed of fout. Eerder van kwaliteiten of valkuilen.

In mijn cursus numerologie ga ik hier vele malen uitgebreider op in. Voor nu is het interessant om te weten dat de uitkomst van getallen soms 11 of 22 kunnen zijn en dat deze getallen als het ware een meesterschap in iets laten zien.

Betekenis getal 11

De 11 is een dolend getal dat oeroude krachten met elkaar verbindt. Zo telt een kalenderjaar 365 dagen, maar zijn er 354 dagen met betrekking tot de maancyclus. En tussen Kerstmis en Driekoningen zitten ook 11 dagen. De 11 is daarmee het getal van de openbaring en de verlichting.

Jezus had 11 apostelen (Judas niet meegerekend) die elk een belangrijke taak hadden om anderen te helpen. Dat maakt dat een 11 een idealist is die er voor anderen wil zijn. Het is een getal met bijzondere krachten onder leiding van een hoge macht. Een 11 weet anderen te inspireren en te raken, en met deze nieuwe inzichten wordt wijsheid verworven.

Het ware meesterschap van het getal 11 is gelegen in dienstbaarheid.

Getal 11 in positieve zin:
Charismatisch, helderziend, idealistisch, inspirerend, intuïtief, spiritueel, voorspellend.

Getal 11 in negatieve zin:
Gevoelloos, hoogmoedig, kwaadwillend, onverschillig, verdorven.

Betekenis getal 22

Het getal 22 wordt als een buitengewoon getal beschouwd. God zou in het Hebreeuws (een taal van 22 letters) hebben gesproken toen hij de wereld schiep. En met een doorsnede van getal 7 (het magische getal) heeft een cirkel een omtrek van 22 centimeter. Veel sporters hebben meestergetal 22 in zich. Zij zijn psychisch en geestelijk tot grootse dingen in staat. Ze werken hard en worden daar uiteindelijk met succes voor beloond. Daarom dat getal 22 ook een bouwmeester wordt genoemd.

Het ware meesterschap van getal 22 is het omzetten van grootse plannen naar ongelooflijke resultaten, waardoor de wereld een mooiere plek wordt.

Getal 22 in positieve zin:
Doelgericht, gedisciplineerd, organisatietalent, succesvol, tactvol, verbindend, visionair, volhardend.

Getal 22 in negatieve zin:
Doortrapt, koppig, onverschillig, verraderlijk, wreed.

Getallen 11 en 22 geven Wie is de Mol een spiritueel tintje

Door de getallen 11 en 22 in dit seizoen van 'Wie is de Mol?' wat meer aandacht te geven wordt er onbewust een spiritueel tintje aan het programma mee gegeven. En degene die deze editie zal winnen mag zichzelf dan écht de ware meester van 'Wie is de Mol?' noemen. Het zou leuk zijn als bijvoorbeeld de Mol dit keer een historisch laag bedrag in de pot weet te creëren of juist dat de winnaar een historisch hoog bedrag weet te verdienen. Vooral dat laatste zou nog het mooist zijn gezien de energie van getal 22.

Wie is de Mol?

Ik vind het altijd enorm lastig om te zeggen wie de mol is. Zeker in zo’n beginstadium is het lastig in te schatten. Hoewel ik zelf totaal geen pokerface heb en je aan mij direct zou kunnen zien of ik lieg, zou ik best wel eens mee willen doen aan het programma en dan graag in de handen van al mijn medekandidaten een kijkje nemen. In combinatie met het uitrekenen van wat numerologische getallen heb ik dan direct al een fijne voorkennis. Zo kan ik erachter komen wie bijvoorbeeld het minste geduld heeft, wie geneigd is met alle winden mee te waaien en wie een leugentje om bestwil niet schuwt.

Een gokje wagend denk ik dat Hila wel eens de mol zou kunnen zijn. En wie denk jij? Laat het zeker even weten in een reactie.

Over de schrijver
Mijn naam is Melissa Kamstra en door handleeskunde te combineren met positieve psychologie heb ik al honderden mensen geholpen met hun persoonlijke ontwikkeling. Toch kan ik mij goed voorstellen dat handlezen tal van vragen oproept. Daarom deel ik op mijn nuchtere en enthousiaste wijze meer over dit boeiende onderwerp. Succes en groei heb je zelf in de hand. Benieuwd hoe? Laat je dan door middel van mijn artikelen, cursussen en boeken inspireren!
Reactie plaatsen