11-11 is dé dag om te manifesteren
09 november 2020 
4 min. leestijd

11-11 is dé dag om te manifesteren

Manifesteren doe ik zelf elke maand tijdens nieuwemaan. Ik vind dit namelijk een hele fijne tool om iets nieuws aan te trekken in mijn leven. Tijdens nieuwemaan is de maan voor ons op aarde niet zichtbaar, maar zal zich gedurende haar cyclus steeds meer en meer laten zien totdat ze tijdens vollemaan in haar volle kracht staat. Zo is het ook met intenties. Dromen en wensen zijn in feite kleine vonkjes en met het nemen van een stap in de nieuwe richting zal er iets in gang gezet worden. Hoe meer toewijding, hoe groter de kans dat je intentie zal uitkomen.

11-11 in numerologie

Nu maak ik naast het werken met de maan ook gebruik van andere natuurlijke raadgevers, zoals numerologie. Deze eeuwenoude studie naar de leer van getallen heeft veel wijsheid in zich. De inzichten helpen je in het dagelijks leven bij het maken van bewuste keuzes. Elk persoonlijk getal laat namelijk een deel van jouw persoonlijkheid zien, en met deze kennis wordt het veel makkelijker te kiezen voor zaken die écht bij jou passen. In mijn online cursus numerologie leer ik jou welke getallen dat zijn.

Binnen numerologie wordt er gewerkt met de cyclus van de getallen 1 t-m 9. Data wordt herleid naar deze cyclus, mits de uitkomst 11, 22 of 33 is. Deze getallen worden binnen numerologie meestergetallen genoemd en hebben een belangrijke spirituele les in zich.

Het getal 11 wordt binnen de numerologie gezien als een getal dat krachten met elkaar verbindt. Zo telt een kalenderjaar 365 dagen, maar zijn er 354 dagen met betrekking tot de maancyclus. En tussen Kerstmis en Driekoningen zitten ook 11 dagen. De 11 is daarmee het getal van de openbaring en de verlichting.

Het getal 11 is dus een getal dat een bijzondere kracht heeft. Onder andere eigenschappen als inspirerend, intuïtief en dienstbaar zijn verbonden met getal 11. Je zou kunnen zeggen dat als de 11 zich vaker laat zien je makkelijker contact maken met het universum en je meer openstaat voor spirituele ervaringen. Daarom dat 11 november een dag is waarop je intuïtief wijsheid kan ontvangen en hiermee nieuwe wegen kunt inslaan.

11-11 als metafoor

Ook kun je de dubbele 11 vergelijken met 2 pilaren. Enerzijds zijn daar de pilaren van het spirituele en anderzijds zijn daar de pilaren van het aardse. Op 11 november worden deze poorten geopend en kun jij deze werelden met elkaar verbinden.

In 2020 is 11-11 extra speciaal

Nu is 11-11 sowieso altijd al een bijzonder krachtige dag, maar dat is het dit jaar in 2020 nog net even meer. Het komt namelijk vrij weinig voor dat het jaartal ook opeenvolgend is. De laatste keer was 101 jaar geleden! Dat betekent dat 11-11 een ideale resetknop is.

Behoefte om met een schone lei te beginnen? Maak dan gebruik van deze bijzondere datum. Sta eens stil waarmee jij overvloed in je leven kunt creëren We zitten in het staartje van 2020. Een jaar waarin gevraagd wordt de verantwoordelijkheid te nemen en te bouwen aan een fundament van waarde. Ik schreef daar eind vorig jaar al over in deze blog. Als je de energie van 2020 hebt benut, heb je als het goed is gebouwd aan iets waarop je in de toekomst kunt terugvallen. Dan is nú het moment aangebroken om overvloed in je leven aan te gaan trekken.

5 stappen om 11-11 te benutten

Stap 1 – Laat los

“Let it go” dat mega irritante liedje van Idina Menzel als titelsong voor de film Frozen blijft in je hoofd zitten als je er naar gaat luisteren. Toch is dit dé boodschap voor een dag als 11-11. Laat los wat niet bij jou past. Wees dankbaar voor de ervaringen die je dit jaar rijker bent geworden. Ook als deze pijnlijk en verdrietig waren. Soms is het moeilijk te bevatten en als het kon zou ik iedereen heel veel leed willen besparen. Toch kan ik uit eigen ervaring zeggen dat de donkerste dagen in mijn leven ervoor hebben gezorgd dat ik nu kan inzien wat er écht toe doet in mijn leven. Koester daarom geen wrok jegens iets of iemand, maar “let it go.”

 

Stap 2 – Droom groot

Alles ligt binnen handbereik. Eigenlijk is alles er zelfs al. Je hoeft er alleen maar van overtuigd te raken dat je alles dubbel en dwars waard bent. Denk groot en denk vooral niet in beperkingen. Laat die negatieve overtuigingen varen. Neem niet genoegen met minder, maar met meer. 

Stap 3 – Vertrouw op je intuïtie 

De volgende stap is te gaan vertrouwen op je intuïtie. Ga jouw dromen, wensen en intenties niet bespreken met anderen. Gevoel is niet universeel. Jij weet wat goed voor JOU voelt en belangrijk voor JOU is. Neem de tijd om echt even te voelen. Bijvoorbeeld door te mediteren of een wandeling te maken. Hoe meer innerlijke rust jij deze dag ervaart, hoe makkelijker het wordt je intuïtie te volgen.

Stap 4 – Verhoog je frequentie

Om de tekens van het Universum te ontvangen is het belangrijk dat je jezelf op zielsniveau voedt. Door bijvoorbeeld een goede nachtrust, gezonde voeding en beweging. Ga zoveel mogelijk negativiteit uit de weg. Je wilt in de juiste vibe terecht komen, dus blijf zoveel mogelijk weg van mensen of situaties die jou een onplezierig gevoel geven.

Stap 5 – Kom in actie

Tot slot valt en staat alles met het DOEN. Zet die eerste stap. Manifesteren is geen intentie naar het universum uitspreken en wachten tot er met een magische toverstaf wordt gezwaaid. Nee je zal zelf in de actie moeten komen. Maak daarom je eerste stap zo klein en makkelijk mogelijk. Hierdoor zal er een sneeuwbaleffect ontstaan waardoor magisch moment na magisch moment zich vanzelf zal opvolgen.

Zie jij 11:11 verschijnen?

Heb je het getal 11:11 afgelopen tijd veelal gezien? Dan laat het universum jou weten dat je klaar bent voor een nieuw begin. Benut de bovenstaande stappen en GA ERVOOR. Laat mij trouwens vooral in een reactie weten wat je gaat manifesteren. Alleen maar leuk! En wil je tips lezen hoe je jouw manifestaties op 11 november kracht kunt bij zetten? Klik dan hier

Over de schrijver
Mijn naam is Melissa Kamstra en door handleeskunde te combineren met positieve psychologie heb ik al honderden mensen geholpen met hun persoonlijke ontwikkeling. Toch kan ik mij goed voorstellen dat handlezen tal van vragen oproept. Daarom deel ik op mijn nuchtere en enthousiaste wijze meer over dit boeiende onderwerp. Succes en groei heb je zelf in de hand. Benieuwd hoe? Laat je dan door middel van mijn artikelen, cursussen en boeken inspireren!
Stefi
Door

Stefi

op 11 Nov 2020

Yes! Op 11-11 om 11:11 kijk ik ‘toevallig’ op mijn telefoon. ✨ echt top! Vanavond aan de slag

Reactie plaatsen