Tips voor vollemaan
18 oktober 2021 
in Maan
4 min. leestijd

Tips voor vollemaan


Laatst was ik met een oude bekende een koffietje aan het drinken. Op een gegeven moment vertelde hij over een collega. "Ja zo raar wat ik ik afgelopen week meemaakte. Een collega gaf aan haar dag niet te hebben, want het was de avond ervoor vollemaan geweest. Ja doei. Alsof die planeet daar hoog bovenaan de hemel effect kan hebben."

Het effect van vollemaan

De vollemaan kan zeker effect hebben. Want tijdens vollemaan is de maan op haar krachtigst. Dit is ook het moment dat de maan in volle glorie hoog bovenaan de hemel te aanschouwen is. Doordat de maan in verbinding staat met de gevoelens, worden de emoties van ons op aarde uitvergroot. En het omgaan met deze emoties is niet altijd even makkelijk. Daarbij zorgt de verhoogde energie voor een hoop onrust, want waar laat je al die energie? Vandaar dat het dus heel vaak voorkomt dat de nachten rondom vollemaan onrustig zijn.

Toevallig had ik vanochtend een afspraak met de kliniek waar ik mijn benen laat laseren. Op de vraag wat mijn verdere plannen voor vandaag zijn, gaf ik als antwoord deze blog met tips voor vollemaan te gaan schrijven. Hier werd met veel interesse op gereageerd. Want wat blijkt?! In de kliniek valt het op dat de klanten rondom vollemaan vele malen gevoeliger zijn. Dit zijn de dagen waarop de laserapparaten altijd een tandje minder moeten worden ingesteld. Dus ja, zo ver gaat die energie van vollemaan dus. 

Tips om vollemaan door te komen 

Het kan best zo zijn dat je al één of twee dagen voor vollemaan slecht slaapt. Dit maak ik zelf en vele anderen mee. Mijn advies is dan ook om zeker in de dagen voor vollemaan je gevoelens wat meer de ruimte geven. Iets waar de volgende tips (waarvan sommige afkomstig van mijn nieuwsbrieflezers) je zeker bij kunnen helpen.

Vollemaan tip 1: doe een pittige workout

Om met al die energie van vollemaan om te gaan is het raadzaam je lichaam fysiek moe te maken, bijvoorbeeld door een pittige workout te doen. Zelf vind ik een lesje Rocycle erg fijn. Maar zwemmen, hardlopen, tennissen of iets anders kan natuurlijk ook.

Vollemaan tip 2: maak overdag een stevige wandeling

Is een workout niet helemaal je ding? Maak dan overdag een stevige wandeling. Hierdoor maak je niet alleen je lichaam fysiek moe, het vele zonlicht zorgt voor het aanmaken van serotonine. En de serotonine die je overdag maakt, wordt ’s avonds omgezet in melatonine. Hoe meer serotonine, hoe meer melatonine je kunt maken. Kortom; hoe meer zonlicht je overdag opvangt, hoe beter en dieper je ’s nachts kunt slapen. Laura combineert een wandeling zelfs met de natuur: “Door een wandeling in het bos te maken word ik omringd door natuurlijke geuren en geluiden. Het helpt mij om kalm te worden en ik merk dat ik hierdoor beter kan slapen.”

Vollemaan tip 3: volg een hypnose- of releasesessie 

Tijdens vollemaan is het goed mogelijk dat verborgen emoties omhoog komen. Angsten, frustraties, negatieve overtuigingen; ze kunnen allemaal de kop op steken. En geen mooier moment dan vollemaan om deze emoties los te laten. Shanna Proost is expert op dit gebied. 

Tijdens de releasessie van Shanna wordt een neurologische verandering tot stand gebracht. Je hersens worden als het ware opnieuw geprogrammeerd. Hierdoor ontstaat een nieuw trillingsniveau waarmee je geluk en succes kunt aanwenden. Klik hier voor meer informatie. 

Vollemaan tip 4: volg een meditatie

Mediteren zorgt ervoor dat je de focus naar jezelf terug brengt. Even geen invloeden van buitenaf, maar écht voelen wat er in jou omgaat. Hoewel er vele vormen van meditatie te vinden zijn, is er geen perfecte variant. Mijn advies is dan ook om een aantal meditaties uit te proberen en te voelen (ja hier begint het eigenlijk al), welke het beste bij jou past. 

Persoonlijk vind ik de bodyscan meditatie erg fijn, omdat ik mij hierdoor heel bewust wordt van mijn lichaam. Ook Dominique doet graag een meditatie: "Omdat ik meestal wel heel gevoelig ben, probeer ik bewust ontspannende bezigheden te plannen. Dus yoga nidra of een andere meditatie, soms icm met een (voeten)bad om dit te versterken."

En Erik doet het liefst een zonnestraling-meditatie: “Ik ben een hoog sensitief iemand, dus extra gevoelig voor afwijkende prikkels van buiten, zoals de maanstraling. Zo geniet ik overdag van de zonnestraling en ga ik over tot een zonnestraling-meditatie. Ook schrijf en teken ik veel om gehoor te geven aan mijn gevoelens.” 

Vollemaan tip 5: schrijf emoties van je af 

Net zoals Erik schrijft en tekent om gehoor te geven aan zijn gevoelens, zo doet Esther dat ook: “Met vollemaan ben ik extra bewust van de trilling die ik voel, ik pak mijn rust door een dankbaarheidslijst op te stellen. Ook maak ik een vergevingslijst en deze verbrand ik in vertrouwen.” Benieuwd hoe Esther dat precies doet? Lees dan hier meer over het vollemaan vergevingsritueel.

Vollemaan tip 6: drink een moon milk

Een moon milk heeft eigenlijk maar weinig met de maan te maken. Wel is het een warm drankje dat je net voor het slapengaan drinkt. Door gebruik te maken van kruiden met een helende en ontspannende werking is een moon milk een verantwoord slaapmutsje.

Het geheim van een goede moon milk is ashwagandha. De wortels en bladeren van deze Indiase plant worden al duizenden jaren gebruikt door Ayurvedische genezers en hebben een krachtige werking. Zo verricht ashwaganda wonderen bij stress. Dit natuurlijke middel haalt de scherpe randjes van je dag waardoor je kunt ontspannen en sneller in slaap zal vallen.

Het maken van een moon milk is geen tijdrovende klus. Integendeel! Langer dan 10 minuten zal het niet duren. In het boek ‘Moon milk’ van Gina Fontana vind je maar liefst 50 verschillende recepten voor het maken van dit lekkere slaapmutsje. Klik hier voor haar boek. 

Vollemaan tip 7: trek een intuïtiekaart 

Er zijn momenteel vele kaartendecks in omloop die jou helpen om contact te maken met je intuïtie. Zelf vind ik de Moonologycards bijvoorbeeld een enorme aanrader. Een intuïtiekaart trekken is ook iets wat Anouk doet: "Soms trek ik een kaartje. Het hangt een beetje van mijn stemming af en alle input die ik wellicht al ontvangen heb. Vervolgens kijk ik even naar buiten om te zien waar de maan staat, hoe mooi ze is en laad ik mezelf op aan haar mooie licht en energie. Ik tune zo echt in op mijn intuïtie én de maan." 

Wat is jouw vollemaan tip?

Heb jij nog een fijne tip om om te gaan met de energie van vollemaan? Of heb je een van de tips toegepast en wil je hier iets over kwijt? Laat het dan zeker weten in een reactie. En als je nog veel meer informatie wil over het werken met de maan, dan is mijn E-book hierover een hele grote aanrader!

P.s. deze blog bevat enkele affiliatelinks. Dat betekent dat ik een kleine vergoeding ontvang als jij ergens tot aankoop overgaat. Aangezien mijn tips uit eigen ervaring zijn, weet ik zeker dat je heel tevreden met deze aankopen zult zijn. Over de schrijver
Mijn naam is Melissa Kamstra en door handleeskunde te combineren met positieve psychologie heb ik al honderden mensen geholpen met hun persoonlijke ontwikkeling. Toch kan ik mij goed voorstellen dat handlezen tal van vragen oproept. Daarom deel ik op mijn nuchtere en enthousiaste wijze meer over dit boeiende onderwerp. Succes en groei heb je zelf in de hand. Benieuwd hoe? Laat je dan door middel van mijn artikelen, cursussen en boeken inspireren!
Reactie plaatsen