Hoe stress zich in je handen uit
16 mei 2018 
1 min. leestijd

Hoe stress zich in je handen uit

Stress op het werk is beroepsziekte nummer 1. Volgens berekeningen van het TNO lopen meer dan een miljoen mensen jaarlijks het risico op een burn-out en andere werkgerelateerde psychische aandoeningen. Een aantal dat de komende jaren waarschijnlijk alleen maar zal toenemen. Wist je trouwens dat stress ook zichtbaar is in je handen?


Symptomen van stress in je handen

Als jij veel stress ervaart dan zullen jouw handen dat zeker laten zien. Er zijn verschillende symptomen te ontdekken.

Een wirwar van lijnen in je handen geven onrust aan. Op de handafdruk hieronder is dat goed te zien. In de handleeskunde wordt dit een drukke hand genoemd. Bij een drukke linkerhand gaat het om een onrustig gevoel. Het stroomt als het ware allemaal niet lekker. En een drukke rechterhand laat het missen van structuur of een doel zien. Hierbij kan er sprake zijn van een gebrek aan focus. 

Drukke hand

Zijn de huidpatronen op je vingertoppen minder goed zichtbaar? Dan is er sprake van een hormonale disbalans. Overigens zie ik dit ook vaak bij zwangere vrouwen.

Momentopname

De symptomen zijn een momentopname. Het laat zien dat je op dit moment in je leven stress ervaart. Als jij hiermee aan de slag gaat, dan zal je zeker zien dat na verloop van tijd de lijnen in je handen zullen veranderen. Het gaat hierbij dan wel om een structurele verandering. Een vakantie van 3 weken naar de Bahama’s is niet de oplossing. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan wat de grootste veroorzaker van de stress is en daarin te onderzoeken wat oplossingen kunnen zijn.

Hoe zit dat bij jou?

Heb jij last van stress? En zijn je handen ook druk? Laat het mij weten in een reactie. Ik ben benieuwd!

Over de schrijver
Mijn naam is Melissa Kamstra en door handleeskunde te combineren met positieve psychologie heb ik al honderden mensen geholpen met hun persoonlijke ontwikkeling. Toch kan ik mij goed voorstellen dat handlezen tal van vragen oproept. Daarom deel ik op mijn nuchtere en enthousiaste wijze meer over dit boeiende onderwerp. Succes en groei heb je zelf in de hand. Benieuwd hoe? Laat je dan door middel van mijn artikelen, cursussen en boeken inspireren!
Reactie plaatsen