Opening van de Leeuwenpoort
22 juli 2021 
2 min. leestijd

Opening van de Leeuwenpoort

Elk jaar komt op 8 augustus ster Sirius (een ster twee keer zo groot als de zon) in dezelfde lijn als de zon en de aarde. Deze dag staat ook wel bekend als het Galactische Nieuwjaar. Doordat deze bijzondere gebeurtenis samenvalt met de zon in het dierenriemteken Leeuw wordt er ook wel gesproken over een opening van de Leeuwenpoort. Tijdens deze opening komt er een krachtige energie vrij en wordt als het ware de poort naar je ziel geopend. Iets wat ervoor zorgt dat jouw verlangens meer aan het licht komen.

Eeuwenoude viering

Het vieren van de opening van de Leeuwenpoort gaat eeuwen terug. Zo stonden de oude Egyptenaren bewust stil bij deze magische krachten. De piramides van Gizeh en de Grote Sfinx werden gebouwd in lijn met Sirius, de gordel van Orion en de zon tijdens de Leeuwenpoort. Er wordt daarom beweerd dat de Grote Sfinx de weg naar de Leeuwenpoort vrijmaakt waardoor transformatie op aarde mogelijk is.


Opening Leeuwenpoort

De opening van de Leeuwenpoort is in feite een doorgang naar een hoger bewustzijn en helpt je door te groeien naar een nieuwe dimensie van jouw bestaan. Eigenlijk opent de poort zich al op 26 juli (de dag dat de maankalender officieel van start gaat, hier lees je daar meer over). Het hoogtepunt is op 8 augustus en de poort blijft geopend tot 12 augustus. 

In deze periode word je uitgenodigd in je eigen licht te komen staan door oude patronen of beperkende overtuigingen los te laten. Zijn je acties in lijn met je hart of doe je dingen op de automatische piloot? Het kan ook zo zijn dat je denkt dat anderen bepaalde verwachtingen van je hebben. Laat dit varen. Nu is het moment om je hiervan los te breken en je eigen (ziels)missie te leven.  


Hoe benut je de Leeuwenpoort

Doordat de lijn tussen het hemelse en het aardse tijdens de periode van de Leeuwenpoort dunner is, doe je er goed aan tijd en ruimte vrij te maken om te communiceren met het Universum. Je zal ongetwijfeld signalen krijgen die jou doen beseffen waar je zielsgelukkig van wordt. Weersta de drang om iets als toeval af te wimpelen, maar ga juist op onderzoek. Weet dat alles op dit moment een reden heeft. Misschien hoor je wel een speciaal liedje op de radio, vind je een veer tijdens jouw wandeling of krijg je een boodschap in de vorm van dubbele getallen. Aangezien ik dat laatste zelf vaak ervaar heb ik al mijn kennis in deze praktische cursus over dubbele getallen verzameld.

Zoek bewust het zonlicht op. Door bijvoorbeeld ’s ochtends te ontwaken op je balkon of in de tuin en je te laten verwarmen door de stralen van de ochtendzon. Of maak een fijne wandeling en voel hoe de warme zonnestralen jouw innerlijk vuur doen oplaaien.

Plaats regelmatig een hand op je hart en voel hoe jouw hart klopt. En stel jezelf dan de vraag of het voor ook voor jou klopt. - Dit is een doordenkertje, ik geef het toe. Maar wel een hele mooie! - En als dat niet het geval is kun je jezelf afvragen wat je hebt te doen om het wel kloppend te krijgen.

 

The Moon Academy

Wil je meer leren over dierenriemteken Leeuw en de krachtige energie op 8 augustus benutten? Doe dan mee met The Moon Academy. Je ontvangt een uitgebreid maanwerkboek (22 bladzijden) boordevol informatie over het dierenriemteken, manifestatietips, passende affirmaties en meer! En op 8 augustus staat er alleen voor leden van The Moon Academy iets heel bijzonders te gebeuren. Klik hier voor meer informatie. 

 

Over de schrijver
Als expert in praktische spiritualiteit laat De Handcoach zien hoe je spiritualiteit in je dagelijks leven kunt toepassen. Want juist door open te staan voor het onbekende kom je bijzonder genoeg dichter bij jezelf. Wil jij meer innerlijke rust, plezier en succes in je leven ervaren? Laat je dan inspireren door middel van e-books, cursussen, masterclasses, events, blogs, video's en de podcast!
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down