De numerologische betekenis van dubbele getallen
18 april 2021 
3 min. leestijd

De numerologische betekenis van dubbele getallen

Als je via Google de betekenis van dubbele getallen opzoekt, zal je veelal op de betekenis van Engelengetallen stuiten. Dit betekent dat iemand de boodschap van een Engel (of gids/entiteit) heeft doorgekregen en hier woorden aan heeft gegeven. In feite lees je bij Engelengetallen iemands interpretatie van een boodschap. Zelf maak ik liever gebruik van de numerologische betekenis van dubbele getallen. In deze blog leg ik het verschil uit.

Numerologie

Numerologie is gebaseerd op de bewering dat getallen een frequentie en een trilling dragen. Hiervoor zijn de Wet van Aantrekkingskracht en Wet van Trilling van belang. Dit klinkt voor sommige mensen nog vrij zweverig. Maar eigenlijk komt dit principe overeen met de werking van bijvoorbeeld computers, radio’s en mobiele telefoons. Er is een zender en een ontvanger en hierdoor komt een verbinding tot stand. Het grote verschil zit hem in het ‘onzichtbare’. De energie van het Universum is er wel, maar het is niet tastbaar. Het is het grote niets, en tegelijkertijd het grote alles. En je kunt er zelfs nog mee communiceren ook!Eeuwenoude getallensystemen

Het allereerste getallensysteem ontstond zo’n 9.000 jaar geleden voor onze jaartelling. In die tijd hielden herders de aantallen van hun dieren bij, door gebruik te maken van kervingen in takjes. Vervolgens ontwikkelden de oude Chaldeeën, Egyptenaren, Babyloniërs, Grieken, Assyriërs, Hindoes en Israëlieten allemaal hun eigen getallenstelsel.

In de zesde eeuw voor Christus deed de Griekse wiskundige en filosoof Pythagoras onderzoek naar deze verschillende getallenstelsels. Hij ontdekte dat de getallen 1 tot en met 9 niet alleen een kwantiteit, maar ook een kwaliteit in zich hebben. Oftewel; naast het optellen, aftrekken en vermenigvuldigen van deze getallen, kan je er ook een specifieke betekenis aan ontlenen.

De filosoof en magiër Heinrich Cornelius Agrippa von Nettesheim stelde in de 15e eeuw na Christus een lijst met de betekenissen van de getallen van 1 tot 9 op. Hierbij legde hij een verband tussen bestaande Pythagoreïsche filosofieën en de persoonlijkheid van de mens. In feite zorgde hij voor een mooie verdiepingsslag op datgene wat Pythagoras eeuwen daarvoor ontdekte.


 

Pythagoreïsche numerologie

Vandaag de dag wordt er nog steeds gebruik gemaakt van de leer van Pythagoras. En dan niet alleen tijdens wiskunde op school. Ook binnen numerologie. De meest populaire werkvorm van numerologie is namelijk gebaseerd op de eeuwenoude ontdekkingen van deze bekende wiskundige. Hierbij worden er specifieke kenmerken aan de cijfers 1 tot en met 9 toegekend. Daarnaast kent deze werkvorm een specifieke getallenwaarde toe aan de letters van het Latijnse alfabet (dit was voorheen het Griekse alfabet, maar is in de loop der jaren gemoderniseerd).


 

Dubbele getallen

Als er sprake is van dubbele getallen maak ik gebruik van numerologie om daar een betekenis aan te ontlenen. Door te weten waar de negen getallen voor staan kan ik herleiden wat de specifieke boodschap is van het Universum. Hoe meer het getal voorkomt in de herhaling van cijfers, hoe sterker de boodschap is.

Er bestaat ook een andere variant voor de verklaring van dubbele getallen, namelijk Engelengetallen. Engelengetallen zijn ingefluisterde boodschappen vanuit het Universum. Er zijn diverse personen waaronder Doreen Virtue en Alana Fairchild, die zich hierin hebben gespecialiseerd. Zij hebben als het ware ingetuned op de energie van de Engel, gids of entiteit en deze vertaald naar een aardse boodschap.


 

Hoe jij zelf kunt communiceren met het Universum

Hoewel ik een groot voorstander ben van het toelaten van spiritualiteit in je dagelijks leven, heb ik toch een beetje moeite met ‘gechannelde boodschappen’. Want je laat hierbij niet je eigen gevoel spreken. Je leest eerder de interpretatie van iemands gevoel.

Daarom geef ik in mijn cursus dubbele getallen niet de exacte boodschap van bijvoorbeeld 18:18 uur op de klok of 2244 volgers op Instagram. Deze combinatie van getallen mag jij jezelf eigen maken door te leren waar elk van de negen getallen voor staan.


 

Cursus dubbele getallen

Als je meer wilt ontdekken over de betekenis van dubbele getallen, en daarbij meer wilt leren vertrouwen op je eigen intuïtie, dan is mijn cursus dubbele getallen een enorme aanrader. De cursus is zo opgebouwd dat je eerst meer leert over het ontvangen van boodschappen van het Universum. Vervolgens leer je waar de negen getallen specifiek voor staan. Met deze kennis wordt het vervolgens vele malen makkelijker de boodschap van een reeks van één getal te ontcijferen. Dit is de meest krachtige boodschap die er maar kan zijn. Echter geef ik daarnaast ook de betekenis van de combinaties tussen al negen getallen. En ik ga zelfs in op bijzondere datums, want ook het zien van bijvoorbeeld je geboortedatum heeft een specifieke betekenis. Tot slot zijn er nog extra oefeningen om jou vele malen vertrouwder te maken met de boodschap van het universum. Want wat kun je nou het beste doen als je een dubbel getal ziet? In mijn cursus geef ik je het antwoord. Klik hier voor meer informatie.Hoe zit dat bij jou?

Zie jij wel eens dubbele getallen? En doe je daar dan iets mee? Deze vraag stelde ik ook op mijn Instagram en ik kreeg diverse reacties. De een zoekt de betekenis op internet op en de ander doet dan een wens. Maar de meesten zien het als een teken van niet alleen zijn. En met dat laatste ben ik het helemaal eens. Het universum is er altijd. Een krachtige en liefdevolle energie die jou maar wat graag van dienst wil zijn. Mits jij ervoor openstaat natuurlijk!

Over de schrijver
Mijn naam is Melissa Kamstra en door handleeskunde te combineren met positieve psychologie heb ik al honderden mensen geholpen met hun persoonlijke ontwikkeling. Toch kan ik mij goed voorstellen dat handlezen tal van vragen oproept. Daarom deel ik op mijn nuchtere en enthousiaste wijze meer over dit boeiende onderwerp. Succes en groei heb je zelf in de hand. Benieuwd hoe? Laat je dan door middel van mijn artikelen, cursussen en boeken inspireren!
Reactie plaatsen