Wat je nagels over jou vertellen
25 mei 2018 
2 min. leestijd

Wat je nagels over jou vertellen

Met de zomer in aantocht worden nagels vaker gelakt dan in de winter. Uit onderzoek voor een drogisterijketen blijkt dat maar liefst 80 procent van de Nederlandse vrouwen in de zomer graag nagellak draagt. Transparant, roze en rode nagellak zijn favoriete kleuren, hoewel de Nederlandse vrouw gemiddeld 12 verschillende kleuren in huis heeft.

Antennes naar de buitenwereld

Waar je misschien niet snel aan denkt is dat jouw vingers je antennes naar de buitenwereld zijn. Jouw energie verlaat via je vingers je handen en gaat de wijde wereld in. En zo krijg je in feite energie ook weer terug. Je vingers zijn het filter voor wat je weggeeft en toelaat.

Nagellak op je vingers kun je daarom zien als een soort van maskertjes. Vind je het lastig om jezelf te laten zien? Dan zorgt nagellak voor een laagje zekerheid. Ook creëert het afstand tussen jou en de buitenwereld.


Van je nagels je gezondheid aflezen

Je nagels onthullen een hoop over jouw gezondheid. Zo kunnen broze nagels aangeven dat je een vitaminetekort hebt. Als er sprake is van bloedarmoede zullen je nagels bleek van kleur zijn. Witte vlekjes op je nagels daarentegen geven geen calciumtekort aan. Dat is een fabeltje. De vlekjes ontstaan doordat er lucht tussen de cellen in je nagel komen wanneer je je bijvoorbeeld gestoten hebt. Ze verdwijnen vanzelf weer door het groeien van de nagel. En gele nagels kunnen een schimmelinfectie aangeven, maar het kan ook betekenen dat je je nagellak te lang op je vingers laat zitten waardoor ze niet kunnen ‘ademen’.

Gemiddeld groeien je nagels 3,5 millimeter per maand. Geinig verschijnsel is dat de nagels van je dominante hand (de hand die je het meest gebruikt) sneller groeien.


Nagellak geïnspireerd op de elementen

Als je de vier elementen in gedachten houdt zijn er verschillende kleuren te bedenken die de eigenschappen symboliseren.

Aarde
Aarde symboliseert de vaste grond onder je voeten. Het element zorgt ervoor dat zaken geregeld worden. Een kleur als kobaltblauw straalt rust uit. Practice what you preach is niet voor niets het motto van element aarde. Ook een kleur als melkwit is passend omdat de kleur betrouwbaarheid symboliseert.

Lucht
Lucht staat voor de kracht van het denken. Het element wil graag weten, maar kiezen is lastig. Daarom past zilvergrijs goed bij element lucht. De lichtinval laat de nagellak telkens op een andere manier stralen waardoor kiezen voor een kleur niet nodig is.

Vuur
Vuur staat voor de kracht van inspiratie en levensvreugde. Roségoud en felrood passen hier goed bij. Lekker on fire. En nailart is ook passend vanwege de creatieve inslag van element vuur.

Water
Water symboliseert stroming. Als een typische go with the flow past het element zich gemakkelijk aan. Een blauwgroene kleur staat niet alleen voor de kleur van element water, ook symboliseert het de golven van de oceaan.


Hoe zit dat bij jou?

Ben jij iemand die vaak nagellak op heeft? Heb je een favoriete kleur? Of ben je iemand die eigenlijk nooit nagellak op heeft? Laat het mij weten. Ik ben heel benieuwd!

Over de schrijver
Mijn naam is Melissa Kamstra en door handleeskunde te combineren met positieve psychologie heb ik al honderden mensen geholpen met hun persoonlijke ontwikkeling. Toch kan ik mij goed voorstellen dat handlezen tal van vragen oproept. Daarom deel ik op mijn nuchtere en enthousiaste wijze meer over dit boeiende onderwerp. Succes en groei heb je zelf in de hand. Benieuwd hoe? Laat je dan door middel van mijn artikelen, cursussen en boeken inspireren!
Yo
Door

Yo

op 26 May 2018

Ik draag eigenlijk elke dag wel nagellak. De kleur wil soms zelfs dagelijks wisselen afhankelijk van mijn bui en soms omdat de kleur ‘niet past’ bij de rest van mijn outfit. Kleuren als groen blauw of zwart zal ik niet zo snel drager Sommige kleuren kunnen altijd tijd, zeg maar de nude/rosénude. Maar rood ontbreekt zeker niet. X Yo

dehandcoach
Door

dehandcoach

op 29 May 2018

Hoi Yo, wat leuk om te horen dat je elke dag nagellak draagt en die ook nog matcht bij jouw outfit. Ook grappig dat rood niet ontbreekt, die kleur is zo verschrikkelijk populair! Hoe zou het voelen voor jou om eens een keer geen nagellak te dragen?

Reactie plaatsen