Tekens zijn overal
30 juni 2020 
6 min. leestijd

Tekens zijn overal

Tekens zijn overal Het is de titel van het boek dat ik opgestuurd kreeg van uitgeverij Spectrum. Ik kreeg de vraag of het boek misschien iets voor mij zou zijn. Alleen al deze simpele uitnodiging zag ik als een teken.

Toevallig heb ik mij de afgelopen tijd flink verdiept in de verborgen wereld van getallen. Ik was namelijk bezig met de lancering van mijn nieuwe online cursus numerologie. Numerologie is een berekeningsmethode die uitgaat van de betekenis van getallen. Elk getal heeft een eigen unieke trilling en biedt inzicht in jouw levensdoel, lotsbestemming en levensweg.

Engelengetallen

Echter wordt numerologie nog wel eens vergeleken met engelengetallen. Engelengetallen zijn dubbele cijfers, of een reeks aan dezelfde cijfers, waarmee het Universum een boodschap wil overbrengen.

Net op het moment dat ik bezig ben met een hoofdstuk hierover, komt de mail van de uitgeverij in mijn mailbox tevoorschijn. Het was daarom direct raak!

In het boek vertelt medium Laura Lynne Jackson over haar ervaringen met de Overkant. Talloze verhalen komen aan bod hoe geliefden die van ons zijn heen gegaan in het hiernamaals nog met ons communiceren. Dit kan bijvoorbeeld door middel van kleuren, veren, wolken, dieren en ook cijfers. Over cijferreeksen schrijft ze: “Opeenvolgende cijfers, geboortedata, adressen, telefoonnummers, cijfers die opgeteld een bijzondere betekenis hebben – dit alles kan worden beschouwd als pogingen van de Overkant om onze aandacht te trekken.”

Iets waar ik mij zelf helemaal in kan vinden. Voor mij zijn engelengetallen een signaal van een geliefde om te laten weten dat hij of zij over jou waakt. Een ander medium Doreen Virtue wijdt hier zelfs betekenissen aan. Volgens haar staan bepaalde cijfers voor specifieke boodschappen. Echter kan ik mij daar iets minder in vinden. Je ziet immers vaker overdag, dan ’s nachts bepaalde cijfers.

Maar terug naar Laura Lynne Jackson. In haar boek komt heel helder en krachtig naar voren dat je bij vertrouwen en overgave boodschappen kunt ontvangen van het Universum. Het is niet alleen belangrijk open te staan voor een signaal, maar om er ook naar te luisteren. Pas dan krijgt een boodschap daadwerkelijk betekenis.

Nu zullen er vast talloze sceptici zijn die beweren dat het onmogelijk is, of simpelweg louter toeval. Als je gebrand bent op het zien van bijvoorbeeld een gele tulp, dan zal je een gele tulp sneller waarnemen dan anders. Nu is dit zeker zo, maar uit eigen ervaring kan ik zeggen dat boodschappen vanuit de Overkant wel degelijk mogelijk zijn.

Oorontsteking als teken

Vier jaar geleden bleek mijn moeder ernstig ziek. Ze had uitgezaaide slokdarmkanker en was opgegeven. Er restte ons nog slechts enkele weken met elkaar. Mijn moeder had enorme moeite met het leven loslaten. Ze vond het vreselijk mij en mijn broertje alleen achter te laten. “Wie moet er dan voor jullie zorgen?” Daarnaast was ze zelf ontzettend bang voor de dood. De dood werd een gesprek wat vermeden werd. We hadden het in die laatste weken meer over de koetjes en de kalfjes.

Toch was er één moment waarin de dood wel besproken werd. Mijn broertje had het over een teken. Hij wilde dat mijn moeder een signaal gaf dat ze er nog steeds was, ook al was ze niet meer fysiek op aarde. Het ging eerst over het luchtige kloppen op de deur of tikken tegen het raam. Maar we vreesden dat we dan nooit meer zouden durven slapen.

Dus mijn broertje kwam met een ander idee. Toen hij jong was heeft hij last gehad met zijn gehoor en moest zelfs twee keer geopereerd worden. Zijn oren zijn nog steeds een zwak orgaan, maar het was inmiddels al ruim 10 jaar geleden dat hij voor het laatst een oorontsteking had gehad. Hij herinnerde zich de ooroperaties als een speciaal uitje van hem en mijn moeder. Dat was echt iets van hen samen. Dus het ultieme teken was volgens hem een oorontsteking. Ondanks mijn hang naar spiritualisme vond ik dit maar een gek idee, dus ik ging er niet in mee.

Mijn moeder overleed in april 2016. Enkele maanden later werd mijn broertje in augustus jarig. Het teken van mijn moeder was nog niet gegeven. Tot 3 dagen na zijn verjaardag. Hij kreeg last van zijn oor. Meerdere kuren met oordruppels hadden geen effect. Begin 2017 werd het alsmaar erger en moest hij naar het ziekenhuis. Om een lang verhaal kort te maken heeft mijn broertje een jaar lang met diverse oorontstekingen rondgelopen en pas na een ooroperatie waren de problemen verholpen.

Het enige wat we hier nu nog over kunnen zeggen tegen elkaar is: “als mama iets doet, dan doet ze het ook goed, dus geen wonder dat je er een jaar lang mee hebt rondgelopen en uiteindelijk onder het mes moest.”

Anderen die voor de Overkant communiceren

Ondanks dat ik geen teken met mijn moeder heb afgesproken, ben ik ervan overtuigd dat ze op haar manier met mij communiceert. In het eerste jaar dat mijn moeder overleed heb ik op tal van manieren mijn moeder betrokken bij de dingen die ik deed. Zo heb ik mijn bedrijf bij de Kamer van Koophandel ingeschreven op haar geboortedag en ben ik voor haar gaan zwemmen door de Amsterdamse grachten. Ook wilde ik een ankerpuntje in het dagelijks leven. Iets waar ik op terug kan vallen als het ik even moeilijk heb. Ik besloot een tatoeage te nemen.

Al snel wist ik dat het een combinatie moest zijn tussen een infintity teken en een hart. Mijn moeder is oneindig ver weg, maar voor altijd in mijn hart.

De Handcoach_tatoo

Een teken op mijn verjaardag

3 weken na het zetten van de tatoeage was ik jarig en met een vriendin uit eten. Misschien herken je dat wel als je iemand bent verloren. Het is niet dat het niet leuk of gezellig is, maar toch heb je het gevoel dat er iets mist. Dus toen mijn vriendin op een gegeven moment even naar het toilet ging verloor ik mezelf in gedachten. Uit het niets begon een dame aan het tafeltje naast mij te vragen naar mijn tatoeage. Het is niet zo dat mijn vriendin en ik in de tijd ervoor over mijn tatoeage hadden gesproken, dus ik vond het sowieso al bijzonder dat deze dame er naar vroeg. Maar daar bleef het niet bij. Ze vond het zo’n mooi symbool en wilde graag weten waar het voor stond. Dus ik legde haar de betekenis hiervan uit. Ze zei dat dit het mooiste was dat ze ooit had gehoord en toen moesten we allebei even heel hard slikken. Op dat moment kwam mijn vriendin terug en ik vertelde haar wat er was voorgevallen. Ook zij vond het een bizar toeval en kreeg er kippenvel van. Tot op de dag van vandaag heeft niemand er ooit meer naar gevraagd, behalve toen op mijn verjaardag.

Door tekens te zien blijft iemand in leven

Sinds deze gebeurtenissen geloof ik niet meer in toeval en weet ik zeker dat er iets is. Wat dat iets is, daar heb ik geen idee van. En dat maakt mij om heel eerlijk te zijn ook niet uit. Ik vind het troostend, en tegelijkertijd steunend, dat mijn moeder op haar manier met mij en mijn broertje communiceert. Als we in gesprek zijn en we zien een dubbel getal op de klok dan benoemen we altijd even mijn moeder. Zo maakt ze zelfs vier jaar na haar overlijden nog steeds onderdeel uit van ons dagelijks leven. Fysiek is ze niet meer aanwezig, maar toch is ze er op haar manier nog een beetje bij.

Praktische tips voor het herkennen van tekens

Als jij ook zou willen openstaan voor tekens van de Overkant, dan heeft Laura Lynn Jackson enkele praktische tips. Zo is het bekijken van kunst volgens haar een manier om je energie te verhogen. Door helemaal op te gaan in kleuren of melodieën ga je voorbij je gedachten en sta je open voor het onbekende. Ook is dankbaarheid een belangrijk gegeven. Als je dankbaar kunt zijn voor dat wat er wel is, verschuif je jouw aandacht van het negatieve naar het positieve. Hierdoor verlicht je niet alleen je verdriet, maar stel je de Overkant ook in staat met jou te communiceren. Ook mediteren draagt bij. Door je brein als het ware het zwijgen op te leggen, en in het hier-en-nu te leven, ben je beter in staat signalen op te pikken.

Inspirerend citaat

In het boek zijn meerdere citaten geschreven, maar deze wil ik je niet onthouden. Ik kreeg er tranen van in mijn ogen, omdat het iets heel puurs, en tegelijkertijd heel krachtig is. Sowieso is Tekens zijn overal een boek waarbij je een zakdoekje in de hand mag houden. Meerdere malen was ik ontroerd door de ervaringen en verhalen van anderen. En tegelijkertijd heeft het boek ook iets opbeurends en hoopgevends. Zelfs in je donkerste dagen mag je erop vertrouwen dat een heel team van lichtwerkers voor jou klaar staat om jouw levenspad te verlichten.

‘Wie is er in je leven zo dienstbaar geweest… wie heeft je geholpen om te houden van het goede dat binnenin je groeit? Laten we even tien seconden nemen om aan die mensen te denken die van ons hebben gehouden en het beste voor ons wilden – de mensen die ons hebben aangemoedigd om te worden wie we zijn… Waar ze ook zijn – hier of in de hemel – stel je eens voor hoe blij die mensen nu moeten zijn omdat ze weten dat je net aan hun hebt gedacht.’ – Fred Rogers

Hoe zit dat bij jou?

Geloof jij in tekens van het Universum of de Overkant? Heb jij zelf een bijzonder verhaal meegemaakt? Of heb je er juist helemaal niets mee? Laat het mij vooral weten in een reactie. Ik ben enorm benieuwd!

Over de schrijver
Mijn naam is Melissa Kamstra en door handleeskunde te combineren met positieve psychologie heb ik al honderden mensen geholpen met hun persoonlijke ontwikkeling. Toch kan ik mij goed voorstellen dat handlezen tal van vragen oproept. Daarom deel ik op mijn nuchtere en enthousiaste wijze meer over dit boeiende onderwerp. Succes en groei heb je zelf in de hand. Benieuwd hoe? Laat je dan door middel van mijn artikelen, cursussen en boeken inspireren!
Astrid
Door

Astrid

op 11 Nov 2020

Hoi, ik mis hem, mijn vader 5 jaar geleden overleden, mijn schat. Ik weet dat hij bij mij is, door een koude bries, geluidjes, maar nooit in mijn dromen. Ik heb ook een medium mee gemaakt, mijn pap was er, maar heel subtiel, hij schoof een vrouw naar voren, ik denk dat hij mijn moeder bedoelde, die nog wel bij ons is. Op laatst zwaaide hij ( zoals hij altijd deed ) Marian de medium deed dit, met het gezichts uitdrukking van mijn vader, heel bijzonder, ik wil nog heel graag met Marian zitten, het was 3 jaar terug, ze zei, te kort na zijn overlijden. Nu horen we af en toe een brandalarm afgaan, batterij is niet op, het was nu een poos geleden, en gisteren zei mijn man dat het alarm ging, en daarna niks meer, zal dit ook een teken kunnen zijn. Ik missen blijft heel sterk, ik verlang gewoon naar meerdere tekens, maar het was een rustige vader, ook erg op zichzelf, net als ik zelf ben. Ik wil het boek zeker gaan lezen, lijkt me zo boeiend. Lieve groet, Astrid

dehandcoach
Door

dehandcoach

op 12 Nov 2020

Hai Astrid, ik herken het gemis. De stilte die iemand achterlaat is met geen pen te beschrijven. In het boek wordt er geschreven over een teken dat jullie kunnen afspreken. Wat is echt iets van jou en je vader? En vraag hem dan daar een teken van te geven. Stel dat jullie hielden van het kijken van natuurdocumentaires en onder de indruk waren van herten, dan zou het hert een teken kunnen zijn. Zie dit dan wel in de breedste zin van het woord. Het hoeft niet zo te zijn dat je oog in oog komt te staan met een hert. Een afbeelding kan ook. Sowieso wens ik je veel sterkte. Liefs!

Indra
Door

Indra

op 21 Aug 2022

Hai... ik ben Indra, mijn vriend is 7 maart 2022 overleden, en had van tevoren allemaal tekens dat het niet goed ging met hem. Nu zie ik sinds 2 maanden constant mijn geboortedatum, recent nog op een gele sportwagen. Zegt hij misschien iets tegen mij?

Melissa Kamstra
Door

Melissa Kamstra

op 22 Aug 2022

Hi Indra, gecondoleerd met het verlies. Rouw is echt rauw weet ik uit ervaring en iedereen beleeft dit anders. Ik zie dubbele getallen of bijzondere getallen zoals jij nu meemaakt, als een 'kattebelletje' vanuit de andere wereld. De overleden persoon denkt aan je. En anders is het in ieder geval een mooi teken dat je nog aan de ander denkt. Missen is namelijk ook een soort van houden van. Je kunt namelijk niets missen als je er niet eerst enorm aan gehecht bent geweest. Dus wat je vriend exact wilt communiceren weet ik niet, echter geloof ik wel dat hij wil laten er nog te zijn. Aan jou om dat te voelen én te koesteren. Veel sterkte gewenst en gun jezelf de tijd, ruimte en aandacht die je nodig hebt. Liefs!

Reactie plaatsen