Maanwater
15 augustus 2019 
in Maan
1 min. leestijd

Maanwater

Sinds een paar maanden ben ik fan van maanwater. Maanwater is in feite opgeladen water tijdens vollemaan. Doordat vollemaan de meest krachtige maanfase is, wordt deze energie door het water geabsorbeerd.

Invloed van de maan

Ok, ik geef toe dat klinkt misschien een beetje zweverig. Toch worden al eeuwenlang speciale krachten aan de maan toegeschreven. Zo hebben wetenschappers aangetoond dat mensen die maangevoelig zijn in deze periode nauwelijks kunnen slapen, intens dromen of zelfs gaan slaapwandelen. Zelfs de statistieken laten zien dat er in deze periode meer geweldsdelicten worden gepleegd en ziekenhuisbezoeken toenemen. De krachtige energie van de maan is dus in van alles voelbaar. 

Als je beseft dat wij als mens voor minstens 60% uit water bestaan, is het in mijn ogen vrij logisch dat de maan ook ons ritme beïnvloed.

Energie tijdens vollemaan

Vollemaan is de maanfase waarin de maan op haar hoogtepunt is aanbeland. De maan is in haar volle glorie te aanschouwen. Een fonkelend helder licht dat kracht uitstraalt. Dat maakt het een ideaal moment om water deze krachtige energie op te laten nemen.

Maanwater maken

Voor het maken van maanwater heb je niet veel meer nodig dan water en een glazen fles. Plastic kan de kwaliteit van het water beïnvloeden, dus dit wordt afgeraden. Vervolgens plaats je de fles buiten in het vollemaanlicht en haal je de fles naar binnen vóór zonsopgang.

Voordat ik de fles sluit spreek ik altijd een intentie in het water uit. Ik houd hierbij rekening met de genomen voornemens tijdens nieuwemaan en/of de eigenschappen van het dierenriemteken waar de maan tijdens vollemaan in staat. Of de krachten nou aan het maanwater zijn toe te schrijven of niet, ik vind het hoe dan ook fijn om bij elke slok die ik van het maanwater neem herinnerd te worden aan mijn uitgesproken intentie.

Wil je hier ook mee aan de slag? Lees dan in mijn E-book meer over het maken van maanwater. Aangezien ik al meerdere moeders (en ook vaders) heb gehoord over de positieve uitkomst bij kinderen is het maken van maanwater in feite een fijn ritueel voor het hele gezin!

Gebruik van maanwater

Maanwater heeft diverse magische doeleinden. Natuurlijk kun je het zelf drinken en direct de magische krachten van het water ervaren. Maar je kunt het maanwater ook gebruiken om je kristallen mee te reinigen, je bloemen en planten water te geven of om ermee te koken.

Aan de slag

Ik ben heel benieuwd of jij al maanwater hebt gemaakt of het van plan bent te gaan doen. En ook zeker wat het jou oplevert. Laat het me weten in een reactie!

Over de schrijver
Mijn naam is Melissa Kamstra en door handleeskunde te combineren met positieve psychologie heb ik al honderden mensen geholpen met hun persoonlijke ontwikkeling. Toch kan ik mij goed voorstellen dat handlezen tal van vragen oproept. Daarom deel ik op mijn nuchtere en enthousiaste wijze meer over dit boeiende onderwerp. Succes en groei heb je zelf in de hand. Benieuwd hoe? Laat je dan door middel van mijn artikelen, cursussen en boeken inspireren!
Birgit
Door

Birgit

op 13 Nov 2019

Gisteren de eerst keer volle maan water gemaakt. Nu blijkt dat het redelijk geel is geworden! Een idee hoe dit komt?

dehandcoach
Door

dehandcoach

op 14 Nov 2019

Is je water geel? Nu zie ik je water natuurlijk niet, maar dit lijkt mij echt niet de bedoeling hoor. Je water behoort geen kleur te krijgen. Heb je wel een glazen fles gebruikt?

Willem Bobbink
Door

Willem Bobbink

op 04 Aug 2020

Ik maak aqua-vitalizers, die allemaal eerst een vollemaan behandeling krijgen. Kan wel foto sturen

dehandcoach
Door

dehandcoach

op 04 Aug 2020

Klinkt interessant Willem! Vollemaan is heel krachtig.

demi
Door

demi

op 08 Nov 2020

heey! ik ga binnekort sinterklaas vieren en wilde voor een vriendin maanwater maken als cadeautje. nu is mijn vraag of ik dat wel kan maken voor een ander? (het lijkt me best persoonlijk dus daarom wil ik zeker weten dat het wel kan).

dehandcoach
Door

dehandcoach

op 09 Nov 2020

Hai Demi, er wordt ook maanwater verkocht in winkels dus je kunt het zeker voor een ander maken. Echter vind ik een intentie inspreken wel iets persoonlijker. Maar waarom geef je haar niet een mooie glazen fles cadeau waarmee ze maanwater in de toekomst kan maken?

Reactie plaatsen