Kun je met handlezen de toekomst voorspellen?
07 november 2017 
3 min. leestijd

Kun je met handlezen de toekomst voorspellen?

“Kun je vertellen wanneer ik de ware tegenkom?” “Oh dan ga jij me zeker vertellen wanneer ik doodga.” “Wanneer krijg ik kinderen en hoeveel?” Zomaar een greep uit de verschillende vragen die ik krijg als ik vertel dat ik handlezeres ben.

Toekomstvoorspelling

Handlezen wordt vandaag de dag nog vaak geassocieerd met het voorspellen van de toekomst. Het beeld van de zigeunervrouw met haar glazen bol is iets wat bij veel mensen opkomt als het wordt handlezen valt. Ik begrijp de verwarring. Wat vele niet weten is dat er een verschil is tussen het handlezen door handleeskundigen en (voornamelijk) zigeuners. En juist daar ligt het grootste verschil als het gaat om toekomstvoorspelling.

Chirologie & chiromantie

Handleeskunde is een esotorische wetenschap die op ervaringen, feiten en conclusies is gebaseerd en wordt gecombineerd met psychologisch inzicht en mensenkennis. De wetenschap wordt chirologie genoemd en is afgeleid van het Griekse cheir voor “hand” en logia “de studie van”. Voor het ontstaan van handleeskunde moeten we zo’n vijfduizend jaar terug in de tijd. De eerste handlezers bevonden zich in India en via de handelsroutes kwam het handlezen naar het Westen. Daar namen de Grieken en vervolgens de Romeinen de kunst over. Het schijnt dat belangrijke historische figuren als Aristoteles, Plato en zelfs Alexander de Grote en Julius Caesar de kunst van het handlezen beheersten. Het was in die tijd heel normaal om je handen te laten lezen bij het nemen van grote beslissingen. Echter werd het handlezen in de 15e eeuw door de kerk verboden en werd het als hekserij bestempeld. Lange tijd moesten geleerden de wetenschap in het geheim beoefenen.

Ondertussen werd door de zigeuners een variant ontwikkeld genaamd chiromantie. Het woord chiromantie is afgeleid van het Griekse cheir “hand” en manteia “het voorspellen”. Bij chiromantie worden enkel de lijnen van de linkerhand gelezen met als doel de toekomst te voorspellen. Deze ‘wijsheid’ mag alleen worden overgedragen van moeder op dochter en mag niet op schrift worden vastgelegd.

Ik laat het aan jou of je door middel van chiromantie de toekomst kunt voorspellen. Soms hoor ik bijzondere verhalen, maar over het algemeen heb ik toch het idee dat de Wet van de Aantrekkingskracht een rol speelt. Met een voorspelling wordt er als het ware een zaadje in je geplant, en wat je aandacht geeft groeit. Dus de vraag is dan ook: is de voorspelling uitgekomen omdat het voorspelt is, of is de voorspelling uitgekomen omdat je daar naar bent gaan leven?

Carl Gustav Jung

Overigens was het Carl Gustav Jung die in de 20e eeuw het handlezen (weer) aanzien heeft gegeven. De bekende Zwitserse psychiater en psycholoog gaat ervan uit dat handen die je primair gebruikt voor het omgaan met de wereld een rechtstreekse uiting van de activiteit van je hersenen zijn. Over handlezen schreef hij: “De handen, waarvan de vorm en het functioneren zo innig zijn verweven met de psyche, kunnen op sprekende en dus verstaanbare wijze uitging geven aan de psychologische eigenheid, d.w.z. het menselijk karakter”.

Handanalyse

Een handanalyse kun je het beste vergelijken met een karakteranalyse. Door o.a. de lijnen, de huidpatronen en de stand van je vingers te analyseren kom je erachter wat jouw kwaliteiten zijn, voor welke valkuilen je moet oppassen en met welke uitdagingen het tijd wordt aan de slag te gaan. Het geeft je inzicht in jezelf en het kan antwoord geven op bepaalde vraagstukken die op dit moment een rol spelen.

Neem je toekomst in eigen hand

Het mooie van je handen is dat ze kunnen veranderen. Hoewel de primaire lijnen van je handen vast staan kunnen ze wel verbindingen met elkaar maken op belangrijke gebeurtenissen. Zowel positieve als negatieve gebeurtenissen die een indruk op jouw leven hebben achter gelaten zijn te zien. Dus met andere woorden: als jij een verandering doorvoert in jouw leven laten je handen dat zien. Handlezen zoals ik het als handleeskundige beoefen is dus geen toekomstvoorspelling. Een handanalyse maakt je bewust van wie je in wezen bent en geeft je inzicht hoe je jouw toekomst in eigen hand kunt nemen. En daar heb je naar mijn idee veel meer aan dan het laten voorspellen van je toekomst. Gelukkig zijn velen het met mij eens gezien de vele 5-sterren reviews op Google!

Nieuwsgierig naar meer informatie?

Wil je meer weten welke inzichten de oeroude wijsheden van het handleeskunde kunnen opleveren? Bestel dan mijn boek 'Je hebt het zelf in de hand' op Bol.com. Of volg mij op Instagram. Abonneren op mijn Youtubekanaal kan natuurlijk ook!

Over de schrijver
Mijn naam is Melissa Kamstra en door handleeskunde te combineren met positieve psychologie heb ik al honderden mensen geholpen met hun persoonlijke ontwikkeling. Toch kan ik mij goed voorstellen dat handlezen tal van vragen oproept. Daarom deel ik op mijn nuchtere en enthousiaste wijze meer over dit boeiende onderwerp. Succes en groei heb je zelf in de hand. Benieuwd hoe? Laat je dan door middel van mijn artikelen, cursussen en boeken inspireren!
Stralen, Hans Van
Door

Stralen, Hans Van

op 15 Dec 2019

Ik heb nooit bij Aristoteles of Plato iets over handleeskunst gelezen. Kunt u me verder helpen? Mvg

dehandcoach
Door

dehandcoach

op 16 Dec 2019

Beste Hans, wat bedoel je precies met je vraag? Want zover bekend maakten zij gebruik van spirituele wijsheden, waaronder handleeskunde en astrologie.

Reactie plaatsen