Ervaringen uit eerste hand: Bianca
04 augustus 2021 
4 min. leestijd

Ervaringen uit eerste hand: Bianca

Bianca heeft een beroep wat anderen niet snel zullen verwachten. Toch laat ze zichzelf hier niet door afschrikken. Sterker nog! Ze heeft de ambitie om hierin de absolute top te behalen. Dankzij de handanalyse is ze zich bewust geworden van de kwaliteiten die deze ambitie ten goede komen. De kracht die dit geeft helpt Bianca om in de toekomst vast en zeker haar doel te verwezenlijken.     

De handen van BiancaJe hebt het zelf in de hand

De titel van mijn boek is ‘Je hebt het zelf in de hand’. Een titel die het volgende oproept bij Bianca. "Je hebt het zelf in de hand zegt voor mij dat je gewoon je eigen leven moet leiden. Je bent wie je bent en sta daar ook voor. Iets wat misschien soms best lastig is, maar deze one-liner roept dat besef wel op. Haal eruit wat erin zit bij jezelf.”

En precies dat is waar handleeskunde je ook bewust van maakt. Door de kenmerken van je handpalmen en vingers onder de loep te nemen, leer je niet alleen jezelf beter kennen maar kom je er ook achter hoe je die eigenschappen vervolgens beter benut. Het maakt je krachtiger om keuzes te maken die écht bij je passen. Iets wat Bianca gedurende de handanalyse aan levende lijve ondervindt. 

Boekenruggetje rechterhand BiancaTalent in kennisoverdracht

In haar rechterhand heeft Bianca een zogenaamd boekenruggetje staan. Iets wat staat voor het vinden van de juiste tone of voice. Daarbij laten andere kenmerken in Bianca haar rechterhand een talent voor kennisoverdracht zien. Iets wat Bianca herkent.“Ik ben iemand die makkelijk kennis overdraagt. Hierbij kan ik goed uit mijn woorden komen en zaken goed verwoorden zodat anderen dit begrijpen. Ik merk alleen wel dat ik soms te snel schakel voor mensen.”

Krans op ringvinger rechterhand Bianca

Van zwakte naar kracht

Dat laatste is precies waar Bianca haar kracht én tegelijkertijd haar zwakte schuilt. Op de ringvinger van haar rechterhand staat het huidpatroon van een krans. Dit zorgt ervoor dat in Bianca haar ogen al snel efficiëntie te behalen is. Veranderingen zullen haar vast niet vreemd zijn. Voor haar is 1+1 al snel 3, in plaats van 2. Dit is enerzijds een kwaliteit, maar anderzijds ook een valkuil. Soms gaat ze, zoals ze zelf al aangeeft, te snel voor anderen. Zeker als deze personen een ander huidpatroon op hun vingertop zullen hebben staan. Daarom is het verstandig om soms een stapje terug te doen. Zo kan Bianca de vooruitgang boeken die ze voor zich ziet. Als ze hierbij ook nog eens gebruik maakt van de bemiddelende kwaliteiten die het huidpatroon op haar rechterwijsvinger laten zien, heeft ze écht goud in handen. “In mijn werk komt dit enorm terug. Ik neem mensen mee in nieuwe situaties. Hierin moet ik alles ook eerst kritisch beoordelen en dan pas mijn eigen mening vormen."

Bewustwording en groei 

Pas nu ontdek ik dat Bianca accountant van beroep is. Eerlijk? Dat had ik in eerste instantie niet verwacht, maar nu ik dit weet snap ik waarom ze steengoed in haar werk zal zijn. Bovenstaande kwaliteiten zorgen ervoor dat ze het beroep menselijker maakt. “Veel mensen verwachten dit beroep ook niet bij een vrouw. Soms zijn er in het begin ook nog wel wat bedenkingen. Men ziet dit werk toch sneller door een man uitgevoerd worden. Maar nu je het zo schetst, die kwaliteiten zorgen ervoor dat ik goed mijn vrouwtje sta. Het zorgt er ook voor dat ik de klanten goed mee kan krijgen. Op een heel natuurlijke manier krijg ik bijna altijd wel voor elkaar wat ik voor ogen zie.” Bianca geeft aan de ambitie te hebben om partner te willen worden. Iets wat ik haar direct zie doen. Volgens mij beseft ze half niet hoeveel ze voor elkaar krijgt om het werk als accountant op haar unieke wijze uit te voeren.

Lus van perfectionisme linkerhand Bianca

Wijze les 

In Bianca haar linkerhand is een grote lus van perfectionisme te vinden. Iets wat ervoor zorgt dat ze (zoals ze zelf zegt) veeleisend is in de dingen die ze doet. Ze zou wel meer een zogenaamde ‘fuck-it mentaliteit’ willen hebben. Wat haar zal helpen is het maken van een successenbord. Dit helpt om in te zien welke kwaliteiten ervoor zorgen dat ze bepaalde prestaties behaald. “Ik krijg wel complimenten, maar ik vind eigenlijk dat die voor mijn team bedoeld zijn.” Ongetwijfeld zorgt het team zeker voor de behaalde resultaten, maar het is Bianca die haar team moet aansturen. En zo te horen doet ze dat niet onverdienstelijk. “Ik wuif al snel de complimenten weg, maar snap nu dat ik meer mag gaan staan voor wat ik waard ben. Ik mag het leven wat meer zelf in de hand nemen!”

Een vingervlugge samenvatting 

“Ik vind het bijzonder dat al die kwaliteiten zo in mijn handen staan. Je verwacht dat niet. Ik zie wel wat lijnen in mijn handen, maar dat er zoveel kennis uit te halen is had ik van te voren niet kunnen bedenken. Het geeft een stuk bewustwording. Dit is wie ik ben en ik mag ook meer van mijn krachten uitgaan. Het geeft ook positieve energie en vertrouwen. Wat ik vooral interessant vond om te horen zijn mijn bemiddelende kwaliteiten en mijn talent voor kennisoverdracht. Van de andere kwaliteiten was ik mij wel al bewust, maar van deze mág ik mij echt meer bewust worden. Ik zie nu in dat ik hierdoor nog meer in kracht kom te staan.”   

Ga zelf op onderzoek  

Wil jij ook ontdekken waar jouw sterkten en zwakten liggen? En ben je benieuwd waar op dit moment je grootste groei ligt?  Lees dan mijn boek ‘Je hebt het zelf in de hand’ en ga op zelfonderzoek. Je bestelt mijn boek vingervlug op Bol.com 

Over de schrijver
Mijn naam is Melissa Kamstra en door handleeskunde te combineren met positieve psychologie heb ik al honderden mensen geholpen met hun persoonlijke ontwikkeling. Toch kan ik mij goed voorstellen dat handlezen tal van vragen oproept. Daarom deel ik op mijn nuchtere en enthousiaste wijze meer over dit boeiende onderwerp. Succes en groei heb je zelf in de hand. Benieuwd hoe? Laat je dan door middel van mijn artikelen, cursussen en boeken inspireren!
Reactie plaatsen