Ervaringen uit eerste hand: Amber
05 april 2023 
4 min. leestijd

Ervaringen uit eerste hand: Amber

Amber heeft in 2020 al eens handafdrukken gemaakt. In vergelijking met de handafdrukken anno 2023 is er het een en ander veranderd. Dit gegeven maakt de ontwikkelingen die Amber heeft doorgemaakt de afgelopen jaren zeer inzichtelijk. En dat niet alleen. Dankzij de handanalyse is Amber zich bewust geworden dat ze het echt in zich heeft om haar stem en kracht te laten horen.   

De handen van Amber

Verandering in de handen als bevestiging van de juiste keuzes

Wat opvalt in de handafdrukken van Amber uit 2020 en nu (2023) is de hoeveelheid van lijnen. De rechterhand oogt veel rustiger doordat er minder lijnen zichtbaar zijn. Dit geeft voor Amber persoonlijk aan dat er de afgelopen jaren meer rust is gevonden. Tegelijkertijd geeft het ook de kracht van handleeskunde weer. De groei die Amber heeft doorgemaakt is dankzij de handafdrukken duidelijk zichtbaar. Een mooi besef dat Amber extra bevestiging geeft van de stappen die ze de afgelopen jaren heeft genomen. “Ik heb hard aan mezelf gewerkt. Iets wat niet altijd even makkelijk was. Toch ben ik blij dat ik deze stappen heb genomen. Om dit terug te zien in mijn handen geeft een extra bevestiging van de juiste keuzes die ik heb gemaakt.”

Veranderingen in de handen van amber 2020 vs 2023


Van afwachtende valkuil naar verbindende kracht

Als Amber zichzelf in één woord zou moeten omschrijven, dan zou dat woord afwachtend zijn. “Ik heb dat altijd als iets negatiefs van mezelf gezien, maar ik weet nu dat het ook iets positiefs kan zijn. Ik overzie liever eerst situaties, dan dat ik mij erin ga mengen. Voor mij is het belangrijk dat mensen openstaan voor mijn opvattingen en ideeën. Vandaar mijn afwachtende houding. In het verleden heb ik dit ook wel verlegenheid genoemd of als introvert bestempeld.” De afwachtende houding van Amber komt voort uit haar dubbele lus op haar linker wijsvinger. Een kenmerk dat aangeeft dat hoor en wederhoor belangrijk is. De behoeften om gehoor te geven aan zowel de eigen belangen, als die van een ander is groot. Persoonlijk zou ik deze eigenschap niet als afwachtend bestempelen, maar als verbindend. Om de ander niet te verliezen is er tijd en ruimte nodig om elkaar tegemoet te komen. Sowieso zag Amber haar afwachtende houding al niet als iets verkeerds, maar dankzij de handanalyse is ze zich nog bewuster geworden van de kracht die hierin schuilt. Amber_dubbele lus wijsvinger


Stoppen met vergelijken als stap naar succes

Er is een hoge mate van betrokkenheid door de lus van verantwoordelijkheid. Amber zal altijd net even een stapje extra zetten, waardoor ze geneigd is (te) veel hooi op haar vork te nemen. Iets wat ook in haar nadeel kan werken: “ik ben mij er bewust van dat mijn 100% inzet niet iemand anders zijn of haar 100% is. Maar dat is wel echt een proces van een paar jaar geweest voordat ik dat doorhad. Ik besef mij dat dit iets is waar ik aan zal moeten blijven werken, maar het zit mij niet meer in de weg. Ik ben gestopt de dingen die ik doe te vergelijken met anderen en luister nu meer naar mijn grenzen.”

Amber_lus van verantwoordelijkheid


De vorm van communicatie als basis voor groei

Doordat er zogenaamde ulnalussen op Amber haar pinken zichtbaar zijn zal ze zich niet altijd openlijk uitspreken. Deze lussen zorgen er namelijk voor dat harmonie in de communicatie een belangrijk gegeven is. En dan zorgt de dubbele lus op haar linker wijsvinger voor een extra uitdaging. Amber is namelijk bang de verbinding te verliezen. Om toch voor haar wensen en behoeften op te komen is het raadzaam alert te zijn op de vorm van haar boodschap. Een training geweldloze communicatie kan hierbij helpen. “Wat een fijne tip. Ik vind van mezelf dat ik regelmatig goede ideeën heb, maar ben afwachtend om deze te delen. Nu begrijp ik dat ik hierdoor eigenlijk mezelf in de weg zit en mijn krachten onderschat.”

Amber_ulnalus op pink


Een vingervlugge samenvatting

De handanalyse heeft Amber een aantal mooie inzichten opgeleverd: “het is mij veel duidelijker geworden. Er zitten meer krachten in mij die naar buiten willen en waar ik ook echt iets mee kan doen. Mijn verantwoordelijkheid naar zowel anderen als mezelf en ook vooral naar wat ik doe, ligt heel hoog. Dat is een kracht, zolang ik maar oppas dat het mezelf niet in de weg zit. Maar vooral weet ik nu dat ik mezelf mag laten horen. Heel fijn om dit bevestigd te zien. Het geeft veel vertrouwen. In mezelf, maar ook in wat ik te bieden heb.”

Je hebt het zelf in de hand

Benieuwd welke krachten in jouw handen te vinden zijn en waar jouw valkuilen zich bevinden? Neem jezelf dan via mijn boek 'Je hebt het zelf in de hand' onder de loep. Door de kenmerken van je handpalmen en vingers te analyseren zal je in staat zijn een SWOT-analyse op jezelf los te laten. Hierdoor leer je niet alleen jezelf beter kennen, maar krijg je ook inzicht hoe je die eigenschappen beter benut. Je kunt mijn boek vingervlug op Bol.com bestellen.

Over de schrijver
Mijn naam is Melissa Kamstra en door handleeskunde te combineren met positieve psychologie heb ik al honderden mensen geholpen met hun persoonlijke ontwikkeling. Toch kan ik mij goed voorstellen dat handlezen tal van vragen oproept. Daarom deel ik op mijn nuchtere en enthousiaste wijze meer over dit boeiende onderwerp. Succes en groei heb je zelf in de hand. Benieuwd hoe? Laat je dan door middel van mijn artikelen, cursussen en boeken inspireren!
Reactie plaatsen