De maanfase tijdens jouw geboorte
12 september 2021 
in Maan
6 min. leestijd

De maanfase tijdens jouw geboorte

De maanfase waarin je bent geboren kan effect hebben op je karakter, je interesses en zelfs je lot. Het leren kennen van je maanpersoonlijkheid kan je dus inzicht geven in je kenmerkende eigenschappen. Deze kennis kan je helpen je positieve eigenschappen te versterken en in volle vertrouwen de zwakke punten die jou niet dienen los te laten. Ontdek hoe jij net als de maan in je volste licht kunt schijnen.

De maan en het effect op jouw geboorte

Tijdens een maancyclus doorloopt de maan acht verschillende maanfasen: nieuwemaan, wassende maan, eerste kwartier, springende maan, vollemaan, afnemende maan, laatste kwartier en asgrauwe maan. Op het moment dat jij werd geboren stond de maan in een van deze fases. Je kunt achter jouw geboortemaanfase komen door bijvoorbeeld op astro-charts je geboortedatum, -plaats en -tijd in te vullen.

Als je geboren bent in de eerste helft van de maancyclus, de wassende cyclus, dan zal je in het dagelijks leven met vernieuwende zaken bezig zijn. Bijvoorbeeld het bedenken van nieuwe processen of het opzetten van nieuwe structuren. De tweede helft van de maancyclus, de afnemende cyclus, zorgt voor bezinning en rust. Als je geboren bent tijdens deze helft van de maancyclus zal je in het dagelijks leven met transformerende zaken bezig zijn.

Of je nu geboren bent tijdens nieuwemaan, vollemaan of tijdens een fase daartussenin, de maan is hoe dan ook met haar krachtige energie van invloed geweest. Als je begrijpt op welke wijze kun je meer inzicht in je ware potentieel verkrijgen.

Maanfasen

Geboren tijdens nieuwemaan (new moon)

Tijdens nieuwemaan is de hemel op haar donkerst. Er heerst een serene stilte en de maan is verborgen. Maar vergis je niet. Want hoewel de maan niet zichtbaar is, zijn haar invloeden wel sterk voelbaar. De maan maakt zich op voor een nieuw begin en dit is iets wat jou al snel typeert als je bent geboren tijdens nieuwemaan. Van nature uit kun je het verlangen hebben om telkens nieuwe ervaringen op te doen en verschillende dingen uit te proberen. Enige is wel dat het vaak bij dit nieuwe begin blijft. Zaken volledig tot een einde brengen is veelal niet je sterkste punt. Enerzijds komt dat door de continue drang naar iets nieuws en anderzijds komt dat door een angst om in de spotlight te staan. Je opereert liever in de schaduw, dan volledig in het licht. Dit maakt veiligheid en geborgenheid in intieme relaties een belangrijk thema voor jou. Hoe meer vertrouwen je ervaart, hoe opener je kunt zijn.

Geboren tijdens wassende maan (crescent moon)

Tijdens wassende maan begint de maan aan haar groeifase. Door haar draaiing aan de hemel zal de maan steeds meer haar licht laten schijnen. Deze groei zal jou al snel typeren als je bent geboren tijdens wassende maan. Vol frisse moed ga je uitdagingen niet uit de weg. Je wilt het leven proeven. Ontdekken wat er allemaal in de wereld te koop is. Deze nieuwsgierige aanleg maakt van jou een ideaal teamlid tijdens een pubquiz. Op de meest uiteenlopende vragen heb jij een antwoord paraat. Toch kan je loyaliteit je soms in de weg zitten. Want hoewel de behoefte er is om buiten de lijntjes te kleuren, betrek je hierin graag jouw geliefden. Je zal daardoor liever gezamenlijk, dan alleen de barricaden op willen gaan. Waak er voor dat je jouw geluk niet laat afhangen van de mensen om je heen. Geef je eigen behoeften voorrang en kijk vervolgens hoe je anderen hierin kunt betrekken.

Geboren tijdens eerste kwartier (first quarter)

Eerste kwartier is wanneer de maan precies voor de helft verlicht is. Iets wat zorgt voor een perfecte balans tussen licht en donker. Geboren tijdens eerste kwartier maakt deze dualiteit van jou dan ook al snel een natuurlijk leider die een grote impact kan maken. Je stevige basis zorgt voor doordachte ideeën en je vastberadenheid maakt het mogelijk deze tot een goed einde te brengen. Als pionier zie je in alles kansen en mogelijkheden. Vandaar ook dat je de meest stressvolle situaties niet uit de weg gaat en problemen tot een goed einde weet te brengen. Wel is het zo dat de puntjes op de i niet je sterkste kant zijn, maar met jouw charme heb je vast en zeker al snel iemand gevonden die jou hierbij kan ondersteunen.

Geboren tijdens springende maan (gibbous moon)

Tijdens springende maan neemt de maan in kracht toe en heeft ze haar hoogtepunt bijna bereikt. Dit zorgt ervoor dat je van nature uit wordt gedreven door passie en gedrevenheid als je bent geboren tijdens springende maan. Voor jou dan ook geen gesprekken over koetjes of kalfjes en tijd verspillen aan onbenullige dingen. Nee, liever diepgang en grootse en meeslepende zaken. Iets waarmee je een verbetering in de maatschappij kunt aanbrengen. Er zal daarom ook al snel een hang naar perfectie heersen. Iets wat van jou een geweldige organisator en planner maakt. Toch is het wel oppassen geblazen. Het leven draait niet alleen om vooruitgang. Juist de kleine dingen zorgen voor ware geluksmomentjes. Zorg er daarom voor dat er voldoende tijd is om te genieten van al je harde werk.

Geboren tijdens vollemaan (full moon)

Tijdens vollemaan is de maan op haar krachtigst. Als een heldere bol staat ze hoog aan de hemel haar licht te schijnen. Iets wat van jou een ongelooflijk krachtig individu maakt als je geboren bent tijdens vollemaan. Je bezit al snel een tomeloze energie en een grote mate van zelfverzekerdheid. Ook kun je heel impulsief zijn. Dit kan leiden tot grote successen of complete chaos. Het is daarom zeer belangrijk je emoties in bedwang te houden. Beweging is hiervoor een ideale uitlaatklep. De actieve inspanning zorgt voor een natuurlijke ontspanning. En vanuit deze fijne staat van zijn kun je jezelf afvragen wat jou op dit moment drijft. Is dat een drang om gezien te worden en vol in het licht te staan? Of ben je met zaken bezig die jouw hart écht vervullen? Hoe meer jij jezelf toestaat je angsten los te laten, hoe succesvoller je kunt zijn.

Geboren tijdens afnemende maan (disseminating moon)

De afnemende maan is de maanfase waarin ware transformatie ontstaat. De maan zal zich langzaamaan terugtrekken waardoor er ruimte wordt gecreëerd voor zelfreflectie. Zonder licht geen donker. Iets wat sterk in jou zal resoneren als je bent geboren tijdens afnemende maan. Doordat de kracht van vollemaan zo vlak na afnemende maan nog voelbaar is, heb je volop energie om de schaduwzijden van het leven te onderzoeken. Je bezit veel innerlijke wijsheid en weet op natuurlijke wijze tot de kern van zaken door te dringen. Verder ben je wars van regels. Je doet alles liever op jouw intuïtieve manier. En ondanks dat je graag onder de mensen bent en als (spiritueel) leraar je wijsheden verkondigt, is jouw ruimte en zelfstandigheid zeer belangrijk. Zorg er daarom voor dat mensen niet te afhankelijk van jou worden, zo kun je jouw vrijheid bewaren.

Geboren tijdens laatste kwartier (last quarter)

Tijdens laatste kwartier is de maan precies voor de helft verlicht. Iets wat zorgt voor een mooie verdeling tussen donker en licht. Deze dualiteit is sterk voelbaar als je bent geboren tijdens laatste kwartier. Van nature uit ben je goed in staat het hemelse met het aardse te verbinden. Zeer intuïtief weet jij wanneer het tijd is om zaken los te laten of juist nog een kans te geven. Ook weet je precies op het juiste moment de juiste dingen te zeggen of te doen. Je hebt daarom zeer waarschijnlijk een groot talent om de meest prachtige dingen te creëren. Misschien weet je wel met jouw songteksten anderen tot in de ziel te ontroeren of kun je mensen in totale vervoering brengen met jouw schilderkunsten. En hoewel je het heerlijk kunt vinden om onder de mensen te zijn, is jouw onafhankelijkheid en zelfstandigheid zeer belangrijk. Hoe meer vrijheid je geniet, hoe gelukkiger je zal zijn. Besef dat je in veel zaken voor zal lopen. Twijfel daarom niet aan jezelf als anderen jou niet begrijpen, doe vooral datgene wat je hart je ingeeft. Er komt vanzelf een moment dat anderen jouw talent opmerken.

Geboren tijdens asgrauwe maan (balsamic moon)

Asgrauwe maan is de laatste maanfase voordat een nieuwe maancyclus van start gaat. Deze maanfase zorgt ervoor dat zaken kunnen worden afgerond. Iets wat sterk voelbaar is als je bent geboren tijdens asgrauwe maan. Net als deze maanfase zal het aanvoelen alsof je al meerdere levens hebt geleefd. Dit maakt van jou een oude, wijze ziel die overal een antwoord op heeft. Of juist een antwoord wil vinden op belangrijke essentiële levensvragen. Voor het vinden van deze antwoorden is het voor jou belangrijk tijd en ruimte te ontvangen. Pas alleen wel op dat je geen kluizenaar wordt. Want hoe heerlijk thuis cocoonen op de bank ook mag zijn, het leven is er om geleefd te worden. En het zijn juist de diepgaande gesprekken met anderen die zorgen voor een zinvol bestaan. Ga daarom regelmatig lekker lang tafelen met gelijkgestemden of bezoek een museum om zo je geest te prikkelen.

Hoe zit dat bij jou?

Herken jij jezelf in de maanfase waarin je geboren bent? Welke eigenschappen resoneren bij jou? Laat het weten in een reactie, ik ben zeer benieuwd.

Als je meer wilt weten over de verschillende fasen van de maan, is het raadzaam eens een kijkje te nemen in dit E-book dat ik hierover geschreven heb.

Over de schrijver
Mijn naam is Melissa Kamstra en door handleeskunde te combineren met positieve psychologie heb ik al honderden mensen geholpen met hun persoonlijke ontwikkeling. Toch kan ik mij goed voorstellen dat handlezen tal van vragen oproept. Daarom deel ik op mijn nuchtere en enthousiaste wijze meer over dit boeiende onderwerp. Succes en groei heb je zelf in de hand. Benieuwd hoe? Laat je dan door middel van mijn artikelen, cursussen en boeken inspireren!
Reactie plaatsen