De betekenis van een ring om je vinger
27 december 2017 
3 min. leestijd

De betekenis van een ring om je vinger

De meeste mensen dragen een ring. Hiervan is de ringvinger het meest populair, mede door het bezegelen van de liefde. Sommigen laten het hierbij en anderen dragen om meerdere vingers een ring. Het bijzondere is dat het dragen van een ring om een bepaalde vinger iets zegt over jouw persoonlijkheid.


Ring om je duim

Alle vingers zijn vernoemd naar Romeinse goden, behalve de duim. En eigenlijk heeft de duim dat ook helemaal niet nodig. Als heerser van je hand bezit de duim enorm veel wilskracht. Dit is de vinger waarmee je de wereld naar jouw hand zet.

Een ring om je duim geeft aan dat je onderscheidend wilt zijn. Een krachtige persoonlijkheid die niet mee wil gaan met de grijze mensenmassa. Onafhankelijkheid en authenticiteit zijn belangrijk. Vaak gaan duimringen gepaard met een alternatieve kledingstijl, wat de eigenzinnigheid van het karakter alleen maar versterkt. Behoefte aan wat extra power? Draag dan een ring om je duim en je voelt je krachtiger dan ooit!

Stenen die de wilskracht van je duim versterken zijn granaat en rode chalcedoon.


Ring om je wijsvinger

De wijsvinger is vernoemd naar de Romeinse god Jupiter en laat zien hoe jij jezelf laat gelden in de wereld. Bedenk ook maar dat je wijsvinger de vinger is waarmee je tal van gebaren kunt maken. Met deze bewegingen laat je als het ware jouw autoriteit gelden. Niet voor niets staat de wijsvinger voor ambitie en leidinggevende kwaliteiten.

Een ring om je wijsvinger geeft aan dat je ambitieus bent en vertrouwt in je eigen kunnen. Je onderstreept hiermee als het ware jouw leidinggevende kwaliteiten. Het waren ook de koningen, priesters en genezers die vroeger vaak ringen om hun wijsvinger droegen. Zo lieten ze zien dat ze machtig waren.

Citrien, blauwe topaas en lapis lazuli zijn stenen die de eigenschappen van je wijsvinger versterken.


Ring om je middelvinger

De middelvinger is vernoemd naar de Romeinse god Saturnus en laat daardoor zien in hoeverre je de verantwoordelijkheid voor je leven neemt.

Een ring om je middelvinger laat een verlangen naar zekerheid en veiligheid zien. De behoefte om naar een doel toe te werken zal groot zijn. Iets concreets waar je op kunt bouwen. Daarom ook dat een ring om een middelvinger veelal geen vluchtige aankoop is, maar eerder een ring voor de lange termijn. Ook zou een ring om je middelvinger erop kunnen wijzen dat je jouw energie wilt beschermen tegen invloeden van buitenaf. Overigens zorgt een ring om je middelvinger ervoor dat je vingers verlengd worden.

Stenen die goed samen gaan met de eigenschappen van je middelvinger zijn labradoriet en amethist.


Ring om je ringvinger

De ringvingers zijn vernoemd naar de Romeinse god Apollo, de god die in zijn wagen de zon langs de hemel trok en daardoor alles liet schitteren. Het is de zon die straalt en alles zichtbaar maakt. Vandaar dat de ringvinger symbool staat voor eigenschappen als waardering, liefde en schoonheid.

Een ring om je ringvinger staat voor de liefde en laat de betrokkenheid van relaties zien. In de verbintenis met een ander gaat het over trouw en loyaliteit. Koop je een ring voor je zelf dan gaat het over zelfliefde en het geloof in je talenten. Benieuwd waarom een trouwring veelal om de linker ringvinger wordt gedragen? Je leest het hier.

Symbolische stenen voor je ringvinger zijn robijn, rozenkwarts en maansteen.


Ring om je pink

De pink is vernoemd naar Mercurius, de god van de communicatie. De pink staat daarom voor communicatie in de breedste zin van het woord. Het is de vinger waarmee je boodschappen zendt en ontvangt.

Een ring om je pink is tweeledig. Enerzijds kan het betekenen dat je jouw eigen communicatieve talenten wilt versterken bij het verkondigen van je boodschap. Ideaal bij bijvoorbeeld het geven van presentaties. Anderzijds kan het betekenen dat je bij het ontvangen van boodschappen je intuïtie wilt volgen om zo de informatie tot je te nemen die ook daadwerkelijk voor jou bestemd is.

En over het verkondigen van een boodschap gesproken; vroeger droegen mannen een zegelring om hun pink om zo belangrijke documenten te ondertekenen.

Zowel blauwe calciet als blauwe chalcedoon versterken de communicatieve eigenschappen van je pink. 


Hoe manifesteer jij jezelf?

Draag jij een ring? Om welke vinger draag je die? Merk je bij het dragen van een ring inderdaad een behoefte aan de eigenschap van die specifieke vinger? Of heb je er nooit zo bij stil gestaan? Laat het weten in een reactie, ik ben benieuwd!

Leer meer over je vingers

Wil je meer leren over je vingers? Bestel dan mijn boek 'Je hebt het zelf in de hand' op Bol.com. Of volg mij op Instagram. Abonneren op mijn Youtubekanaal kan natuurlijk ook!

Over de schrijver
Mijn naam is Melissa Kamstra en door handleeskunde te combineren met positieve psychologie heb ik al honderden mensen geholpen met hun persoonlijke ontwikkeling. Toch kan ik mij goed voorstellen dat handlezen tal van vragen oproept. Daarom deel ik op mijn nuchtere en enthousiaste wijze meer over dit boeiende onderwerp. Succes en groei heb je zelf in de hand. Benieuwd hoe? Laat je dan door middel van mijn artikelen, cursussen en boeken inspireren!
Nicky Goldsteen
Door

Nicky Goldsteen

op 02 Jun 2018

haha, vanavond een ring gekregen van 'n vriend. maar pur praktisch heb ik 'm om m'n rechtse ringvinger gedaan, omdat ie niet paste om de rest én de linker hand was wat dik van 't werk. ik bén rechts, ook een reden. Maar had nog gevraagd aan iemand of links óf rechts getrouwd betekende. zij zei dat 't rechts getrouwd is. maar opzoekende op internet, dragen katholieken rechts en protestanten links. toevallig was ik dan in katholiek gebied vanavond, maar ben ik protestant opgevoed. en dus had ik t goed. als ik zo lees, moet ik m op de (rechter, nu nog) middelvinger dragen, want staat meer voor het besef van tijd en het Lot.

dehandcoach
Door

dehandcoach

op 06 Jun 2018

Hoi Nicky, leuk dat je reageert! Het klopt helemaal wat je zegt. Maar het verschilt ook wel weer per land en regio. Zo draagt katholiek Italië de trouwring juist links. Ik ben nog even verder gaan zoeken en kwam erachter dat het dragen van een trouwring om je linkervinger uit het Egyptische en later Romeinse idee van de Vena Amoris afkomt. De Vena Amoris is het bloedvat dat vanuit de linkerringvinger direct met het hart in verbinding staat. Aangezien je linkerhand een stukje dichterbij je hart ligt dan je rechterhand is dit een mooie, symbolische gedachte. Vandaag de dag wordt de trouwring steeds vaker aan de dominante hand gedragen (de hand die je het meest gebruikt).

Nancy
Door

Nancy

op 16 Jul 2018

Beste. Ik draag mijn trouwring aan mijn linker ringvinger. Aan mijn rechter ringvinger draag ik afwisselend ringen, vooral eentje die ik van een zus heb gehad. En aan mijn linkerduim draag ik ook een ring. Ik heb jaren een zilveren ring met 5 ringetjes aan mijn duim gehad. Nu heb ik een gouden ring met 7 ringetjes aan mijn linkerduim. Heb ik altijd gewild maar weet zelf niet waarom. Just feels good. Groetjes

dehandcoach
Door

dehandcoach

op 03 Aug 2018

Hoi Nancy, vooral doen wat goed voelt. Je linkerhand is je natuurlijke-ik, wie je in wezen bent. Ringen om die hand zijn het meest persoonlijk.

Lia Zoon
Door

Lia Zoon

op 18 Feb 2020

Vraag, om alle vingers een ring dragen incl duim, betekent een gat in je persoonlijkheid?

dehandcoach
Door

dehandcoach

op 19 Feb 2020

Hoi Lia, ik snap niet helemaal je vraag. Want ongeacht van de ringen is een gat in je persoonlijkheid nooit mogelijk.

Lino
Door

Lino

op 11 Sep 2018

Hallo! Heel grappig! Ik google op pinkring en ik kom hier uit. Nu lees ik over een ring om de duim en het klopt volledig wat daar staat. Sinds twee jaar draag ik een zelf gekochte titanium ring met iets ingegraveerd, rond mijn rechter duim. Normaal droeg ik die aan de linkerhand aan de ringvinger maar hij werd te groot vandaar dat ik hem heb verandert van plaats. Nu is het al een paar maanden dat ik denk een pinkring te gaan kopen, ( die zou ik links gaan dragen ) vanwaar dat deze gedachte komt, geen idee...Ciao Lino

dehandcoach
Door

dehandcoach

op 12 Sep 2018

Hoi Lino, leuk om te lezen dat je je kunt vinden in wat er staat! Een ring om je pink gaat over het geven van een boodschap en zekerheid in communicatie. Ik weet niet of je spreekt in het openbaar. Mocht je dat wel doen dan adviseer ik je voordat je start even je ring aan te raken en diep adem te halen. Dat geeft je zeker weten een boost energie! Overigens kan dat ook zeker helpen als je start aan een 'spannend' gesprek. Bv sollicitatie, als je iemand confronteert met zaken die niet lekker lopen, een date, etc.

Lino Loto
Door

Lino Loto

op 13 Sep 2018

Hallo dehandcoach Dank je voor jouw antwoord. Ik word binnenkort zelfstandige kunstenaar en zal dus mijn creaties in de wereld gaan zetten om een inkomen ervan te genereren. Ik noem mij eerder een creator omdat ik in feite niets met de termen kunst en zo heb. Mijn werken ontstaan uit het niets zonder vooropleiding of scholing in die richting. Ik voel me zo'n beetje een vreemde eend in de bijt als je mij begrijpt wat ik bedoel. Vandaar misschien dat idee dat binnen in gekomen als een steun, zoals je al zelf verwoordde. Ja , ik zal heel binnenkort mijn mannetje moeten staan en mij niet laten overbluffen door de anderen op welk vlak dan ook. Ik ben wel sterk in communiceren maar mijn werken verkopen is toch soms nog spannend voor me des te meer omdat ik heel veel met mezelf ben achter mijn doek. Pink ring aankopen een goed idee dus !

Britt
Door

Britt

op 12 Nov 2018

Ik heb een ring en ik deed hem altijd om mijn ringvinger maar nu om mijn middelvinger ☺️

Anoniem
Door

Anoniem

op 20 Nov 2018

Jaren geleden heb ik op een game-changing moment een ring gekocht om me er aan te herinneren logisch nadenkend door het leven te gaan. Deze draag ik om mijn rechter ringvinger omdat deze daar juist voelt.Jaren later lees ik deze tekst en begrijp ik waarom dit het geval is!Bedankt voor de uitleg.

dehandcoach
Door

dehandcoach

op 28 Nov 2018

Ah wat goed om te horen!

Regina
Door

Regina

op 27 Jan 2019

Hallo, even een vraagje. Waarom droeg men in de 16e-17e eeuw een ring niet alleen zoals wij aan ons derde handkootje, maar soms aan dezelfde hand ook aan het tweede handkootje? Dit merk je op sommige oude portretten van dames. Bedankt!

dehandcoach
Door

dehandcoach

op 01 Feb 2019

Een hele goede vraag Regina, maar ik zou het antwoord echt niet weten.

Anoniem
Door

Anoniem

op 15 Feb 2019

Om welke vinger kan ik het beste een meditatie ring doen?

dehandcoach
Door

dehandcoach

op 13 Mar 2019

Hoi Moniek, ik ga er gemakshalve vanuit dat je tijdens de meditatie wil gronden en een stevig fundament voor jezelf wil bouwen. In dit geval adviseer ik de middelvinger. Deze vinger gaat over structuur en heeft element aarde in zich. Goed voor de focus. Fijne meditaties!

Wendy
Door

Wendy

op 20 May 2019

Ik draag al jaren een duimring. En ik merk dat ik vaker gelijk een band heb met mensen die ook een duimring dragen. Vraag me dus af of er werkelijk ergens een connectie is tussen duimringen en de mensen die ook een duimring hebben. Moet voor mij wel een zilveren/ of zilver uiterlijk hebben!

dehandcoach
Door

dehandcoach

op 26 May 2019

Zijn het mensen die slagvaardig en daadkrachtig zijn? Daar staat de duim namelijk voor.

oma
Door

oma

op 18 Nov 2019

ik draag me vriendschaps ring rechte ringvinger en me vriendin linger ring vinger wat hoor eigenlijk,en wat is de betekenis van een 3 kleurige ring?

dehandcoach
Door

dehandcoach

op 19 Nov 2019

Beste Maureen, er is niet iets wat specifieks hoort. Je zou kunnen zeggen dat de linkerhand dichterbij het hart ligt en dat is ook je meest persoonlijke hand. Wat betreft de driekleurige ring kan ik niet zoveel uitspraken over doen als ik de kleuren niet weet. Zijn het overigens kleuren of ander soort stenen?

jolanda
Door

jolanda

op 12 Nov 2021

beste coach,ik heb een ring voor mezelf gekocht, deze draag ik aan mijn rechter ringvinger. het is een ring die half gesloten is. ik heb drie keer een droom gehad dat deze ring mijn vinger dicht knelt waardoor ik het in mijn droom ook echt voelt. in mijn droom zie ik hoe mijn vinger rood wordt en ik de ring van mijn vinger probeert weg te halen wat moeilijk lukt. Helppppp wat is hiervan de betekenis.Groetjes Joly.

Reactie plaatsen