Feestdag voor linkshandigen
12 augustus 2022 
1 min. leestijd

Feestdag voor linkshandigen

13 augustus is voor linkshandigen een feestdag. Deze dag is het namelijk 'Internationale linkshandigendag'. Erg handig (ha!) om eens de aandacht te vragen voor de ongemakken waar onder andere Barack Obama, Oprah Winfrey en Bill Gates tegenaan lopen.

Alle linkshandigen zijn het over één ding roerend eens. Schrijven met links is de hel. Dat komt doordat de inkt van pannen dankzij deze schrijfwijze regelmatig wordt uitgeveegd. Het plaatsen van handtekeningen of het schrijven van een vrolijke noot in een wenskaart, gaat daarom regelmatig gepaard met stress voor linkshandigen.

En wat te denken van het openen van een blik of het knippen met een schaar? Geen beginnen aan zonder aangepaste tools voor linkshandigen. Wist je trouwens dat veel medische materialen enkel en alleen voor rechtshandigen worden gemaakt? Bijzonder hoe averechts het zijn van een linkshandige in feite is.

Niet alleen de eerder genoemde Barack Obama, Oprah Winfrey en Bill Gates lopen tegen de handicap van een leftie zijn aan. Ook Prinses Amalia, Prins William, Lady Gaga, Angelina Jolie, John de Mol, Tom Cruise en Julia Roberts zijn linkshandigen. Overigens waren wijlen Vincent van Gogh, Leonardo da Vinci, Albert Einstein, Mozart en Beethoven dat ook. Al met al geen verkeerd rijtje als jij je als linkshandige met grootheden als deze mag meten!

Omdat linkshandigen zich vaak in hun dagelijks leven moeten aanpassen aan de rechtshandige wereld, zijn zij vaak creatief en goed in het out-of-the-box denken. Ook worden linkshandigen veelal omschreven als empathisch, invoelend en sympathiek. Dat laatste is niet heel verwonderlijk als je weet dat de linkerhand binnen handleeskunde de gevoelskant symboliseert. Aangezien lefties al snel hun linkerhand presenteren aan de buitenwereld, is hun sensitieve sensor enorm hoog afgesteld.

Wist je dat:
- Kangoeroes meestal linkshandig zijn?
- Er twee keer zoveel linkshandige mannen als linkshandige vrouwen zijn?
- Linkshandigheid in bepaalde Oosterse landen als onrein wordt gezien?
- Als beide ouders linkshandig zijn, hun kind 50% kans heeft om ook linkshandig te zijn?

Meer feitjes en weetjes over linkshandigen lees je in deze blog.

Over de schrijver
Mijn naam is Melissa Kamstra en als expert in handleeskunde reik ik jou graag de juiste inzichten zodat je vanuit een rotsvast vertrouwen beslissingen maakt. Wil jij meer innerlijke rust, plezier en succes ervaren? Laat je dan inspireren door middel van mijn blogs, cursussen, boeken en de podcast!
Reactie plaatsen