Wat jouw maanteken over je persoonlijkheid zegt
24 juni 2021 
in Maan
2 min. leestijd

Wat jouw maanteken over je persoonlijkheid zegt

Sinds ik kennis heb van mijn maanteken ben ik mij veel bewuster van mijn eigen gevoelswereld. Ik weet nu veel beter wanneer ik emotioneel geraakt word. Deze kennis heeft mij niet alleen veel over mezelf geleerd. Ook in mijn relaties heeft het voor meer openheid en begrip gezorgd. Doordat ik nu weet hoe de mensen in mijn omgeving vanuit hun emotie op situaties kunnen reageren.

Je bent meer dan alleen je sterrenbeeld 

Je zonneteken is beter bekend onder de naam sterrenbeeld en symboliseert jouw ego. Het teken laat zien wie je in essentie bent en wat je talenten zijn. Echter geeft je zonneteken geen compleet beeld van jouw persoonlijkheid. De stand van alle andere planeten ten tijde van jouw geboorte is van belang om een uitgebreide karakteranalyse te kunnen maken.

Wat jouw maanteken over je persoonlijkheid zegt

De maan heerst over de wereld van gevoelens en emoties. Haar vrouwelijke energie is zacht van aard en beïnvloedt onze binnenwereld: het geheugen, de herinneringen en het aanvoelen van stemmingen. De maan heeft geen eigen licht, maar weerspiegelt de stralen van de zon. Je kunt haar daarom vergelijken met een spiegel: de maan reflecteert hoe jij je hier op aarde voelt (in je lichaam, tussen andere mensen en met alles om je heen). Daarom ook dat de maan symbool staat voor het onderbewuste en het mysterieuze. Zeg maar datgene wat er wel is, maar zich lastig laat omschrijven. 

Op het moment dat je werd geboren stond de maan in één van de twaalf dierenriemtekens. En deze combinatie laat zien hoe open je bent over jouw gevoelens en hoe je vanuit emotie reageert op zaken die je aan het hart gaan.

Mijn maanteken Steenbok

Mijn maanteken is Steenbok; het meest ambitieuze dierenriemteken van de dierenriem. En ik kan inderdaad heel emotioneel reageren als ik word tegengehouden. Want zodra ik overtuigd ben van een (business)idee, ben ik moeilijk te stoppen. Als iemand op zo’n moment zorgt voor weerstand, dan kan ik enorm uit mijn vel schieten. Ik gruwel van de zin: “het komt wel”. Want wanneer is dat?

Vandaar dat ik nu in samenwerkingen vaak aangeef dat duidelijkheid voor mij heel belangrijk is. Ik weet ook wel dat ik heb te leren dat Aken en Keulen niet in 1 dag zijn gebouwd, dus ik kan best begrip opbrengen als dingen iets langer op zich laten wachten. Maar geef mij dan aan wanneer iets wel mogelijk is. Dat geeft mij namelijk een keuze. Of ik leg mij erbij neer en wacht tot de ander klaar is, of ik ga op zoek naar iemand anders die sneller is.

Tegelijkertijd snap ik door de kennis over het maantaken de mensen in mijn omgeving beter. Zo weet ik nu dat mijn broer graag gehoord wil worden doordat zijn maanteken Tweelingen is. En mijn businessbuddy wil door haar maanteken Ram graag ruimte krijgen om haar eigen ding te doen. Best een uitdaging met mijn maanteken Steenbok. Maar juist door zo openlijk over onze gevoelens te praten is er veel wederzijds begrip. 

Wat is jouw maanteken?

Heb jij al eens je maanteken berekend? Wat is daaruit gekomen? En herken je het ook? Wil je trouwens meer leren over de maan en de dierenriemtekens? Neem dan eens een kijkje bij mijn E-book dat ik over het werken met de maan geschreven heb. Hierin vertel ik trouwens ook meer over het berkeneen van je maanteken mocht je hier nog niet bekend mee zijn. 


Over de schrijver
Mijn naam is Melissa Kamstra en door handleeskunde te combineren met positieve psychologie heb ik al honderden mensen geholpen met hun persoonlijke ontwikkeling. Toch kan ik mij goed voorstellen dat handlezen tal van vragen oproept. Daarom deel ik op mijn nuchtere en enthousiaste wijze meer over dit boeiende onderwerp. Succes en groei heb je zelf in de hand. Benieuwd hoe? Laat je dan door middel van mijn artikelen, cursussen en boeken inspireren!
Reactie plaatsen