Vollemaan ritueel - brief schrijven
10 november 2019 
in Maan
2 min. leestijd

Vollemaan ritueel - brief schrijven

Vollemaan gaat over loslaten. Loslaten wat niet meer van jou is en wat niet meer bij jou past. Je zou deze maanfase kunnen beschrijven als een reflectiemoment. Zeker als gaat om neergezette intenties tijdens nieuwemaan. Wat of wie draagt nu werkelijk bij aan jouw intenties en van wat of wie kun je beter afscheid nemen.  Vollemaanrituelen

Voor het afscheid nemen en loslaten zijn diverse rituelen uit te voeren. Eén daarvan heb ik in deze blog beschreven. Daar ben ik ook dieper ingegaan over het voordeel van loslaten. Want je kunt nog zo graag nieuwe dingen willen, als je vasthoudt aan het oude komt hier geen ruimte voor.

Een ander ritueel wat heel fijn is om negatieve gedachten los te laten is het schrijven van een brief. Door jezelf een brief te schrijven ontdek je wat zich allemaal in jou afspeelt. Je gaat voorbij aan bewuste gedachten en spreekt hierdoor je onbewuste aan. Als je er echt de tijd en ruimte voor neemt zullen ware verlangens en behoeften zich aandienen. Hierdoor wordt het duidelijk wat je nu écht nodig hebt.Brief aan mijn toekomstige ik

Een brief die ik vaker aan mezelf schrijf is die aan mijn toekomstige ik. Het is een brief waarin alles mogelijk is. Schrijf maar eens op waar je allemaal over dagdroomt. Die dingen die jou een grote glimlach bezorgen, waar je ogen van gaan stralen en kriebels in je buik geven. Je bent zelf vrij over het moment van jouw toekomstige ik. Dat kan over een jaar, vijf jaar of tien jaar zijn.

Beschrijf zintuigelijk en concreet
Wat heel belangrijk is bij het schrijven van deze is brief is het aanspreken van al je zintuigen. Hoe wil jij je voelen? Wat zie je allemaal om je heen? Welke geluiden neem je waar? Ruik of proef je ook iets? Hoe concreter je dit beschrijft, hoe duidelijker het beeld van jouw toekomstige ik zal worden.

Waar sta je nu? 
Dan komt daarna het meest krachtige moment van jouw brief. Je weet waar je naar toe wilt, maar waar sta je nu op dit moment? Hoe voel jij je nu? Wat of wie heb je nodig voor je toekomstige ik. Houd je brief zo zuiver en positief mogelijk. Focus je op waar je behoeften liggen.

Wat draagt niet meer bij?
Als je brief af is kun je bij jezelf te rade gaan wat momenteel niet meer bijdraagt aan jouw toekomstige ik. Steek je op dit moment tijd en energie in mensen en zaken die niet bijdragen aan jouw toekomstbeeld? Dan is nu het moment daar afscheid van te nemen. Het draagt niet bij aan waar je naar toe wilt. Schrijf deze mensen of zaken een brief waarin je ze bedankt voor de wijze lessen en in liefdevolle herinnering loslaat.

Toon dankbaarheid
Wees dan ook niet bitter en koester geen wrok. Daar gaat dit ritueel helemaal niet over. Wees juist dankbaar voor alles dat wat op je pad is gekomen en hoe ver je nu bent gekomen. En vervolg dan jouw mooie reis met de focus op de mensen en zaken die bijdragen aan jouw toekomstige ik.


Handige tips

Onthoudt dat er geen goed of fout is bij het schrijven van een brief aan jouw toekomstige ik. Er zijn ook geen regels. Je kunt deze eerste zin als vertrekpunt gebruiken en vervolgens opschrijven wat er in jou opkomt. Alles is oké.

Lieve {naam}, ik neem je mee in de toekomst. Over….

Na afloop kun je jouw brief bewaren. Maar misschien wil je jouw brief wel verbranden of begraven om zo aan het universum of Moeder Aarde te geven. Doe wat goed voelt voor jou. Ook hierin geldt weer: alles is oké.

Ik wens je een mooi vollemaan ritueel! En laat mij vooral in een reactie weten hoe deze oefening voor jou is geweest. En wil je meer lezen over vollemaan en de krachtige maanenergie? Lees dan eens mijn E-book. Deze fijne en praktische gids leert jou de benefits van het werken met de maan.

Over de schrijver
Mijn naam is Melissa Kamstra en door handleeskunde te combineren met positieve psychologie heb ik al honderden mensen geholpen met hun persoonlijke ontwikkeling. Toch kan ik mij goed voorstellen dat handlezen tal van vragen oproept. Daarom deel ik op mijn nuchtere en enthousiaste wijze meer over dit boeiende onderwerp. Succes en groei heb je zelf in de hand. Benieuwd hoe? Laat je dan door middel van mijn artikelen, cursussen en boeken inspireren!
Reactie plaatsen