arrow_drop_up arrow_drop_down
Hoera, jij bent jarig en met jou vele anderen!
24 februari 2021 

Hoera, jij bent jarig en met jou vele anderen!

Vier jij altijd je verjaardag? Deze vraag stelde ik afgelopen week op mijn Instagramaccount en het bleek dat maar liefst 36% van alle 689 stemmers zijn of haar verjaardag niet viert.

Uitslag poll verjaardag vieren


Persoonlijk jaargetal als reden voor een feestje

Ik heb niet naar de reden gevraagd, maar toch heb ik ook wel eens mijn verjaardag niet willen vieren. De confrontatie met de mensen die er niet bij konden zijn, met in het bijzonder mijn moeder, vond ik iets te intens. Maar sinds ik mij heb verdiept in numerologie en af weet van het persoonlijk jaargetal vier ik het weer als vanouds. En misschien zelfs nog wel uitgebreider! Juist omdat ik nu echt zin heb het thema van mijn nieuwe levensjaar volledig te omarmen.


Gemiddeld aantal jarigen per dag

Wist je trouwens dat er elke dag gemiddeld 47 duizend mensen in Nederland jarig zijn? Dat zijn een hoop kaarsjes die elke dag mogen worden uitgeblazen! Van deze 47 duizend mensen zijn er 41 duizend in Nederland geboren, en daarvan zijn dan weer de meeste mensen in september jarig (42,3 duizend per dag) en het minst in december (38,7 duizend per dag).

25 september spant trouwens de kroon. Dan zijn er maar liefst 43,8 duizend mensen jarig die in Nederland geboren zijn. Mmm, het is overduidelijk wat de meeste mensen doen tijdens de feestdagen eind december:)!

En als 29 februari buiten beschouwing gelaten wordt, dan zijn het minst aantal jarigen op 26 december (33 duizend per dag) en 1 januari (32 duizend per dag).

Ben je benieuwd hoeveel anderen op jouw verjaardag ook feest vieren? Klik dan hier voor de berekening van het CBS.


Hoe zit dat bij jou?

Vier jij je verjaardag? Waarom wel of niet? En trakteer jij jezelf dan ook op iets leuks? Wie weet is mijn Verjaardagsguide wel een leuke cadeautip. In de guide ga ik uitgebreid in op de kansen en mogelijkheden van jouw nieuwe levensjaar. Zo start je niet alleen je jaar feestelijk, maar creëer je ook nog eens iets waar je in je nieuwe levensjaar op terug kunt vallen. Klik hier voor meer informatie.

Over de schrijver
Als expert in praktische spiritualiteit laat De Handcoach zien hoe je spiritualiteit in je dagelijks leven kunt toepassen. Want juist door open te staan voor het onbekende kom je bijzonder genoeg dichter bij jezelf. Wil jij meer innerlijke rust, plezier en succes in je leven ervaren? Laat je dan inspireren door middel van e-books, cursussen, masterclasses, events, blogs, video's en de podcast!
Reactie plaatsen

Cookies🍪