Nieuwemaan in Stier
04 mei 2021 
in Maan
4 min. leestijd

Nieuwemaan in Stier

Op dinsdag 11 mei staat de nieuwemaan in het dierenriemteken Stier. Een mooi moment om bewust stil te staan bij de dingen die je doet. Een Stier is er namelijk op gebrand lichaam, ziel en geest met elkaar in balans te brengen. Het teken is dan ook niet zo bezig met de buitenwereld, het wil liever dat het innerlijk zo goed mogelijk gevoed wordt.

Eigenschappen van Stier

Dierenriemteken Stier heeft een aantal kenmerkende eigenschappen. Hieronder worden er drie genoemd.

1). Een Stier heeft engelengeduld

Liever doet een Stier iets goed, dan overhaast. Met een eindeloos geduld werkt het teken stap voor stap richting zijn doel. Dit is niet alleen in het werk, ook in de liefde wacht een Stier geduldig zijn moment af.

2). Selfcare is belangrijk voor een Stier

Een Stier vindt het belangrijk om goed voor zichzelf te zorgen. Dit heeft niet alleen te maken met een fijne balans tussen lichaam, ziel en geest. Ook wil een Stier zichzelf belonen voor het harde werk dat hij levert. Uiteindelijk leef je niet om te werken, maar werk je om te leven. En van dat leven mag je Genieten met een hoofdletter G! Kun je hier wel een helpende hand bij gebruiken? Misschien is mijn Selfcare kaartendeck dan iets voor je. Klik hier voor meer informatie. 

3). Een Stier houdt van routine

Een Stier wil graag dat alles op een vaste tijd en in een vaste volgorde gebeurt. Niet alleen qua tijd, ook financieel. Niet voor niets zijn structuur, zekerheid en geborgenheid belangrijk voor een Stier. Dit zorgt er namelijk voor dat het teken niet voor verrassingen komt te staan.


Passende affirmatie

Een affirmatie is een positief geformuleerde zin die je zelfvertrouwen helpt te vergroten. Door deze zin zoveel mogelijk voor jezelf te herhalen gaan je hersenen vanzelf geloven wat ze zien. Onderstaande affirmatie is zeer passend bij nieuwemaan in Stier.

I have enough, I do enough, I am enough.


Reflectievraag tijdens nieuwemaan in Stier

Hoe is jouw kijk op geld? Want hoe je over geld denkt bepaalt mede hoeveel geld je hebt. Daarom dat ik in The Moon Academy van deze maand vele tips geef over het ontwikkelen van een gezonde money mindset. Deze term komt trouwens steeds vaker voorbij, en dat komt doordat we ons bewuster worden over de relatie tussen geld en onze gedachten.

Als jij denkt geen droog brood te kunnen verdienen met de dingen die je doet, dan is het ergens vrij logisch dat een ander daar ook niet voor gaat betalen. Hij of zij is immers niet overtuigd van jouw waarde. Daarom is het ook beter niet meer in uren te denken, maar in de waarde die je levert. Het kan hierbij helpen om je te spiegelen aan anderen die al verdienen wat jij graag zou willen verdienen. Wat doen zij? En vooral; hoe praten zij over geld? Door dit zelf ook toe te passen zal je pinky promise het goud in je handen vele malen beter kunnen benutten!

 


Belangrijkste maanfasen

Tijdens een maancyclus doorloopt de maan acht verschillende fasen. Hiervan zijn nieuwemaan, eerste kwartier, vollemaan en laatste kwartier het meest kenmerkend. Noteer deze data in je agenda zodat jij weet wanneer je mag gaan experimenteren, in actie moet komen, los mag laten en mag genieten van je succes- en leermomenten.

11 mei: nieuwemaan
19 mei: eerste kwartier
26 mei: vollemaan
02 juni: laatste kwartier

NIeuwemaan in Stier - maankalender


Meer ontdekken?

Wil je gericht werken met de energie van de maan? Zodat je veel meer vanuit een natuurlijke flow succes kunt aanwenden en tegelijkertijd meer rust ervaart? Doe dan mee met The Moon Academy. Je ontvangt een uitgebreid werkboek met daarin o.a. achtergrondinformatie over dierenriemteken Stier, een passend nieuwemaanritueel en kristallentips. En tijdens vollemaan ontvang je een speciaal afgestemde meditatie. Klik hier voor meer informatie.

Over de schrijver
Als expert in praktische spiritualiteit laat De Handcoach zien hoe je spiritualiteit in je dagelijks leven kunt toepassen. Want juist door open te staan voor het onbekende kom je bijzonder genoeg dichter bij jezelf. Wil jij meer innerlijke rust, plezier en succes in je leven ervaren? Laat je dan inspireren door middel van e-books, cursussen, masterclasses, events, blogs, video's en de podcast!
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down