Bereken jouw levensmissie
23 april 2020 
4 min. leestijd

Bereken jouw levensmissie

Numerologie is een berekeningsmethode die uitgaat van de trillingen van getallen. Elk getal heeft een eigen unieke trilling, waarmee een beeld van een persoon of situatie geschetst kan worden. Met name wordt er gewerkt met jouw geboortedatum, maar jouw naam kan ook. 

Er zijn ontzettend veel wijsheden d.m.v. numerologie te berekenen. Bijvoorbeeld je zielsgetal, kindsgetal of levensmissie. Die laatste vind ik altijd heel interessant. Dit is het doel waarmee jij op aarde bent gekomen.⁣


Levensmissie berekenen

Benieuwd wat jouw levensmissie is? Tel dan eens jouw geboortedatum bij elkaar op en verklein dat tot een getal tussen 1 en 9.⁣

Ik neem mezelf even als voorbeeld om te verduidelijken wat de vraag is. Mijn geboortedatum is 16-09-1983. Deze getallen worden allemaal bij elkaar opgeteld: 16+9+1983=2008. Dit getal wordt weer verkleind, want je wilt op een getal tussen 1 en 9 uitkomen. Dus 2+0+0+8=10 en 1+0=1. Mijn levensmissie is dus een 1.

Benieuwd naar de betekenis van jouw levensmissie? Hieronder lees je er per getal meer over.


Levensmissie 1

Heb jij als levensmissie getal 1? Dan is jouw doel in het leven leiderschap te verkrijgen. Het liefst ga je zelfstandig door het leven. Je bent moedig en wars van autoriteiten. Kenmerkend is ook jouw creatieve gave; jij komt altijd met nieuwe initiatieven. Hiervoor is het wel belangrijk dat je zelfvertrouwen ontwikkelt, want juist zo kun je die ware leider zijn.


Levensmissie 2

Heb jij als levensmissie getal 2? Dan ben je in de wieg gelegd om anderen te helpen. Je bent liefdevol, opmerkzaam en hulpvaardig. Door te zorgen voor harmonie en evenwicht ben je een fantastische bewaarder van de goede vrede. Echter is het wel belangrijk dat je niet je eigen belangen uit het oog verliest, geef daarom in alles in het leven goed je eigen grenzen aan.


Levensmissie 3

Het jij als levensmissie getal 3? Dan heb je een ontzettend groot inlevingsvermogen. Jij hebt de gave van verbeeldingskracht waardoor je de mooiste dingen in het leven weet te creëren. Zelfexpressie is een belangrijk thema in je leven. Zorg ervoor dat je jezelf op wat voor manier dan ook kunt uiten. Krop gevoelens niet op maar zing, dans, schrijf, schilder of teken om zo jouw verbeelding vorm te geven.


Levensmissie 4

Heb jij als levensmissie getal 4? Dan is het aan jou de taak om ideeën vorm te laten krijgen en om deze uit te voeren in de aardse praktijk. Deze taak neem je uiterst serieus. Je hebt een ijzeren discipline, bent een harde werker en zal altijd je afspraken nakomen. Net als Moeder Aarde zorg jij ervoor dat zaken gevoed worden zodat er gebouwd kan worden. Pas alleen wel op dat je hierin niet te rechtlijnig wordt, je uitdaging zit hem in het ontwikkelen van flexibiliteit.


Levensmissie 5

Heb jij als levensmissie getal 5? Dan ben jij degene die al snel op avontuur wilt gaan. Of dat nou letterlijk is door te reizen, of figuurlijk door nieuwe kennis op te doen. Continu ben je met nieuwe dingen bezig. Daarom zal vrijheid een belangrijk thema voor je zijn. Echter kan jouw hunkering naar verandering tegenstrijdig genoeg rusteloosheid veroorzaken. Daarom is het belangrijk om een balans te vinden tussen je vrijheid en tegelijkertijd de realisatie van al je ideeën.


Levensmissie 6

Heb jij als levensmissie getal 6? Dan ben je een echt familiemens en zal je naar rust en harmonie in het leven streven. Jij hebt de gave om verbinding te creëren tussen mensen. Met jouw scherpe intuïtie voel jij feilloos aan wat anderen nodig hebben en ben je als geen ander in staat problemen zo goed mogelijk op te lossen. Pas alleen wel op dat jouw dienstbaarheid niet omslaat in fanatisme of obsessie.


Levensmissie 7

Heb jij als levensmissie getal 7? Dan ben je filosofisch ingesteld. Het is aan jou de taak de materialistische wereld aan een kritisch onderzoek te onderwerpen. Vandaar ook jouw analytische en beschouwende blik op het leven. Hiervoor zonder je jezelf graag af, waardoor je ietwat afstandelijk kunt overkomen. Zoek daarom voor een balans waarbij je een eigen beschouwing kunt formuleren, zonder je te vervreemden van de moderne maatschappij.


Levensmissie 8

Heb jij als levensmissie getal 8? Dan ben jij in de wieg gelegd voor (materieel) succes. Je hebt het vermogen om ideeën te manifesteren en te concretiseren, vandaar ook dat je een fantastisch organisator bent. Aan jou de taak om mensen voor een gemeenschappelijk doel te mobiliseren zodat er handel kan worden gedreven. Pas alleen wel op dat je geld blijft zien als een middel en niet als de heilige graal.


Levenmissie 9

Heb jij als levensmissie getal 9? Dan ben jij een ware inspirator. Een 9 kan gevormd worden met een combinatie van de andere getallen, daarom dat jij iedereen weet aan te spreken. Als geen ander kun jij mensen motiveren om zaken te voltooien. Je bent dan ook veelzijdig en open-minded. Echter kun je jezelf ook wel eens verliezen, je hebt immers van alles wat in huis. Ontwikkel daarom daadkracht en assertiviteit om ondanks als laatste in de rij, wel voorop te blijven lopen.


Meestergetallen

Hoewel in de numerologie wordt uitgegaan van een cyclus van 1 tot en met 9 zijn er ook zogenaamde meestergetallen. Deze getallen hebben een verhoogde trilling en brengen daarom een belangrijke levensles met zich mee.


Meestergetal 11

Kom jij uit op getal 11 voordat je verkleind naar een 2? Dan ben jij een helper met een spirituele missie. In jou schuilt een geestelijk inspirator. Hierdoor weet je anderen tot in hun ziel te raken. Belangrijk voor jou om te vertrouwen op je eigen intuïtie.


Meestergetal 22

Kom jij uit op getal 22 voordat je verkleind naar een 4? Dan ben je in staat grootste dingen tot stand te brengen. 22 is het getal van de bouwmeester. Jouw scherpe blik en helicopterview in combinatie met je praktijkgerichte instelling zorgen ervoor dat je van grote invloed kunt zijn. Als het ware kun je de hele maatschappij op haar grondvesten doen schudden. Zorg goed voor jezelf zodat je deze zware druk aankunt.


Meestergetal 33

Kom jij uit op getal 33 voordat je verkleind naar een 6? Dan ben je een ware leermeester. Jij doorvoelt het wereldse en voorziet dit vervolgens van een spirituele betekenis. Aan jou de taak om de essentie van het leven te doorgronden. Geen makkelijke taak. Want niemand vertelt je wat je precies moet doen en hoe lang je daarover moet doen. Echter is daar jouw innerlijk weten die je vertelt dat je dit moet doen, zo kun je anderen laten inzien wat ware liefde is.


Cursus numerologie

Vind je numerologie interessant en wil je er meer van weten? Klik dan hier voor mijn numerologiecursus. Niet alleen leer je meer over jouw levensmissie, je gaat ook ontdekken wat de betekenis is van o.a. jouw naamgetal, persoonlijkheidsgetal en zielsgetal.

Over de schrijver
Mijn naam is Melissa Kamstra en door handleeskunde te combineren met positieve psychologie heb ik al honderden mensen geholpen met hun persoonlijke ontwikkeling. Toch kan ik mij goed voorstellen dat handlezen tal van vragen oproept. Daarom deel ik op mijn nuchtere en enthousiaste wijze meer over dit boeiende onderwerp. Succes en groei heb je zelf in de hand. Benieuwd hoe? Laat je dan door middel van mijn artikelen, cursussen en boeken inspireren!
Betty
Door

Betty

op 24 Apr 2020

Levensmissie 7. Pure nieuwsgierigheid.

Marit
Door

Marit

op 24 Apr 2020

Ik ben een 11! Ben op dit moment heel erg zoekende naar wat ik echt in het leven wil. Zit in een burn-out en ben veel bezig met zelfontwikkeling. Cursus numerologie sluit daar mooi bij aan! Ook uit de handleescursus blijkt dat ik een helper en zorger ben. Ben helaas net afgestudeerd in totaal de verkeerde richting (business). Dus ben heel nieuwsgierig naar wat er nu op mijn pad gaat komen! Erg benieuwd naar de inhoud van de cursus :)

Veerlez
Door

Veerlez

op 25 Apr 2020

Ik heb het getal 5, hoe kan het ook anders. Reislustig, hoe kom je daarbij? Het klopt perfect, love it!

dehandcoach
Door

dehandcoach

op 25 Apr 2020

Wat leuk om te lezen! Vrijheid zal vast een belangrijk thema voor je zijn.

Amber
Door

Amber

op 31 May 2020

Mijn levensmissie is 1. Alleen dat zelfvertrouwen, ontbreekt nog (een beetje). Het kan in iedergeval een stuk beter. Ik merk wel dat ik enorm op zoek ben naar wat ik precies wil en wat mijn doel is.

dehandcoach
Door

dehandcoach

op 01 Jun 2020

Hai Amber, dat is de grote uitdaging ook van een 1. Voor jezelf opkomen en die leider zijn. Binnenkort start mijn cursus numerologie. Misschien wel iets voor jou om zo meer over jezelf te weten te komen.

Marijn
Door

Marijn

op 04 Jun 2020

Levensmissie 5: had niet beter kunnen kloppen. Ik ben ‘digital nomad’ en altijd op pad. Maar daar komt ook een hoop onrust bij kijken.

dehandcoach
Door

dehandcoach

op 06 Jun 2020

Hai Marijn, dat kan ik mij goed voorstellen. Tegenstrijdig genoeg is constante verandering hetgeen wat constant is voor iemand met een levensmissie als 5. Aardingsoefeningen helpen goed hierbij. Bijvoorbeeld een mindful wandeling in de natuur of bewust ademhalen. En ergens ook accepteren dat je in veel dingen graag vrijheid wilt ervaren.

Reactie plaatsen