Wat als een lijn in de hand jeukt?
26 augustus 2022 
4 min. leestijd

Wat als een lijn in de hand jeukt?

Bianca stelde mij laatst een vraag. Een lijn in haar linkerhand jeukt eens in de zoveel tijd en ze vroeg zich af of ik hier een verklaring voor had. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik deze niet direct had, omdat ik nog nooit had gehoord van een 'jeukende lijn' in de handen. Daarom ging ik eens op onderzoek uit. 

Medische oorzaak van jeukende handen

Vooropgesteld kunnen jeukende handen een medische oorzaak hebben. Zo kan er sprake zijn van een allergische reactie vanwege bepaalde voedingsmiddelen of een insectensteek. Diabetes veroorzaakt ook jeuk aan de handen, net als eczeem. Toch hoeft er bij jeuk aan de handen niet altijd sprake te zijn van een medische oorzaak en dan biedt handleeskunde uitkomst.

Jeuk in de handen van Bianca

Bianca ervaart eens in de zoveel tijd jeuk aan een bepaalde lijn in haar handen. Deze lijn loopt in haar linkerhand vanuit haar pols tot halverwege duimhoogte. Een medische oorzaak heeft de jeuk niet en daarom is ze benieuwd wat deze jeuk kan betekenen.

Aangezien er in een hand talloze lijnen zichtbaar kunnen zijn heb ik bij vragen als deze altijd een afbeelding nodig om er een verklaring voor te kunnen geven. En dan werk ik nog het liefst met een handafdruk, omdat lijnen in foto's overbelicht kunnen raken en ik ze daardoor niet meer goed kan duiden.

Na een foto van Bianca te hebben ontvangen kwam ik erachter dat haar vraag te maken heeft met de zogenaamde lotslijn in de handen. In de foto hieronder is deze lijn met een rode pijl aangegeven.

Jeukende Lotslijn Bianca

Betekenis 'jeukende lotslijn'

Omdat er geen sprake was van een medische oorzaak, is het interessant de eigenschappen van de jeukende lijn te onderzoeken. De lijn waar Bianca jeuk ervaart is de lotslijn. Deze lijn vertelt onder andere iets over het nemen van verantwoordelijkheid en op eigen benen staan. Op momenten dat de lijn jeukt is het goed mogelijk dat de persoon in kwestie moeite kan hebben met het nemen van verantwoordelijkheid. Deze persoon kan dan het gevoel hebben zijn of haar lot als het ware in andermans handen te leggen.

Dit was zeker iets waar Bianca zich in herkende. Ze schreef onderstaande reactie:

Reactie Bianca jeukende lijn

Handleeskunde benutten als bewustzijnstool

De vraag van Bianca geeft de kracht van handleeskunde goed weer. Door de kenmerken van de handen te analyseren kun je inzicht krijgen in je kwaliteiten, mogelijkheden en uitdagingen. Deze bewustwording helpt bij het maken van keuzes en het verkrijgen van antwoord op bepaalde vraagstukken die op dit moment een rol in je leven spelen. Zoals dus ook bij Bianca het geval is.

Vandaar dat handleeskunde een bewustzijnstool is. Daarom is het interessant op onderzoek uit te gaan als een van de kenmerken in je handen de aandacht vraagt. Door te weten waar de specifieke eigenschappen van de kenmerken mee samenhangen kun je veel over je persoonlijkheid te weten komen.

Wil je meer over de kracht van handleeskunde leren? Lees dan mijn E-book 'Alles wat je wit ligt binnen handbereik.' Je download hem hier gratis.

Heb jij ook een vraag over handleeskunde?

Is er iets dat jij graag wilt weten als je kijkt naar je handen? Of ben je nieuwsgierig wat je allemaal wel niet over jezelf te weten kunt komen door gebruik te maken van handleeskunde? Laat dan gerust een reactie achter. Ik zit alweer tien jaar in het 'handleesvak' en voor mij voelt alles heel logisch, echter besef ik mij heel goed dat dit voor anderen niet zo hoeft te zijn. Alleen maar leuk als er vragen worden gesteld. Gezien het soms grote animo kan ik niet beloven elke vraag individueel te beantwoorden, maar een handje op weg helpen zal ik altijd doen;)!

Over de schrijver
Mijn naam is Melissa Kamstra en door handleeskunde te combineren met positieve psychologie heb ik al honderden mensen geholpen met hun persoonlijke ontwikkeling. Toch kan ik mij goed voorstellen dat handlezen tal van vragen oproept. Daarom deel ik op mijn nuchtere en enthousiaste wijze meer over dit boeiende onderwerp. Succes en groei heb je zelf in de hand. Benieuwd hoe? Laat je dan door middel van mijn blogs, cursussen, boeken en de podcast inspireren!
Esther
Door

Esther

op 24 Nov 2022

Interessante blog! Ik heb al een aantal jaar eczeem in mijn rechterhandpalm. Dat is ontstaat na mijn eerste zwangerschap. Tijdens mijn tweede zwangerschap verdween het tijdelijk, maar nu is het weer terug. Zou je hier ook iets over kunnen zeggen?

Melissa Kamstra
Door

Melissa Kamstra

op 24 Nov 2022

Hi Esther, wat een toeval! Ik heb vandaag deze vraag ook gekregen, maar dan over de linkerhandpalm. Ik ga hier begin volgende week even een blog over schrijven met het antwoord. Kun je misschien aangeven waar je precies de eczeem hebt, het gebied is namelijk van belang. Dan neem ik het meteen mee. Liefs!

Reactie plaatsen