Intense emoties van de elementen
17 mei 2019 
2 min. leestijd

Intense emoties van de elementen

Inzicht in je element verschaft je een hoop wijsheid, zo laat het je bijvoorbeeld zien hoe je reageert als je geraakt wordt. Hoe jij de emoties beleeft. Nu heeft ieder van ons alle elementen in zich. We hebben allemaal een beetje, aarde, lucht, vuur en water. Toch is het ene element sterker aanwezig dan het andere.

Volle Maan in schorpioen

Nu vind ik niet alleen handen fascinerend, ook de maan boeit mij enorm. Elke andere maanfase brengt een andere energie met zich mee. Rondom vollemaan is de energie zo sterk aanwezig dat emoties aan de oppervlakte komen bovendrijven. Lees hier meer over vollemaan.

Nu is vollemaan sowieso al een intense periode, maar deze vollemaan helemaal. Dat heeft ermee te maken dat de maan dit keer in schorpioen staat.


Vollemaan in Schorpioen

Schorpioenen zijn watertekens. En water gaat over emoties. Dat maakt een schorpioen kwetsbaar. Die kwetsbaarheid zal niet snel getoond worden. Liever houden ze verbogen wat er diep van binnen gaande is.

Met een wantrouwende blik betreed een schorpioen de buitenwereld. Een gekwetste schorpioen slaat keihard toe en kan erg giftig zijn. Niet voor niets kunnen ze venijnig steken. Aan de andere kant gaat een schorpioen all the way als hij verbinding voelt. Ze gaan tot het uiterste.

De grootste kwaliteit van schorpioenen is dat ze door situaties heen kunnen prikken. Ze weten wat er onder de oppervlakte speelt en wat anderen motiveert.


Intense emoties van elk element

Met meer achtergrondinformatie over dierenriemteken Schorpioen snap je misschien beter waarom deze vollemaan zo intens is. Er zal deze dagen vast een moment voorkomen dat je geraakt wordt. Je voelt een intense emotie die zeer waarschijnlijk een oude pijn raakt. Elk element heeft een andere manier van reageren.

Element aarde
Iemand met aarde trekt zich terug. Veilig onder de aarde ga je daar zitten mokken dat je niet goed genoeg bent.

Element lucht
Communiceren is iets wat iemand met lucht graag doet. Je kunt daarom het idee hebben dat anderen jou niet zien of horen als je geraakt wordt.

Element vuur
Vurige types worden dader en gaan op zoek naar een verklaring. Je kunt het idee hebben er helemaal alleen voor te staan en dat anderen jou niet begrijpen. Van alle elementen zal jij het snelst geneigd zijn de confrontatie op te zoeken.

Element water
Water is één brok emotie. Wordt je geraakt dan zal je het gevoel hebben dat anderen niet van je houden. Doordat je niet van confrontaties houdt zal je er alles aan doen deze te vermijden.


Hoe zit dat bij jou?

Herken jij jezelf in één van de elementen? Ben jij inderdaad degene die net als vuur de confrontatie aangaat en wil verklaren wat er aan de hand is? Of ben je meer van de struisvogelpolitiek en steek je je kop in het zand, hopend dat het overwaait. Laat het me weten in een reactie. Ik ben benieuwd!

Over de schrijver
Als expert in praktische spiritualiteit laat De Handcoach zien hoe je spiritualiteit in je dagelijks leven kunt toepassen. Want juist door open te staan voor het onbekende kom je bijzonder genoeg dichter bij jezelf. Wil jij meer innerlijke rust, plezier en succes in je leven ervaren? Laat je dan inspireren door middel van e-books, cursussen, masterclasses, events, blogs, video's en de podcast!
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down