Wat zegt je duim over jou?
12 april 2018 
2 min. leestijd

Wat zegt je duim over jou?

Als ik handen analyseer kijk ik naar de gehele hand. Ik analyseer de handvorm, de stand van de vingers en de lijnen en huidpatronen. Vanuit de Hindoestaanse handleeskunde wordt enkel de duim gelezen. In India schijnen er zelfs speciale duimlezers te zijn! Er wordt dan gekeken naar de lengte en vorm van de duim, naar de lengte van de kootjes, de soepelheid en de afstand van de duim tot de hand. Er is dus alleen al uit de duim ontzettend veel informatie te halen.


Heerser van de hand

De duim wordt de heerser van de hand genoemd. Misschien sta je er niet bij stil, maar jouw duim zorgt ervoor dat je iets kunt vastpakken. Dat je iets naar jouw hand kunt zetten. Vanwege deze eigenschap kun je invloed uitoefenen
in het dagelijks leven. Je duim zorgt er letterlijk en figuurlijk voor dat je met iets resultaat kunt behalen. Het laat jouw wilskracht zien.


3 gebieden van je duim

Je duim is op te delen in 3 gebieden: het nagelkootje, het palmkootje en de Venusberg.

Het bovenste kootje is het nagelkootje en staat voor willen. Het laat zien hoeveel doorzettingsvermogen jij bezit. Het middelste kootje is het palmkootje en staat voor jouw logisch denken en handelen. De Venusberg is geen kootje, maar dit is het gebied onder je duim in de palm van je hand. Dit gebied staat voor jouw gevoelswereld.

Een prachtig mooi gegeven als al deze drie gebieden met elkaar in balans zijn, dan ben je namelijk in staat jouw grootsheid in de wereld neer te zetten.


Lengte van je duim

Je kunt de lengte van jouw duim meten door je duim ontspannen tegen je wijsvinger aan te leggen. Komt je duim tegen het onderste kootje van je wijsvinger aan, dan heb je een korte duim. Komt je duim in het midden van het onderste kootje van je wijsvinger uit, dan heb je een gemiddelde duim. Komt je duim daarboven uit, dan heb je een lange duim.

Korte duim

Als je een korte duim hebt dan ben je een vriendelijk, meegaand persoon. Je laat je liever leiden en motiveren door anderen. Hierdoor kun je nog weleens moeite hebben met het maken van keuzes of het opkomen van je eigen behoeften.

Gemiddelde duim

Als je een gemiddelde duim hebt dan heb je een sterke wilskracht. Je weet goed wat je wil en gaat resultaatgericht te werk. Je houdt er niet van om te verliezen. Emoties zal je niet snel uiten. Met kritiek kun je slecht overweg.

Lange duim

Als je een lange duim hebt dan ben je een harde werker. Iemand die niet uit is op eigen gewin, maar het belangrijk vindt om gezamenlijk tot een resultaat te komen. Daarom weet je anderen goed te motiveren en te stimuleren.


Oefening

Vouw je handen eens in elkaar. Welke duim ligt bovenop? Jouw linker- of rechterduim? En als je dit nu eens omdraait hoe voelt dat voor je?

Ligt je linkerduim bovenop en voelt dat het fijnst? Dan ben jij iemand die zichzelf gevoelsmatig zal uiten. Voelt het prettiger als jouw rechterduim bovenop ligt? Dan ben jij iemand die zichzelf rationeel zal uiten.


Hoe zit dat bij jou?

Zoals gezegd is er ontzettend veel informatie uit je duim te halen. Ik ben benieuwd wat voor duim jij hebt. Heb jij een korte, gemiddelde of lange duim? En herken je jezelf hierin? Laat het me weten in een reactie!

Over de schrijver
Als expert in praktische spiritualiteit laat De Handcoach zien hoe je spiritualiteit in je dagelijks leven kunt toepassen. Want juist door open te staan voor het onbekende kom je bijzonder genoeg dichter bij jezelf. Wil jij meer innerlijke rust, plezier en succes in je leven ervaren? Laat je dan inspireren door middel van e-books, cursussen, masterclasses, events, blogs, video's en de podcast!
Lisette
Door

Lisette

op 04 Jul 2018

Ik heb n haakse duim net als mijn pa.. wat zegt dat?

dehandcoach
Door

dehandcoach

op 09 Jul 2018

Hoi Lisette, wat bedoel je precies met een haakse duim? Als je mij een foto kan toesturen kan ik er iets meer over zeggen. Lieve groet!

Francy
Door

Francy

op 02 Sep 2019

Hallo hand coach Ik heb vannacht gedroomd dat er spuitje met naald op een tafel lag en ik zag dat niet liggen. Ik prikte er mij in en haalde de naald eruit maar hij was in verschillende delen, dus elke keer trok ik weer een ander onderdeel van de spuit uit mijn duim. Tot slot zag ik dat de naald er toch nog in zat die dus ook verwijderd. De duim werd een beetje stijf en voelde verdoofd en kreeg een rare vorm. Ik veronderstelde dat er een verdoving vloeistof in de spuit heeft gezeten. Dit allemaal in mijn droom! ( iemand was vergeten de spuit op te ruimen dacht ik) Kan jij deze droom uitleggen? Ben benieuwd Alvast bedankt voor de moeite Met vr groet Francy

dehandcoach
Door

dehandcoach

op 02 Sep 2019

Beste Francy, wat een bijzondere droom! Vaak zijn dromen een weerspiegeling van de meegemaakte ervaringen op een dag. Ik heb zelf het idee dat jouw droom meer een betekenis heeft over het vinden van ontspanning/verdoving, dan dat je duim een rol speelt. Verder heb ik helaas meer kennis over vingers dan over dromen. Toch hoop ik je een handje op weg geholpen te hebben, en wens ik je in de toekomst een fijnere nachtrust.

Lot
Door

Lot

op 23 Sep 2019

Hallo wat een leuke en bijzonder kloppende informatie! Ik heb zelf 2 verschillende duimen! Links de duim van mijn moeder en rechts de duim van mijn vader. De rest van mijn vingers zijn wel echt van mij haha.

dehandcoach
Door

dehandcoach

op 24 Sep 2019

Hai Lot, wat bijzonder dat je zo duidelijk je vader en moeder terug ziet komen in je handen. Hoewel ik vermoed dat je nog veel meer lijnen en huidpatronen ongetwijfeld hetzelfde hebt, aangezien een groot deel erfelijk is. Toch zet jij de wereld uiteindelijk naar je eigen hand (ha!).

Marthy.
Door

Marthy.

op 28 Sep 2019

Hallo ik heb een dikke korte en brede duim maar 4 en halve centimeter lang. Wat zegt dat over mij?

dehandcoach
Door

dehandcoach

op 29 Sep 2019

Hai Marthy, in de handlijnkunde is één teken geen teken. Daarbij is het nog van belang of dit een duim aan je linker- of rechterhand is. Je bent van harte welkom eens een afspraak voor een handanalyse te maken. Pas als ik je hele hand zie kan ik hier iets over zeggen. Liefs!

Carina
Door

Carina

op 01 Sep 2020

Als ik mijn handen spontaan vouw, komt de linker duim bovenop. Nochtans primeert bij mij de ratio en hou ik 't gevoel onder de duim?! Ik ben wel linkshandig.

dehandcoach
Door

dehandcoach

op 02 Sep 2020

Hai Carina, ik snap je vraag niet helemaal. Als je duim bovenop ligt bij het vouwen dan kun je ervan uitgaan dat je eerder op gevoel dan op ratio beslissingen neemt. Echter is één teken, geen teken in de handleeskunde. Uiteraard zullen er nog wel andere factoren een rol spelen. Liefs, Melissa

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down