De betekenis van een ring om je vinger

De meeste mensen dragen een ring. Hiervan is de ringvinger het meest populair, mede door het bezegelen van de liefde. Sommigen laten het hierbij en anderen dragen om meerdere vingers een ring. Het bijzondere is dat het dragen van een ring om een bepaalde vinger iets zegt over jouw persoonlijkheid.


Ring om je duim

Alle vingers zijn vernoemd naar Romeinse goden, behalve de duim. En eigenlijk heeft de duim dat ook helemaal niet nodig. Als heerser van je hand bezit de duim enorm veel wilskracht. Dit is de vinger waarmee je de wereld naar jouw hand zet.

Een ring om je duim geeft aan dat je onderscheidend wilt zijn. Een krachtige persoonlijkheid die niet mee wil gaan met de grijze mensenmassa. Onafhankelijkheid en authenticiteit zijn belangrijk. Vaak gaan duimringen gepaard met een alternatieve kledingstijl, wat de eigenzinnigheid van het karakter alleen maar versterkt. Behoefte aan wat extra power? Draag dan een ring om je duim en je voelt je krachtiger dan ooit!  

Stenen die de wilskracht van je duim versterken zijn granaat en rode chalcedoon.


Ring om je wijsvinger

De wijsvinger is vernoemd naar de Romeinse god Jupiter en laat zien hoe jij jezelf laat gelden in de wereld. Bedenk ook maar dat je wijsvinger de vinger is waarmee je tal van gebaren kunt maken. Met deze bewegingen laat je als het ware jouw autoriteit gelden. Niet voor niets staat de wijsvinger voor ambitie en leidinggevende kwaliteiten.

Een ring om je wijsvinger geeft aan dat je ambitieus bent en vertrouwt in je eigen kunnen. Je onderstreept hiermee als het ware jouw leidinggevende kwaliteiten. Het waren ook de koningen, priesters en genezers die vroeger vaak ringen om hun wijsvinger droegen. Zo lieten ze zien dat ze machtig waren.   

Citrien, blauwe topaas en lapis lazuli zijn stenen die de eigenschappen van je wijsvinger versterken.


Ring om je middelvinger

De middelvinger is vernoemd naar de Romeinse god Saturnus en laat daardoor zien in hoeverre je de verantwoordelijkheid voor je leven neemt. 

Een ring om je middelvinger laat een verlangen naar zekerheid en veiligheid zien. De behoefte om naar een doel toe te werken zal groot zijn. Iets concreets waar je op kunt bouwen. Daarom ook dat een ring om een middelvinger veelal geen vluchtige aankoop is, maar eerder een ring voor de lange termijn. Ook zou een ring om je middelvinger erop kunnen wijzen dat je jouw energie wilt beschermen tegen invloeden van buitenaf. Overigens zorgt een ring om je middelvinger ervoor dat je vingers verlengd worden.     

Stenen die goed samen gaan met de eigenschappen van je middelvinger zijn labradoriet en amethist.


Ring om je ringvinger

De ringvingers zijn vernoemd naar de Romeinse god Apollo, de god die in zijn wagen de zon langs de hemel trok en daardoor alles liet schitteren. Het is de zon die straalt en alles zichtbaar maakt. Vandaar dat de ringvinger symbool staat voor eigenschappen als waardering, liefde en schoonheid. 

Een ring om je ringvinger staat voor de liefde en laat de betrokkenheid van relaties zien. In de verbintenis met een ander gaat het over trouw en loyaliteit. Koop je een ring voor je zelf dan gaat het over zelfliefde en het geloof in je talenten. Benieuwd waarom een trouwring veelal om de linker ringvinger wordt gedragen? Je leest het hier.

Symbolische stenen voor je ringvinger zijn robijn, rozenkwarts en maansteen.


Ring om je pink

De pink is vernoemd naar Mercurius, de god van de communicatie. De pink staat daarom voor communicatie in de breedste zin van het woord. Het is de vinger waarmee je boodschappen zendt en ontvangt.

Een ring om je pink is tweeledig. Enerzijds kan het betekenen dat je jouw eigen communicatieve talenten wilt versterken bij het verkondigen van je boodschap. Ideaal bij bijvoorbeeld het geven van presentaties. Anderzijds kan het betekenen dat je bij het ontvangen van boodschappen je intuïtie wilt volgen om zo de informatie tot je te nemen die ook daadwerkelijk voor jou bestemd is. 

En over het verkondigen van een boodschap gesproken; vroeger droegen mannen een zegelring om hun pink om zo belangrijke documenten te ondertekenen. 

Zowel blauwe calciet als blauwe chalcedoon versterken de communicatieve eigenschappen van je pink. 


Hoe manifesteer jij jezelf?

Draag jij een ring? Om welke vinger draag je die? Merk je bij het dragen van een ring inderdaad een behoefte aan de eigenschap van die specifieke vinger? Of heb je er nooit zo bij stil gestaan? Laat het weten in een reactie, ik ben benieuwd!

Leer meer over je vingers

Wil je meer leren over je vingers? Dan is mijn cursus 'Vingervlug innerlijke rust' een enorme aanrader. In de cursus ontdek je de betekenis van je vijf vingers. De praktische handelingen en passende reflectievragen die ik je leer, zorgen ervoor dat je vanuit innerlijke rust makkelijker beslissingen kunt nemen. Daarbij ontvang je ook nog eens als bonus een ingesproken vijfvingermeditatie. Klik hier voor meer informatie.