Wat zegt je duim over jou?

Als ik handen analyseer kijk ik naar de gehele hand. Ik analyseer de handvorm, de stand van de vingers en de lijnen en huidpatronen. Vanuit de Hindoestaanse handleeskunde wordt enkel de duim gelezen. In India schijnen er zelfs speciale duimlezers te zijn! Er wordt dan gekeken naar de lengte en vorm van de duim, naar de lengte van de kootjes, de soepelheid en de afstand van de duim tot de hand. Er is dus alleen al uit de duim ontzettend veel informatie te halen.

Heerser van de hand

De duim wordt ook wel de baas van je hand genoemd. Misschien sta je er niet bij stil, maar jouw duim zorgt ervoor dat je iets kunt vastpakken. Vanwege deze eigenschap kun je met je duim invloed uitoefenen in het dagelijks leven. Je duim zorgt er dus letterlijk en figuurlijk voor dat je met iets resultaat kunt behalen. Het laat jouw wilskracht zien.

3 gebieden van je duim

Je duim is op te delen in 3 gebieden: het nagelkootje, het palmkootje en de Venusberg.

Het bovenste kootje is het nagelkootje en staat voor willen. Het laat zien hoeveel doorzettingsvermogen jij bezit. Het middelste kootje is het palmkootje en staat voor jouw logisch denken en handelen. De Venusberg is geen kootje, maar dit is het gebied onder je duim in de palm van je hand. Dit gebied staat voor jouw gevoelswereld.

Een prachtig mooi gegeven als al deze drie gebieden met elkaar in balans zijn, dan ben je namelijk in staat jouw grootsheid in de wereld neer te zetten.

Lengte van je duim

Je kunt de lengte van jouw duim meten door je duim ontspannen tegen je wijsvinger aan te leggen. Komt je duim tegen het onderste kootje van je wijsvinger aan, dan heb je een korte duim. Komt je duim in het midden van het onderste kootje van je wijsvinger uit, dan heb je een gemiddelde duim. Komt je duim daarboven uit, dan heb je een lange duim.

Korte duim

Als je een korte duim hebt dan ben je een vriendelijk en meegaand persoon. Misschien zelfs wel iets te meegaand, want doordat je je liever laat leiden door anderen zal je niet altijd opkomen voor je eigen behoeften.

Gemiddelde duim

Met een gemiddelde duim is je wilskracht in balans.. Zodra je weet wat je wilt ga je aan de slag.

Lange duim

Als je een lange duim hebt dan ben je iemand met een ijzersterke wilskracht. Opgeven komt niet in je woordenboek voor.

Hoe zit dat bij jou?

Zoals gezegd is er ontzettend veel informatie uit je duim te halen. Ik ben benieuwd wat voor duim jij hebt. Heb jij een korte, gemiddelde of lange duim? En herken je jezelf hierin? Laat het me weten in een reactie!