Waarom de sterrenbeelden soms niet kunnen slapen
01 april 2021 
2 min. leestijd

Waarom de sterrenbeelden soms niet kunnen slapen

Soms heb je wel eens dat je de slaap niet kunt vatten. Misschien dat vollemaan hier mee te maken heeft. Maar het kan ook komen door de eigenschappen van je sterrenbeeld. Misschien ben jij wel iemand die zich druk maakt over de toekomst, het verleden niet kan loslaten of juist alles wat gezegd en gedaan is blijft overdenken. Laat vooral weten of jij jezelf herkent in je sterrenbeeld! 

Sterrenbeeld niet kunnen slapen


Druk maken over de toekomst

Steenbok is een heel gedreven sterrenbeeld. Er worden al snel ambitieuze plannen gesmeden voor de toekomst. Deze lange termijnvisie wordt gedeeld met sterrenbeeld Waterman. Beide sterrenbeelden kunnen daarom ’s nachts wakker liggen van de ‘wat als vraag’. Kleine tip… de toekomst laat zich niet voorspellen. Je kunt jezelf beter een goede nachtrust gunnen waardoor je bij de les bent als zaken anders lopen dan je van te voren had bedacht.


 

Denk aan het verleden

Stier is een geduldig sterrenbeeld en herkauwt als het moet gebeurtenissen. Iets wat een Kreeft en Schorpioen ook doen, alleen komt dit eerder voort uit een sterk gevoelsleven. Het zijn tekens die op emotioneel vlak diep geraakt kunnen worden, waardoor gedane zaken uit het verleden vandaag de dag nog altijd een rol kunnen spelen. Hier sluit een Leeuw met een goed gevoel voor drama zich bij aan.


 

Blijven malen en piekeren

Tweelingen, Maagd en Weegschaal zijn ofwel de filosofische sterrenbeelden of wel de analisten van de dierenriem. Gebeurtenissen worden vaak genoeg overdacht. “Had ik het niet beter anders kunnen doen?” is een gedachte die vaak opspeelt. Dit heeft enerzijds te maken met het perfect willen doen en anderzijds met het tevreden stellen van jan en alleman. Dit laatste is wat een Vissen ook niet vreemd. Er wordt al snel voor een ander gedacht. De sterrenbeelden doen er daarom goed aan dicht bij de eigen gevoelens te blijven en niet voor anderen te denken. Of anders voor de eigen gemoedstoestand gewoon te vragen hoe anderen zich voelen.


Teveel energie

En tot slot zijn er nog de sterrenbeelden Ram en Boogschutter. Dit zijn de meest optimistische sterrenbeelden. En ondanks dat ze minder snel zullen piekeren kunnen ze toch ze ’s nachts wakker liggen. Dit komt dan met name doordat ze met al hun vurige energie liever gisteren dan morgen in de actie komen.

Over de schrijver
Als expert in praktische spiritualiteit laat De Handcoach zien hoe je spiritualiteit in je business kunt benutten. Wil jij meer innerlijke rust, plezier en succes ervaren? Laat je dan inspireren door middel van blogs, cursussen, masterclasses en de podcast!
Reactie plaatsen