Selfcaretips voor jouw sterrenbeeld
31 maart 2020 
5 min. leestijd

Selfcaretips voor jouw sterrenbeeld

Quarantaine is het afzonderen van mensen en dieren voor een bepaalde tijd, met als doel het besmettingsrisico te verminderen. Het is een van origine medische term die afkomstig is uit het Italiaans ten tijde van de pestepidemie in de 14e eeuw. In deze tijd werden aanmerende schepen verplicht 40 dagen in de haven stil te blijven liggen, en werd de bemanning daarbij geacht het schip niet te verlaten. Het woord quarantaine is hier ook van afgeleid: quaranta giorni, wat 40 dagen in het Italiaans betekent.


 

Selfcare tijdens Corona

De situatie rondom Corona is ernstig. Helemaal niet leuk. Duizenden mensen overlijden. Het is een periode waarin we allemaal uit balans zijn en niemand ook maar een idee heeft wat de toekomst gaat brengen.

Het beste wat jij kunt doen? Rustig blijven. Soms makkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe kun je nu het beste ontspannen? Misschien dat je sterrenbeeld uitkomst biedt. Hieronder lees je voor elk sterrenbeeld een passende selfcaretip om zo relaxed mogelijk deze quarantaine door te komen.


Ram in quarantaine

Ram is het eerste teken van de dierenriem en houdt van actie. Daarom zijn fysieke activiteiten ideaal. Touwtjespringen, hoelahoepen, cardiotraining; in de tuin of in de woonkamer, het is allemaal nog mogelijk.


Stier in quarantaine

De Stier is een ontspannen dierenriemteken. Blijf in relaxte sferen door yoga te beoefenen of te gaan mediteren. Een andere fijne bezigheid is om je handen creatief aan het werk te zetten, zoals schilderen, breien of pottenbakken. Zingen is ook ideaal om je zinnen te verzetten.


Tweelingen in quarantaine

Voor Tweelingen is het ideaal als de geest scherp blijft door verbeeldingskracht. Daarom is het aan te raden een boek te lezen die je van A tot Z kunt verslinden. Bonus als je vervolgens gelijkgestemden vindt waarmee je het boek kunt bespreken. Misschien is een online boekenclub een idee?

Pas overigens op dat je gedachten geen loopje met je nemen. Ontstress door meditatie-oefeningen of door naar muziek te luisteren.


Kreeft in quarantaine

Tijd thuis doorbrengen is voor een Kreeft geen probleem. Daar ben je toch al het liefst. Geef je huis een flinke schoonmaakbeurt en kijk of je het nog gezelliger kunt maken. Ook koken of bakken is een ideale bezigheid. Houd je geest scherp door niet steeds hetzelfde recept af te stoffen, maar ook eens een nieuw gerecht uit te proberen.


Leeuw in quarantaine

Als Leeuw sta je graag in het middelpunt van de belangstelling, alleen is er momenteel maar weinig publiek. Hoewel… lang leve de online wereld. Youtube, Instagram, Facebook; allerlei media waar je jouw talenten kunt laten zien.

Voor de nodige ontspanning kun je het beste je favoriete muziek opzetten. Zing lekker mee en schud die heupen maar los. Ook is het aan te raden zoveel mogelijk zonlicht tot je te nemen, elke zonnestraal bevordert je humeur enorm.


Maagd in quarantaine

Als Maagd houd je ervan om zaken te analyseren. Daag jezelf daarom mentaal uit met een kruiswoordpuzzel, sudoku of een potje schaken. Of pak er een boek bij wat jouw geest prikkelt. Bijvoorbeeld een historische roman, biografie of een managementboek.


Weegschaal in quarantaine

Een Weegschaal houdt van schoonheid. Geef daarom je huis een make-over. Knap achterstallig onderhoud op en hang een mooi kunstwerk aan de muur. Aromatherapie is overigens aan te raden om je geest te kalmeren.


Schorpioen in quarantaine

Mysterie en Schorpioen gaan hand in hand. Plof op de bank en vermaak jezelf met een goede thriller of horror. Boek, film of allebei. Zolang het verhaal maar geheimzinnig is.


Boogschutter in quarantaine

Het liefst ga als Boogschutter je op reis, alleen zit dat er nu even niet in. Hoewel… letterlijk dan. Want geestelijk kun je je lol op. Volg een online cursus, bijvoorbeeld mijn online numerologie cursus. Ook kun je jouw horizon verbreden door te lezen over andere culturen of een andere taal te leren.


Steenbok in quarantaine

Als Steenbok wil je graag vooruit, blijf daarom in beweging. Loop rond je huis en als het kan iets verder. Aards als je bent is het ideaal om hiervoor je zintuigen te gebruiken. Zie, hoor, voel, ruik of proef elke keer iets nieuws en laat je verwonderen.


Waterman in quarantaine

Je stippelt als Waterman graag een visie over de toekomst uit, maar die laat zich nu al helemaal niet voorspellen. Prikkel daarom je geest met een online videogame waarin je jouw stad van de toekomst kunt bouwen.


Vissen in quarantaine

Als Vissen leef je graag in een droomwereld. En nu mag je dromen! Laat je fantasie de vrije loop en laat ontstaan wat er aan de oppervlakte komt. Benut je creatieve talenten door te gaan tekenen, zingen, schrijven, fotograferen, schilderen of door muziek te maken.


Extra tips tijdens quarantaine

Bovenop deze passende tips voor elk sterrenbeeld zijn er nog een aantal algemene tips om deze quarantaine door te komen. En bij behoefte aan een extra helpende hand biedt mijn Selfcare kaartendeck uitkomst.

Houd een vast ritme aan

Zet doordeweeks nog steeds je wekker op dezelfde tijd als je normaal gesproken je dag begint. Blijf ook niet in pyjama hangen, maar kleed je om. Zo behoud je jouw dag- en nachtritme.

Let op je voeding

Pas op dat je uit verveling niet meer gaat snacken dan normaal. Juist nu is het belangrijker dan ooit om gezond te blijven. Tijd genoeg, dus probeer ook eens wat nieuwe recepten uit.

Doseer het nieuws

Het is heel verleidelijk om continu het nieuws te checken, echter zijn dit momenteel niet de meest positieve berichten. Doseer daarom je informatiestroom. De tijd gaat niet sneller door elk uur Nu.nl te checken. Integendeel, daarmee maak je het voor jezelf alleen maar lastiger.

Onderhoud contact

Fysiek contact is momenteel niet mogelijk, maar lang leve de technologie. Gebruik Zoom, Facetime of Skype om in contact te blijven met familie en vrienden. Je bent momenteel maar één muisklik verwijderd van contact met de buitenwereld.

Blijf in beweging

Voor sommige sterrenbeelden zelfs belangrijker dan voor anderen, toch is het voor iedereen belangrijk om in beweging te blijven. Het helpt je gedachten te verzetten.


Hoe is dat voor jou?

Heb jij iets aan de specifieke quarantaine tip voor jouw sterrenbeeld? Of doe je juist totaal iets anders? Hoe kom jij momenteel deze quarantainetijd door? Laat het gerust weten in een reactie. Ik ben heel benieuwd en misschien breng je mij, of anderen die dit lezen, weer op ideeën!

Over de schrijver
Als expert in praktische spiritualiteit laat De Handcoach zien hoe je spiritualiteit in je dagelijks leven kunt toepassen. Want juist door open te staan voor het onbekende kom je bijzonder genoeg dichter bij jezelf. Wil jij meer innerlijke rust, plezier en succes in je leven ervaren? Laat je dan inspireren door middel van e-books, cursussen, masterclasses, events, blogs, video's en de podcast!
Elisabeth De Wachter
Door

Elisabeth De Wachter

op 20 Jan 2021

Heel leuk, dank je

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down