Selfcare voor elk sterrenbeeld
29 mei 2020 
3 min. leestijd

Selfcare voor elk sterrenbeeld

Selfcare betekent letterlijk zelfzorg. Het is de tijd, liefde en aandacht die je aan jezelf geeft. En zo heeft jouw sterrenbeeld ook behoeften. Een ram is bijvoorbeeld erg vurig en heeft sporten als uitlaatklep nodig, terwijl een aardse Maagd meer gebaat is bij een flinke schoonmaakbeurt. Ontdek de specifieke behoeften van jouw sterrenbeeld.


Selfcare voor Ram

Een vurige Ram heeft het nodig om soms stoom af te kunnen blazen. Daarom is een actief sportlesje een hele fijne activiteit om tot jezelf te komen. Dit klinkt tegenstrijdig. Echter denk je enerzijds even aan niets anders en anderzijds zorg je ervoor dat je vuurtje lekker aangewakkerd blijft.


Selfcare voor Stier

Een aardse Stier is het evenbeeld van selfcare. Want als er één dierenriemteken is dat goed voor zichzelf weet te zorgen, dan is het de Stier wel. Om helemaal tot jezelf te komen is koken of bakken met zo puur mogelijke ingrediënten aan te raden.


Selfcare voor Tweelingen

Als luchtteken kan Tweelingen soms met het hoofd in de wolken belanden. Daarom is het goed gebeurtenissen van je af te schrijven. Begin een journal waarin je beschrijft hoe je dag is geweest. En ook niet onbelangrijk; hoe jij je daarbij voelde.


Selfcare voor Kreeft

Kreeft is hoe kan het ook anders een waterteken. En er is niets fijners voor dit huiselijke teken dan thuis uitgebreid in bad of onder de douche gaan. Maak er echt iets fijns van door jezelf te trakteren op een heerlijke geurende badschuim en hydraterende bodylotion.


Selfcare voor Leeuw

In het middelpunt van de belangstelling, dat is wat het vuur in een Leeuw echt doet oplaaien. Ga erop uit. Is er een feestje waar je lekker los kunt gaan op de dansvloer? Of kun je misschien ergens spreken over iets wat jou bezig houdt?


Selfcare voor Maagd

Een aardse Maagd houdt van orde en netheid. Daarom is het lekker om je huis een flinke schoonmaakbeurt te geven of je kledingkast eens opnieuw te organiseren. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd nietwaar?


Selfcare voor Weegschaal

Balans is key en voor een Weegschaal al helemaal. Verdiep je eens in Feng Shui en breng wat meer balans aan in je huis. Twee vliegen in één klap, want je luchtelement wil graag gevoed worden met nieuwe en interessante informatie.


Selfcare voor Schorpioen

Een tikkeltje mysterieus is Schorpioen wel te noemen. Juist door al het water weet een Schorpioen te voelen wat anderen voelen. Breng daarom eens je eigen gedachten en gevoelens op papier. Koop een leeg canvas en schilder intuïtief wat er in je opkomt.


Selfcare voor Boogschutter

Een Boogschutter is reislustig en wil er graag op uit. De nieuwe ontdekkingen zorgen ervoor dat het vuurtje in jou helemaal kan oplaaien. Of is het opladen? Maak daarom plannen om een weekendje weg te gaan.


Selfcare voor Steenbok

Een Steenbok is ambitieus en als het zijn zinnen ergens op heeft gezet weet het niet van ophouden. Toch is het ook belangrijk soms even een pas op de plaats te maken. En waar anders kan een aardse Steenbok opladen dan in de natuur.


Selfcare voor Waterman

De luchtige energie van Waterman vraagt om je mind te voeden én tegelijkertijd te aarden. Heb je jezelf al eens verdiept in kristallen en hun helende krachten? Bezoek eens een winkel waar ze deze verkopen en vergroot je kennis hierover.


Selfcare voor Vissen

Het meest artistieke teken van de dierenriem is Vissen. Met de dromerige energie voelt een vis zich in het water als er kunst gecreëerd mag worden. Pak daarom eens pen en papier en schrijf een gedicht.


Meer selfcare?

Heb je behoefte aan meer selfcare? En kun daarvoor wel een praktische tool gebruiken? Mijn Selfcare kaartendeck met 33 kaarten biedt jou daarin een helpende hand. Elke kaart laat niet alleen een passende selfcare activiteit zien, er wordt ook nog een ondersteunende affirmatie gegeven. Zo maak je er echt jouw moment van! Het Selfcare kaartendeck koop je hier

Over de schrijver
Als expert in praktische spiritualiteit laat De Handcoach zien hoe je spiritualiteit in je business kunt benutten. Wil jij meer innerlijke rust, plezier en succes ervaren? Laat je dan inspireren door middel van blogs, cursussen, masterclasses en de podcast!
Reactie plaatsen