Zeven handreikingen voor 2020
30 december 2019 
3 min. leestijd

Zeven handreikingen voor 2020

Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken. 2020 wordt een bijzonder jaar. Dat komt doordat het jaartal het getal 22 in zich heeft. 22 is in de numerologie een meestergetal. Dat wil zeggen dat het een getal is dat een bijzondere kracht in zich heeft. Een meestergetal helpt jou te groeien naar een hoger bewustzijn. Specifiek is het getal 22 verbonden met wilskracht, doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheid. Wie komend jaar hard werkt en niet opgeeft bij tegenslag (want het universum zal je gaan uittesten), kan grootste dingen bereiken. Daarom voor jou 7 handreikingen om van 2020 jouw jaar te maken.

Voordat je ook maar iets gaat doen is het belangrijk te beseffen dat je helemaal perfect bent zoals je bent. Ik ben er heilig van overtuigd dat iedereen op aarde goud in handen heeft. Iedereen is uniek en heeft een eigen gave. De vraag is alleen of je die gave kenbaar wilt maken aan anderen. Wil je er iets mee? Dan wordt het in 2020 tijd om de verantwoordelijkheid te gaan nemen en daar iets mee te gaan doen.

Wat zijn je verlangens voor komend jaar? Waar wil je mee aan de slag? Wie wil je zijn? Welk goud wil je gaan delen? Jij staat aan het roer van jouw leven. Jij bent de kapitein van je schip. Nu kun je heel lekker in de veilige haven blijven liggen, alleen zal je er geen steek verder mee komen. Wil jij in 2020 verandering doorvoeren? Neem dan de teugels in handen, ga aan het roer staan en begin te varen.

Hoewel ik een groot voorstander ben van actie ondernemen en een einddoel in zicht hebben, is het belangrijk dat je beseft dat het gaat om de te nemen stappen naar je einddoel. Nu je uit de veilige haven bent, is het belangrijk na te gaan wat je vervolgstap is. Wat moet je doen om te koersen richting je einddoel? Begin zo klein mogelijk. Een groot atleet is ooit eens begonnen met een allereerste training. Het hoeft niet meteen helemaal vastomlijnd te zijn, begin gewoon. Je zal schip zal vanzelf op stoom komen. Dus ga na welke stap je direct tot uitvoer kunt brengen.

Als je dan uit de veilige haven bent gaan varen en een vervolgstap hebt gemaakt, zal je zien dat je doel dichterbij komt. Misschien nog niet helemaal in zicht, maar hoe dan ook wel dichterbij dan ooit tevoren. Om te kunnen blijven varen is het nu belangrijk jezelf af te vragen welke middelen je nodig hebt. 2020 vraagt je om te bouwen aan een stevige fundering, doe dit dan ook. Spreek je behoefte uit als er iets is dat je nodig hebt. Het komt niet allemaal vanzelf aanwaaien op je schip, je moet er wel iets voor gaan doen.

Nu je lekker op weg bent zal je zien dat het universum je gaat uittesten. Hoe graag wil jij iets écht? Het zal daarom voorkomen dat je een heftige storm doorgaat. Houd het roer stevig vast en blijf op koers. Dit wordt namelijk het moment van de waarheid. Als je bereid bent de handen uit de mouwen te steken zal je vanzelf weer in rustig vaarwater terecht komen en verder kunnen koersen. Behoud daarom de focus op je einddoel en geef niet op!

Ten tijde van je storm is het niet alleen belangrijk de focus te behouden op je einddoel, het is ook belangrijk te realiseren dat er eigenlijk al heel veel is. Ga eens voor jezelf na waarmee je je handen mag dichtknijpen. Door alleen al je schip de veilige haven uit te zijn gaan varen, ben je in feite al mijlenver. Maak het ten tijde van de storm niet moeilijker voor jezelf dan het op dat moment kan zijn. Reflecteer. Welke stappen heb je allemaal al gezet? Wat heb je al in huis om te kunnen blijven varen? Wees trots op jezelf. Vier je mijlpalen.

Nu heb ik iets met handen en vind ik elke handreiking even mooi. Echter is dit mijn lievelings. Laat hem even op je inwerken. De sleutel tot succes heb je zelf in de hand. Ben je bereid verantwoordelijkheid te nemen? Geef je niet op, maar houd je koersvast? Dikke kans dat jij in 2020 succes zult hebben. Pak die sleutel en ga voor goud. Je hebt het al in de hand. 2020 kan zo magisch mooi worden, kom in de actie en maak er jouw jaar van!

Over de schrijver
Mijn naam is Melissa Kamstra en als expert in handleeskunde reik ik jou graag de juiste inzichten zodat je vanuit een rotsvast vertrouwen beslissingen maakt. Wil jij meer innerlijke rust, plezier en succes ervaren? Laat je dan inspireren door middel van mijn blogs, cursussen, boeken en de podcast!
Reactie plaatsen