De magie van het jaar 2020

2020 heeft iets magisch in zich. Het wordt in de numerologie gezien als een zeer bijzonder jaartal. Dat komt doordat het getal 22 een meestergetal is. Dubbele getallen brengen hogere energieën met zich mee. 

Betekenis 2020 in numerologie

In de numerologie gaat men echter uit van een cyclus van negen jaar. Alles start bij getal 1 en voltooit zich bij getal 9. Dat maakt dat 22 als getal nog verkleind wordt tot één cijfer. Door 2020 bij elkaar op te tellen en te verkleinen kom je uit op getal 4 (2+0+2+0). En met het cijfer 4 wacht ons een jaar waarin er gevraagd wordt verantwoordelijkheid te nemen over ons leven.

Getal 4 staat voor orde, verantwoordelijkheid, stabiliteit, veiligheid en praktische oplossingen. Universeel gezien vraagt het jaar om een basis voor langdurig succes te creëren. Iets waarop we terug kunnen vallen. Dat van onschatbare waarde is en de tand des tijds zal doorstaan. Persoonlijk denk ik dan ook dat het thema klimaat een zeer belangrijke rol komend jaar zal gaan spelen.

Nu is getal 4 het ‘werkpaard’ in de cyclus. Discipline, vastberadenheid en focus zijn belangrijk komend jaar. Het zal niet altijd even makkelijk komend jaar worden. De kans is groot dat iedereen collectief een aantal pittige lessen staat te wachten. Uiteindelijk wacht er wel een waardevolle beloning. Hard work pays off zullen we maar zeggen. Want door jezelf te ontdoen van alles dat niet bij jou hoort, bouw je aan een fundament dat bij jou past. En dat fundament kan deuren openen voor immens succes, geluk en rijkdom.

Dit vind ik zelf een hele mooie en toepasselijke tekst voor komend jaar:

“Het leven heeft een begin en een eind. Ik bepaal hoe ik mijn leven leef. Welke keuzes ik maak. Daar draag ik volle verantwoordelijkheid voor. Elke dag opnieuw maak ik er het beste van. Door mijn leven te eren kan ik dankbaar zijn. En vanuit dankbaarheid komen grootste dingen op mijn pad.”

Meer weten?

Wil je meer ontdekken over jouw persoonlijk jaargetal? Benieuwd wat andere getallen zoals je Zielsgetal of Geboortegetal jou te vertellen hebben? Doe dan mee met de online cursus numerologie. De praktische cursus geeft je fijne handvatten voor in het dagelijks leven. Lees er hier alles over.