arrow_drop_up arrow_drop_down
Nieuwemaan in Waterman
9 februari 2021 
in Maan

Nieuwemaan in Waterman

Op 11 februari staat de nieuwemaan in het dierenriemteken Waterman. Deze nieuwemaan zorgt voor een heldere visie. De denkkracht in combinatie met de visionaire blik van een Waterman, helpen jou bij het uitdenken van (lange termijn) strategieën.

Eigenschappen van een Waterman

Een Waterman heeft een aantal kenmerkende eigenschappen. Hieronder worden er drie genoemd.

1). Een Waterman is een echte denker

De gedachten van een Waterman gaan al snel alle kanten op. Zijn geest staat wat dat betreft zelden stil. Het is dan ook belangrijk dat een Waterman erop let niet alles te overdenken en te analyseren.

2). Een Waterman is een strateeg

De denkkracht van een Waterman is groots, net als de verbeeldingskracht. En dan heeft een Waterman ook nog eens een scherpe helicopterview. Als het moet stapt een Waterman even uit de situatie om zo te kunnen beoordelen waar het precies over gaat en vooral: waar men naar toe wil. Deze kwaliteiten zorgen ervoor dat een Waterman goed is in het uitdenken van strategieën.

3). Een Waterman is een trendsetter

De strategische blik van een Waterman zorgt er trouwens ook voor dat een Waterman al snel weet wat de nieuwste trends zijn. Zeker op het gebied van culturele activiteiten weet een Waterman al snel waar je moet zijn of wat je moet doen. Wil je een interessant boek lezen, een avondje naar de film of een bezoek brengen aan een museum? Vraag dan tips en adviezen aan een Waterman en ontdek zo allerlei leuke nieuwe dingen!


Passende affirmatie

Een affirmatie is een positief geformuleerde zin die je zelfvertrouwen helpt te vergroten. Door deze zin zoveel mogelijk voor jezelf te herhalen gaan je hersenen vanzelf geloven wat ze zien. Onderstaande affirmatie is zeer passend bij nieuwemaan in Waterman 

THE SEEDS I PLANT NOW, CONTRIBUTE TO A BETTER WORLD FOR MYSELF AND OTHERS


Reflectievraag tijdens nieuwemaan in Waterman

Welke versie van je jezelf zie je als je denkt aan de toekomst? Beeld jezelf eens in als de 2.0 versie van jou. Wat doe je dan? Hoe zie je eruit? Hoe voel jij je? Wat zeg je? Hoe gedraag je je? Maak eens voor jezelf een mentale foto van de nieuwe jij en vraag jezelf dan af wat je nú kunt doen om daar te komen.


Belangrijkste maanfasen

Tijdens een maancyclus doorloopt de maan acht verschillende fasen. Hiervan zijn nieuwemaan, eerste kwartier, vollemaan en laatste kwartier het meest kenmerkend. Noteer deze data in je agenda zodat jij weet wanneer je mag gaan experimenteren, in actie moet komen, los mag laten en mag genieten van je succes- en leermomenten.

11 februari: nieuwemaan
19 februari: eerste kwartier
27 februari: vollemaan
06 maart: laatste kwartier


Meer ontdekken?

Wil je gericht werken met de energie van de maan? Zodat je veel meer vanuit een natuurlijke flow succes kunt aanwenden en tegelijkertijd meer rust ervaart? Doe dan mee met The Moon Academy. Je ontvangt een uitgebreid werkboek met daarin o.a. achtergrondinformatie over de werking van de maan, het dierenriemteken Waterman en een passend nieuwemaanritueel. Ook ontvang je een maanplanner als fijne gids gedurende de maand. Last but not least stuur ik jou tijdens de belangrijkste maanfasen een reminder in je mailbox met meer tips en adviezen. Klik hier voor meer informatie.

Over de schrijver
Als expert in praktische spiritualiteit laat De Handcoach zien hoe je spiritualiteit in je dagelijks leven kunt toepassen. Want juist door open te staan voor het onbekende kom je bijzonder genoeg dichter bij jezelf. Wil jij meer innerlijke rust, plezier en succes in je leven ervaren? Laat je dan inspireren door middel van e-books, cursussen, masterclasses, events, blogs, video's en de podcast!
Reactie plaatsen

Cookies🍪